Hur du lär din hund att komma när kallas

Att ha en hund som inte kommer när han kallas är ett vanligt problem bland djurägare. Jag vet detta eftersom förutom att vara en författare, jag är också en professionell hund tränare.
Många hundägare inser inte att de flesta hundar inte automatiskt vet att komma när kallas, detta är något som ägaren måste lära hunden.
Har du någonsin sett en hund som kör lös i ditt närområde med sin ägare frenetiskt jaga efter honom ropade hans namn förgäves? Du vill inte att detta ska hända dig!
Följ dessa enkla instruktioner: Har din hund i koppel och har gott om godis i fickan, inte i dina händer. Håll inte på koppel. Placera dig själv flera meter bort från din hund och säga din hunds namn och kommandot kommer. Om din hund kommer till dig, prisa honom frikostigt och ge honom en behandling från fickan som belöning. Om din hund inte kommer till dig, säg inte kommandot igen, men snabbt plocka upp kopplet och styra hunden till dig. Beröm honom som om han hade gjort det själv. Upprepa detta flera gånger. Kontrollera att din prisar din hund och ge en behandling efter all framgång.
Arbeta längre än fem minuter åt gången på ovanstående övning. Stoppa och låt din hund att ta en paus. De flesta hundar har kort uppmärksamhet och du inte vill att din hund att bli uttråkad när du arbetar med dig. Senare under dagen kan du arbeta på utövandet igen. Du kommer att ha större framgång när du gör flera korta fem minuters sessioner under dagen istället för en lång.
Efter hunden lyckas kommer till dig från korta avstånd, bör du öka avståndet mellan dig och din hund. För att göra detta, använd en mycket lång ljus linje fäst vid hundens halsband istället för koppel. Denna linje ska vara cirka 20 meter lång och 1/8 i diameter. Detta kommer att ge din hund en illusion av frihet, men du kommer fortfarande att ha kontroll. Du kommer att göra övningen precis som förut, förutom att du gradvis kommer fortsätta att öka avståndet. Kommer du ihåg när din hund kommer när kallas, beröm överdådigt och belöna med en behandling. Om han inte svarar genom att komma till dig, plocka upp den långa raden och få honom att komma till dig.
Även när din hund har blivit helt lyckat, kommer till dig 100% av tiden, bör du fortsätta ändå ge honom påkostade beröm efter varje gång han kommer. Men nu är det dags att gradvis avvänja honom i godis. Vid denna punkt, ge honom en behandling varannan gång du kallar honom, så var tredje gång, och så vidare.
Kom ihåg att komma kommandot det viktigaste som du någonsin kommer att lära din hund. Det är ett kommando som kan rädda hans liv någon gång!

Orsaker till leversjukdom hos hundar
Hålla husdjur Säker
Det mest bisarra hundras
10 “x 8” Cape Cod hundkennel Kit
Holistic Pet Care – Plant-Based Healing
Tecken av urinvägsinfektioner i din katt
En hund är en Master
Clydesdales: De vanligaste identifierade Mindre vanliga Horse
Tandvård Tips för katter
10 bästa jakt Hundraser
Hundar och arbeta tillsammans? Åh, det tror jag inte.

Leave a Reply