Hur att städa upp efter en sällskapsfåglar

Det är bra att jag inte är Martha Stewart. Jag undrar om Martha äger några fåglar. Om hon var en fågel ägare, jag är säker att hon skulle anställa en full voljär personal att ge en adekvat lösning på prydlighet utmaningen som de erbjuder. Jag kan inte föreställa att hon skulle vara något annat än chockade röran. När allt talar vi om en kvinna som strimlar barr för sitt land hem gångväg för att göra dem snyggare.
För tretton år, ägde jag en söt liten undulat som heter Bonnie. Även om hon var ganska kapabel att producera tillräckliga fågelspillning och skrov utsäde, verkade det inte som vårt hem helt vilket drabbats av aviär skräp som det är nu. Tyvärr är liten Bonnie inte längre med oss. Men jag har fortfarande hennes partner i brott, Corky den Nymfparakit och fyra söta finkar min dotter förde mig förra julen. De finkar kom till mig i en bur, men snart måste separeras i två par, som en hane (snart heter Dexter) försökte döda den andra (den blida Chuck.) Dexter och Chuck verkar ganska nöjda med sina damer Trudy och Betty. Men vilken röra!
Det verkar förvisso att fåglar, särskilt finkar, inte kan skilja mellan vatten att dricka, vatten att bada i, och vatten det är bara, ja, en annan plats att sätta spillning. Finkar är särskilt upptagen fåglar som tillbringar hela dagen fladdrande och bajsa. Den Nymfparakit är upptagen nog med hennes tidning fragmentering och placeringen av godsaker och tidningen Facksektionens i fågelbad. Hon också tycker kasta frukt, frön och nötter i stratosfären – eller på golvet om hennes dagliga arbetsuppgifter kräver det. Du förstår, varje dag Corky ett annat jobb. Vid ett tillfälle var hon en logger, sågning hennes top-of-the-line höga dollarn swing i halv och äta sågspån. (Är hon inte får tillräckligt med fibrer?) En annan dag var hon piga, plockning fjädrar för dammvippa, men på något sätt glömmer fjädrarna slutligen skulle behöva bindas samman och inte bara tappade en efter en ner på mattan. Jag tror att hon placera tidningen i fågelbad kan vara hennes försök att ytterligare fullfölja maid uppgift genom att göra buren tvätten. Corky har även arbetat som en solo pilot, en process som börjar med att sitta oskyldigt på sin abborre tills hon är redo för start. På den punkten, försöker hon vända sin kropp avigan ut och fortsätter att flaxa sina vingar snabbt tills fågel damm, bur detritus och fjädrar genomsyrar den omgivande luften, möbler och golv.
Som det visar sig, fåglar är också känsliga för olika dofter, de flesta har att göra med att försöka hålla ditt hus ser rent och luktar trevligt. Använd inte möbelpolish runt dina fåglar! Använd inte sköljmedel! Lyckligtvis naturligtvis finns det en hel alternativ industri ägnas åt rader av produkter som du kan säkert använda runt dina aviär vänner. Det kommer bara att kosta dig en extra arm och ben. Jag var lyckligt ovetande om allt detta, och omedvetna om dessa produkter när de sätter upp Bonnie. Jag undrar hur hon överlevde de tretton år? Jag hoppas att jag inte beröva dessa hektiska alternativa produkter beslutsfattare rejäl vinst.
Jag tror att det är en fördel att vara en fågel ägare som inte är anställd utanför hemmet. Nu när jag är en frilansande arbetare, jag möjlighet att tillbringa en tillräcklig tid varje morgon byta papper, skura vid behov och dammsugning överallt.
Märk väl, mina fåglar är mycket sällan ens flyga fritt runt huset. Jag vet att många människor tycker att det grymt att hålla fåglarna i burar. Jag lära mig av en fågel aficionado tidningen att det är humoristiskt för din fågel att fastna i lampan skorstenen, bajsa på dina gäster huvuden och riva sönder olika möbler. Det är roligt när de gör bon av trådar från de intrikata virkade doiles att din Nana blev blind sätta ihop för sina barnbarn. Så länge din fågel kan recitera alfabetet baklänges, kommer din gäst emot en liten fågel glasyr på håret.
Inte get me wrong, jag älskar mina fåglar. De muntra upp mig, och jag gillar att tro att jag är bra företag för dem, eftersom vi har många långa samtal. Jag leker med dem och ge dem godis och leksaker.
Men ibland fåglarna ser på mig med en attityd anpassad direkt från en Hitchcock-film – och jag vet att Corky, Chuck och Betty, Trudy och särskilt Dexter är rita sitt nästa röra.

Veterinärer Tips alla bör veta
10 Bästa Miniature Hundraser
Horse Trails
Top Ten bästa hundarna för familjer
Den engelska setter: A Gentle Companion
Att hitta en Boarding stall till din häst
Reith Pet Cemetery – Toledo, Ohio
Hummer
Vet Fisk i akvarium
Den holländska Smoushond är en liten hund med massor av hår
I försvar av dogfighting offer

Leave a Reply