Hur du gör din katt sova på natten

Varför fungerar inte din katt sova på natten? Svaret på detta är ganska enkel: katter på samma sätt till andra rovdjur sover på dagen och jagar på natten. De sover ofta upp till 16 timmar per dag, bara för att spendera de återstående 8 timmar jakt. Detta kan dock bli mycket irriterande, särskilt om du har en yngre katt som är mycket aktiv och tenderar att spela mycket. Många kattägare förlorar sin värdefulla sömn tid över katter som inte sover på natten, och springa runt som en galning. Lyckligtvis finns det flera enkla sätt att göra din katt sover på natten.
Katter brukar vilja mjuka, varma och mysiga ställen, men du förmodligen inte vill att de sover i din säng. Du kan försöka att köpa en liten katt säng från djuraffären som skulle ge samma effekt för katten, och placera den i långt borta från ditt sovrum, så skulle inte störa din sömn.
Om du fortfarande inte kan göra din katt sova på natten, och det kommer jamar din säng och vill sova i din säng, bör du stänga dörren eller använda någon form av barrikad för att hålla det borta.
Även om du skapar en bekväm säng för din katt, kan det fortfarande bo uppe hela natten. Således, för att göra din katt sova på natten, bör du hålla honom under dagen. Detta kräver en viss ansträngning från din sida men, men inte alltför mycket, eftersom katter hitta alla möjliga olika objekt som är lämpliga för att spela. Små bollar och leksaker fungerar bäst, eftersom du inte behöver lyfta ett finger, och katten kommer att spela av sig själv. Katter är ganska lätt roade, men om de känner trött på dagtid, kan det fortfarande kräver lite extra ansträngning från din sida för att ställa dem till “play’-läge, så att säga. Dessutom kan du prova tröttande katten ut precis innan sängen tid, så att uttömmas, kan du göra din katt sova på natten lättare.
Kostvanor spelar också en mycket viktig roll, om du vill göra din katt sover på natten. Många kattägare gör misstaget att mata sina katter tidigt på morgonen. Jag skulle råda dig att avstå från att göra detta, eftersom katter ofta vaknar du upp, så det skulle mata dem. Detta kan mycket väl förstöra din god natts sömn. Kattens matvanor bör följa en strikt rutin: om du hålla sig borta från hemmet, du borde prova att genomföra en tidsinställd matare eller utnyttja mat dispensering leksaker eller som ett alternativ, lämna mindre mängder mat i olika delar av huset. Din bästa insats skulle vara att tjäna största måltid precis innan läggdags, så att katten skulle känna full och skulle inte ha lust att jaga efter mat.
Vissa människor håller åsikten att man ska ignorera din katts dåliga beteende, som att svara på det, kommer bara tillstånd katten att fortsätta sin irriterande verksamhet. Jag tycker inte denna uppfattning är mycket trovärdig, eftersom det ibland är mycket svårt att bara ignorera katten.
Sammanfattningsvis, om du vill göra din katt sova på natten, bör du kunna hitta en snabb och smärtfri lösning genom att införa ett metoder som ovan. Men om du fortfarande inte kan göra din katt sova på natten, och det behöver inte svara på dessa åtgärder, kan du behöva konsultera en veterinär.

Tropisk fisk som husdjur
Celebrity Brick Estate Dog House
Därför bör du inte ta din hund att arbeta
Vad orsakar tugga hos hundar?
Skramlande Beteende hos fåglar: vad som orsakar det, hur man undviker det
Ta hand om din hund under sommaren
Hur man klär upp som figurer från Twilight-serien för Halloween
Anledningar att anta en skyddad katt
Hur Coax en katt ut från under sängen
Hundarnas Separationsångest: Vad är det? Vad kan du göra?
De bästa Dog Training Produkter

Leave a Reply