Hur Borsta hundens tänder

Hundar har tänder precis som människor, och hundar har naturligtvis rena munnar trots vad de äter. Att förebygga sjukdomar och infektion i hundens tänder, som tandlossning, vilket är den vanligaste orala sjukdomar hos hundar, kan du borsta tänderna själv. Borsta hundens tänder kommer att bidra till att ta bort plack som byggs upp på tänderna som kan förvandlas till tandsten. Tandsten kan bygga upp på hundens tänder och komma in i tandköttet orsakar de hårda tandsten inlåning att äta bort på tandköttet. Parodontit är väldigt lik tuggummi sjukdom hos människor. Du kan skydda din hund från tandlossning genom att ta hand om sin tandhygien. Borsta hundens tänder kommer att bidra till att upprätthålla en god munhygien och förebygga eventuella resor till veterinären som kunde ha undvikits om man hade borstar tänderna.
Att borsta hundens tänder måste du börja med en tandkräm som du kan köpa hos din veterinär. Ditt husdjur kommer att behöva speciell tandkräm som bara din veterinär kan ge dig. Med hjälp av regelbundna, mänsklig tandkräm på hundens tänder är farligt och kan lägga en hälsoproblem snarare än förbättra din hunds tandhygien. Tandkräm du får från din veterinär är säker för din hund, och smaken av tandkräm gjord för hundar som du kan få från din veterinär är oftast mer uthärdlig för din hund också, så att de inte kommer att kämpa dig eller fly för att de gillar inte smaken. Du behöver också en mjuk pensel med tandborste att borsta hundens tänder med.
Om du använder den dentala tandkräm du har fått från en veterinär, borsta hundens tänder bör inte vara en svår utmaning. Hela processen bör ta under en hel minut, bör en bra borste tar ungefär en halv minut. Innan du börjar borsta hundens tänder, bör du låta din hund smaka tandkräm och fortsätt sedan genom att applicera tandkrämen på tandköttet och tänderna, särskilt mot bak i munnen. Borsta tänderna i en cirkulär rörelse som arbetar från den bakre delen av munnen där den mest tandsten och plack kan bygga upp, mot framför munnen.
PetPlace
petplace/dogs/how-to-brush-your-dog-s-teeth/page1.aspx

Hjärtmaskar i katter och hur man behandlar dem
Katt Grooming: Bad och borsta
Hedgehog Grunderna
Virka Mönster: Dog Tröjor
Tuppfäktning: Hur avla en bra Broodcock
Allt om rasen: Prazsky Krysarik
Hur skulle du vilja bli en kastrerad man eller kvinna?
Sjukförsäkring för husdjur
Allt om rasen: baskiska Shepherd Dog
Internutbildning din nya valp
Är din hund Dominerande?

Leave a Reply