Hur att rengöra hundens tänder

Precis som människor, hundar kräver sina tänder som ska borstas dagligen eller minst två gånger per vecka. Borsta en hunds tänder är mycket likt hur en person borstar sina egna tänder. Med rätt introduktion och utbildning, bör borsta hundens tänder vara en enkel del av din dagliga rutin.
Köpa förbrukningsmaterial
Veterinärer kontor och lokala återförsäljare rabatt bör utföra de leveranser som behövs för att borsta hund tänder. Du bör köpa: en borst tandborste, en plast nub stil borste som du sätter på fingret, och tandkräm gjord för hundar. Du behöver också en ren trasa för att hålla dig ren och torka upp eventuellt röra.
Introduktion Borsta din hund
En ung valp kan vara mer mottaglig för borstar tänderna än en äldre hund, eller vice versa. Temperament på hunden kan också spela en roll i hur din hund reagerar på borsta sina tänder för första gången. Som med allt nytt, bör du införa sakta din hund till begreppet borsta sina tänder.
Använd plastborste fingret nub först genom att sätta den på fingret och tillämpa en liten mängd tandkräm. Håll din hunds mun och håller kvar hans eller hennes huvud. Börja med att försiktigt borsta de lägre tänderna med en hand medan den andra handen håller eller husdjur din hund. Även om din hund inte bry sig det, bara borsta nedre tänderna första dagen för mindre än en minut att inte överbelasta hunden.
Den andra dagen, kan du använda plast knoppen borste för att åter borsta hundar tänderna men den här gången gör botten och toppen. Varje dag fortsätter att lägga mer yta kan borstas tills du har lyckats borstat hela munnen med knoppen borste. Den tid du spenderar faktiskt borsta hundar tänderna bör vara ca 30 sekunder.
Använda borste
När du har infört begreppet borsta hundar tänder till dem, bör du gå vidare till att använda en permanent tandborste. Plasten knoppen stil finger pensel är bra för introduktion men borste är skyldig att adekvat rengöra tänderna och tandköttet.
Introducera borste långsamt om det behövs beroende på hur din hund reagerar på texturen av den nya borsten. Du kan ta det en dag och ett steg i taget om det behövs precis som du gjorde med plast knoppen stil borste. När du använder borste se till att få tandköttskanten och baksidan av tänderna som är problemområden utsatta områden.
Frekvens & Rutin
En hund tänder bör borstas dagligen, om du inte kan borsta dagligen, är två gånger per vecka i minsta rekommenderade. Borsta så mycket av hundar tänder som hunden gör, även om du inte kan göra en fullständig borste jobb varje gång, vissa borsta bättre än ingen borstning. Försök att göra det till en daglig vana med din hund, precis som deras utfodring och speltid kommer de lära sig att acceptera det och förväntar sig det.

Bästa Hundraser för familjer: Retrievers, Collies och mer
En Dog Day Poem
Hur du håller ditt hem ren under Mud Season
Ett bra tips för att hjälpa att träna din hund
Hjälp husdjur överleva den ekonomiska krisen: 10 saker du kan göra
Prostata Bölder hos hundar
Labrador retriever: En stor familj hund och jaktkamrat
Los Angeles Pet Memorial Park
Att hålla en Cobalt Blue Tarantula som husdjur
Den danska kyckling Dog är en bra jakthund
Är låg Carb diet botemedel för Feline fetma och diabetes?

Leave a Reply