Hur du köper en hälsosam husdjur

Det finns saker att titta efter när få ett nytt husdjur. Även om kattungen eller valpen kan vara mycket söta, gulliga och fri, kanske du vill överväga att gå till en ansedd djuraffär för att köpa ett husdjur. Dessa husdjur har haft worming, skott och lopp och kryssa förebyggande. De flesta Gratis har inte granskats av någon och måste tas till veterinären direkt.
Denna dåliga ekonomi påverkar inte bara oss. Alltför många gånger, djur är de första att drabbas när tiderna blir tuffa. I mitt område har det skett en hel del försummelse rapporter och uppfödare stängdes eftersom de inte har råd med grundläggande vård. Denna försummelse kan orsaka permanenta skador på djuret och det kommer förmodligen att behöva särskild vård för resten av sitt liv.
En ansedd djuraffär eller kennel måste vara certifierade med staten. Inspektörer kommer till platsen och villkor recension och om allt är bra, kommer de utfärdar dem två separata licenser. Fråga alltid att titta på licenserna och kontrollera datum.
Om husdjuret du köper är en renrasig valp, fråga om den är registrerad i American Kennel Club. AKC dokument specifika hundraser och deras avkomma. Detta säkerställer att djuret är en ren ras djur. Du ska kunna gå direkt till webbplatsen och se husdjur härstamning.
Oavsett var du köper ett husdjur Titta noga på djuret. Se till att ögonen är klara och det finns ingen närvarande slem. Titta igenom pälsen av djuret och kontrollera loppor och fästingar. När ett djur intar loppor, kan det utveckla maskar. Maskar i kattungar eller valpar kan orsaka sjukdom eller dödsfall om problemet inte snabbt tas om hand. Se till att den har en ren mun och botten område. En valp eller kattunge ska vara aktiv och spela. Undvik att välja ett djur som inte verkar ha någon energi och vill ständigt att fastställa.
Se till att djuret är gammal nog att inta föda. Ett djur måste vara helt avvanda innan du tar med den hem. När en valp eller kattunge är avvanda och börjar äta vanlig sällskapsdjur, det nästan alltid har en full vecka diarré problem. Så se till att be om djuret äter vanlig mat och hur länge den har varit avvanda från sin mor innan de köper den.
Var inte bråttom när du bestämmer dig för att köpa ett husdjur. Gå igenom dessa steg för att se till att husdjur är friska och behöver ingen extra omsorg. Detta sparar pengar och chanser gå upp för djuret leva ett långt, lyckligt liv.

Airedale Terrier Dog Breed
Leopard Gecko: Ditt val av reptil Pet
Hur man har en hälsosam Sötvattenfisk
Djurhälsa: Vad är Dog koprofagi?
Hur Borsta hundens tänder
Vad är den amerikanska Paint Horse?
Ta reda på hur mycket mat fisk behöver
Var noga med att ställa upp Långtidsvård Arrangemang för ditt husdjur
Bästa Hundraser för allergiker
Beagle: en tumultartad resa av glädje och frustration
Tips för att namnge din nya valp

Leave a Reply