Hur du installerar ett färsk tank vatten fisk

När funderar på att skaffa fisk måste du också tänka på vad du ska sätta dem i. När det gäller att välja rätt akvarium du behöver tänka på hur många fiskar du vill ha. Ju mindre fiskar mindre tanken och vice versa. Ställa in ett akvarium ordentligt är viktigt för din fisk överlevnad.
Grundläggande inrättat steg
Storlek på akvarium – Detta är det första steget att inrätta ditt akvarium. Det finns många olika storlek är att välja mellan allt från 1 liter till 250 plus. Vissa människor som vill större tankar har dem skräddarsydda, så storleksgräns är obegränsad. Observera att oavsett storlek akvarium du få vad du planerar att sitta på den måste kunna hålla vikten på akvariet full av vatten.
Placering – bör ditt akvarium inte placeras i direkt solljus och bort från alla förslag. Nära en stickkontakten skulle vara perfekt på grund av alla de saker som kommer att behövas inkopplad
Grus – Om du planerar att använda en enligt grus filter så ska placeras inne i akvariet nu. När du är redo att placera grus i din akvarium, måste du först skölja av gruset innan den läggs till tanken. Cirka 1,5 pounds av grus bör användas för varje liter akvariet.
Dekorationer – Fyll akvariet med 1/3 behandlat vatten. Behandla vattnet med en typ av dechlorinator. Börja att placera dina dekorationer inuti akvariet. Kom ihåg att skölja dem först. Också placera din termometer i just nu. Du kan också placera växter i vid denna tid också. Du kan välja mellan verkliga eller falska växter. Fyll återstående din tank med behandlat vatten.
Värmare / filter – Värmaren bör placeras i närheten av filtret för att värma det filtrerade vattnet. Filtret bör tillsättas vid denna tidpunkt. Avsluta med att placera huven på tanken på. Låt filtret kör för 24-48 timmar och justera termometer för att korrigera temperaturen innan du lägger fisk.
Lägga fisk till din tank
Efter att låta ditt akvarium köras i minst 24-48 timmar (eller längre) är det dags att lägga fisken. Innan du lägger fisken bör du testa pH, ammoniak, nitrit och nivåer nitrat. Om allt är bra att gå kan du lägga till fisk. Om någon av de nämnda nivåerna är höga så du kan till en del vattenbyte för att rätta till problemet.
När du lägger fisk till ditt akvarium måste du låta påsen flyta i tanken i upp till en timme. Detta hjälper vattnet i påsen utjämna. Ta fisken ur påsen försiktigt med ett nät. Inte vitlinglyra vattnet från påsen i ditt akvarium. Kom ihåg att inte lägga till många fiskar på en gång. 1-3 fiskar är bra.
Vänta ett par timmar innan utfodring din fisk. Mata dem 1-3 gånger om dagen, men inte mer än de kan äta på ett par minuter. Testa ph, ammoniak, nitrit, nitratnivåer varje par dagar för den första månaden din tank är inställd.
Underhåll
Fisk tankar inte tar hand om sig själva. De behöver dagligen, veckovis och månadsvis underhåll.
Dagligen – Foder fisk 1-3 gånger per dag. Bibehåll behaglig vattentemperatur. Kontrollera hälsan hos fisken.
Varje vecka – Ersätt 10% av vattentankar med avklorerat vatten. Testa ph, ammoniak, nitrit, nitrat. Rengör tank om nödvändigt.
Månadsvis – Ersätt 25% av vattentankar med avklorerat vatten. Dammsug grus. Rena dekorationer vid behov.
Kvävets kretslopp
Kvävets kretslopp bryter ner ohälsosamma delarna av vattnet och genererar goda bakterier ditt akvarium behöver hjälpa till med överlevnaden av din fisk. Kvävecykeln kan ta upp till en månad att slutföra.
Petsmart

Hur man introducerar Pet Rats till varandra
Vad du behöver veta om Canine gikt
Allt om rasen: ungerska Hound
Att hålla en Choklad Labrador som husdjur
Var ska djuraffär Valpar ifrån?
AKC erbjuder ett program för blandras hundar
Katt och stråkar: Söt men dödligt
Sulfodene 3 vägs Salva för hundar: Veterinär in a Tube
Dog tricks: crawl
Rida i västra North Carolina
Storm Ångest hos hundar

Leave a Reply