Hur att uppmuntra till bättre Etikett kattlåda i din katt

Precis som barn måste toalett-tränad, så gör katter måste utbildas för att använda kattlådan korrekt så att de inte Spraya eller visa andra osunda handlingar. Här är hur man ska uppmuntra din katt att visa bättre etikett kattlåda.
Städning
Uppmuntra friskare beteende kattlåda i en katt börjar med kattägare, snarare än katter. Glöm inte grunderna som ofta en bidragande faktor till obehagliga handlingar som sprutning urin på väggar, defecating utanför kattlåda eller skapa en röra genom att kasta ut halv innehållet i kattlådan. Kom ihåg att katter är noggrant rena djur. Det innebär kattägare måste arbeta hårt för att hålla kattlådan ren. Åtminstone innebär detta scoopping ut kullen varje dag, helst strax efter Fluffy har just använt kattlådan om du kan. Byta ut kullen så ofta du kan, så att din katt har en ren och trevlig miljö varje gång de behöver för att använda toaletten.
Glöm inte att rensa ut själva lådan minst en gång i veckan. Kassera gamla, smutsiga strö och skölj ur insidan av lådan. Vissa katter tål lukten av gemensamma rengöringsmedel, medan andra är för starka för katter att hantera. Om din katt verkar känslig för doften av rengöringsmedel, hålla med varmt vatten, vinäger och massor av sol eller hushållspapper för att torka upp fukten. När du placerar kattlådan tillbaka, kolla sin plats. Ligger det också till kattens mat och vatten skålar? Om det är, hitta en ny plats för den så att katten kan ha ett separat matplats från sina toalettbesök anläggningar.
Sekretess
Inte bara katter uppskattar en ren, väl underhållen kattlåda, de också förvänta integritet när de använder kattlådan. Motstå frestelsen att placera kattlådan i en upptagen del av huset, till exempel en landgång, eftersom din katt inte kommer att uppskatta avsaknaden av sekretess som den försöker att använda kattlådan. Välj en lugn plats där katten inte blir störd eller avbruten.
Nyckeln till encoouraging bättre etikett kattlåda i din katt är att tillgodose en katt känsla av renhet genom att hålla lådan noggrant rent och skopa den vid behov. Slutligen underskattar inte Fluffy behov av sekretess. När allt skulle du uppskatta en publik när du behövs för att använda toaletten?

Den uppslupen Irländsk Setter
FÖRHYDA Rengöring
Ras Egenskaper-Clydesdale Horse
Cheetah: Det snabbaste djur i världen är en utrotningshotad art
Internutbildning din nya valp
En Maine Coon är ingen vanlig katt
Mis Rose Doggie Sudz: Bästa Organisk hund bad tvål
Är en Parakeet rätt för dig?
Hur man förbereder din hund att lära
Pet Havens
Top Ten smartaste Hundraser

Leave a Reply