Hur borstar din häst ordentligt

Bäst av allt, lär din häst att njuta, koppla av och band med dig. Dalt din häst under regelbunden pälsvård sessioner är terapeutiskt och stärker din ömsesidiga band.
Närma grooming som en trevlig uppgift för er båda. Om din häst är nervös, inte får otålig med honom, ryck honom runt eller skrika åt honom, och aldrig träffa honom – gör den här gången lustfyllt. Grooming är den perfekta tiden att vara snäll, lugn och samlad – låt din häst kär i dig!
Det är under grooming dags att du uppmuntrar hästen att kliva över, flytta upp eller plocka upp. Manners undervisade i ett auktoritativt men lugn röst (med samma ord varje gång) översätta till en lycklig häst och en som inte kommer att folkmassan och steg på groomer. Använd samma kommandon som ges tydligt och lugnt, varje gång du ber honom att flytta. (Det är det snyggaste sak när hästen håller upp en fot redan innan han ombeds att plocka upp.)
Använd alltid samma säker plats för grooming. Grimma honom och korsar binda honom vid denna grooming stationen varje gång han tränas.
1 Börja med en curry borste, en oval gummi grooming verktyg med spår. Använd små cirkulära rörelser, tillämpa stadigt, tröstande tryck, med början i toppen av halsen och arbeta ner och över hans kropp, under hans mage och skaft, kraftigt arbete i trånga kretsar. Använd inte curry på benen eftersom det är minimal mjukvävnad och curry är trycket sårande på hans ben och leder. Komplett ena sidan av kroppen och sedan curry den andra sidan.
(Om du föredrar, curry och borsta samtidigt, använda alternativa drag. Detta är en stor tidsbesparande och effektiv metod för grooming. Om du vill använda curry och borsta samtidigt hålla curry i ena handen och en medellång borste i den andra, stroke först med curry och följa under den stroke med borsten. Upprepa curry och borst-penseldragen över hela hästen, komplett en sida, sedan flytta till andra sidan).
2 Kraftigt slag över hela hästen med ett medium borste, med början i nacken. Komplett borstning båda sidorna av hästens. Detta avlägsnar effektivt lös smuts och hår som curry borsten lyfts upp från huden.
3. Sätt din uppmärksamhet till hans huvud och ansikte. Använd alltid en liten ultra-mjuk borste. Ease den över ansiktet, undvik ögonen. Rita huvudet närmare dig, och COO, krångel och prata strunt med honom som du gör detta – din häst kommer helt enkelt älska dig! Använd en trasa för att torka runt ögonen, näsa och mun.
Innan du avslutar huvudet, kontrollera ögat material eller dränering och torka. Handtag och stroke öronen i 30 sekunder, kontrollera att det inte finns några främmande föremål eller bitande insekter. Om det görs rutinmässigt, kommer du att främja hans förtroende och, ännu viktigare, förhindra huvudet ryggar.
4. Borsta hans luggen och manen med en medelhög borste. Om du bevara varje hårstrå i luggen och manen, sedan aldrig borsta. Använd en bred tand kam istället är extremt noga med att inte dra eller slita på håret.
5. Koncentrera sig på sin svans. Om du inte är orolig svans längd eller något hår sönder, gå vidare och borsta svansen, med hjälp av en medellång borste. Men om varje hårstrå är viktigt, läsa Gamla Gray Mares uppföljning artikel om svansen vård.
6. Nu är bästa tiden att titta närmare på några nedskärningar eller knölar som du märkt under curry och borsta session. Behandla alla nedskärningar lämpligt och applicera salva vid behov.
7. Vidarekoppla din uppmärksamhet på benen och hovar. Kör ner händerna din hästs ben för att känna efter svullnad, stötar och knutar.
8. Plocka upp varje hov i följd för att plocka ut den smutsiga saken, märker några sprickor, bölder eller lösa häst naglar sko. Sprickor måste tas om hand snabbt för att förhindra expansion och infektion. Självklart, bölder kräver omedelbar uppmärksamhet, möjligen av din veterinär.
Om du upptäcker en foul eller överdriven lukt i någon hoven, tillämpa en trast medicin generöst, särskilt på grodan.
9. Använd en styv-borst hov borste för att kraftigt skrubba Coronet bandet och yttre hovväggen för att främja blodflödet. Två gånger i veckan, tillämpa en hov balsam på Coronet bandet och övre centimeter av hoven. En gång i veckan, behandla hela hoven med balsam.
Och 10. Nästan klar! – Du är nu redo att använda den avslutande borste för att ge en slutlig borsta över hästens päls och ge honom den slutliga spett glans. Detta kommer att få bort eventuellt kvarvarande damm och lägga håret ner smidigt. Använd alltid borsten i hårväxt riktning. Applicera sprej skikt glans, imma lätt börjar vid toppen av halsen. Undvik sprutdimma nära ögon och öron. Den sista touch – ta en plysch handduk och gnugga jämnt längs hårväxt.
Du har nu en häst som är blank och smidig och avslappnad. Om du tog din tid och inte rusa genom denna grooming session och om du gillade den här närhet med din häst, kommer du vara avslappnad också. Det är en win-win för dig och din häst!
Andra användbara häst artiklar av Gamla Gray Mare finns på DressYourHorse.

Amerikanska Blue Gascon Hound: Specialiserade jakthund
Fyra Naturliga Flea Killers för din katt
Vanliga orsaker till att din katt inte kommer att använda kattlådan och hur man rättar till problem
Tecken din katt är stressad
Vet Fisk i akvarium
Rachel Ray Nutrish Hundfoder
Bästa husdjur för små barn
Love Warrior
Hur till Stopp Nattetid jama i Cats
Vilken typ av husdjur är rätt för dig?
Hur man sparar pengar med online Pet Meds

Leave a Reply