Hur du håller ditt hem ren under Mud Season

När snön smälter och regnet börjar många hundälskare börjar undra varför de någonsin tänkt leva med en hund kan vara en bra idé. Dessa fyra tassar kan se små jämfört med mänskliga fötter, men de kan ta in en otrolig mängd lera.
På en smart kök golv leran bort kan vara en enkel sak att få fram kvasten och moppen (även om du inte vill torka golvet varje gång hunden kommer in). När leran hamnar i mattan det ger den frustration och försämringen till en helt ny nivå.
Så – hur kan du älska din hund även på våren? Du kan hjälpa honom att hålla leran utanför.
Om du är samvetsgrann typ, kan du tvätta din hunds fötter varje gång de kommer in i ditt hem. Eftersom det kan vara kallt ute, är det lättare att göra om du har en täckt eller slutna veranda. Det finns speciella hund-rengöring vantar på marknaden, men jobbet kan göras även med en gammal handduk.
Hundar gillar inte folk att bråka med sina fötter, så de flesta hundar behöver tränas att acceptera detta skymf mot deras känslor. Det är bäst att göra detta när din hund är fortfarande en valp, helt enkelt genom att peka och hålla tassarna på ett skonsamt och icke-hotfullt sätt när du spendera lite kvalitetstid tillsammans. Om din hund är äldre, kan du göra samma sak, även om förtroendet kan ta längre tid att utveckla.
Med hjälp av två entrémattor är ett mycket enklare alternativ till tvätt alla fyra fötterna varje gång hunden kommer i huset. Du kommer att behöva en på insidan och en på utsidan av dörren din hund normalt använder när han kommer och går.
De mest effektiva mattorna för användning innanför dörren är tillverkade av nylon eller olefin fiber på en vinyl-eller gummibaksida. För utanför dörren, använd en matta gjord av polypropylen konstgräs på ett vattentätt underlag. Med dessa två mattor, en utanför och en inuti kommer de flesta av leran fångas och fastna innan din lurviga vän fötter kontakta ditt golv.
Din hund kommer också njuta liggande på en plysch nylon eller olefin matta, vilket är goda nyheter för dig. Många av dessa lösa hårstrån hamnar på mattan i stället för soffan. Mattan kommer också samla smuts, grader och gräsfrö som fångas i din hunds päls.
För att göra dessa mattor ännu effektivare, kan du träna din hund att torka fötterna – typ av. Egentligen är detta trick vänder verkligen på plats, men när din hund utför detta trick på en matta innan man kommer i huset, kommer nästan alla av lera stanna utanför. Och det är mycket lättare att ge honom en sväng kommando än det är att torka dem fötterna själv.
Lära din hund att aktivera kommandot: Vissa hundar kommer att ta upp detta trick snabbare än andra. Välj ett kommando som du ska använda varje gång. Jag använder ordet tur, men något ord kommer att göra.
Till att börja, säg kommandot ordet och sedan använda din tomma hand (utan behandling) som lockbete eller mål. För att göra detta, vänta tills din hund är vänd mot dig, och sedan flytta handen fjärdedel av en cirkel framför näsan. Så snart du upptäcker att hunden vänder följa din hand, använd din vanliga belöning ord (bra hund) och ge en behandling.
När din hund verkar vara att få den punkt i övningen, vänta tills han faktiskt rört din hand med nosen. Sedan belöna.
Nu gör handen röra halvvägs runt cirkeln, och belöna dig hund innan näsan faktiskt når din hand.Gör detta flera gånger.
Nu om du släpper din hand när den når halvvägs runt cirkeln, bör din hund komplett naturligt cirkeln, eftersom han kommer på det sättet i alla fall. Säg bra hund och ge honom en behandling. Upprepa flera gånger för att låsa den nya trick.
När din hund är ganska bra på att följa din hand, kan du börja göra gesten mycket mindre. Använd kommandot ordet och bara börja röra handen i en cirkel – din hund kommer förmodligen vet vid det här laget vad du försöker få honom att göra, och han kommer snurra på egen hand. Snart bara lite kropp engelska eller kommandot helt av sig själv kommer att vara tillräckligt för att få honom att vända på den matta, torka bort sina fötter när han går.
Om du inte kan hitta en bra matta på din lokala butik, bara göra en online-sökning för Olefin entré matta (för inuti) och konstgräs för hundar (för utanför). Med dessa två mattor och lite träning tid, kommer ditt golv stannar ren oavsett hur leriga det är utanför.

Hur du installerar en hamster bur
TJ och Skylar
Bygga ett kaninbur
Boarding din hund: Hur man hittar en trygg och säker kennel för din hund
Anledningar att anställa en professionell tränare Dog Lydnad
Allt om rasen: Golden Retriever
Massera Hundar
Att föra Bunny Hem: En guide till Bunny boende alternativ
Vill du ha en hund som är villig att köra med dig?
Hemlagad kattmat-färska, välsmakande och hälsosam
Animal Dumpning

Leave a Reply