Hur att rengöra en häst Stall

Om din häst spenderar en bra tid i ett stall är det viktigt att hans eller hennes hälsa att hållas ren på ett konsekvent sätt. Rengöring ett stall bör bli en daglig uppgift. Uppbyggnaden av urin indränkt sängkläder kommer att leda till din häst andas ohälsosamma mängder ammoniak. Flugor kommer att bli en irriterande olägenhet och hoven problem med torsk kommer överflöd och kan orsaka allvarliga problem.
Det rekommenderas starkt att gummistövlar och handskar skall användas vid rengöring (eller mucking) ut ett stall. Handskar skyddar händerna från blåsor och gummistövlar kan avvärja de otäcka effekterna av ammoniak lastat sängar som skadar andra typer av skor eller boot material.
Verktyg du behöver för jobbet: 1). Skottkärra eller Stor muck hink (för att placera smutsiga sängkläder i)
(_/2) Gummistövlar
(_/3) Handskar
(_/4) Snusnäsduk eller ansiktsmask (för att skydda dig från att andas in dammpartiklar)
5 Stor spade
6. Spån gaffel (att användas med strö gjort av spån)
7 Pitchfork (att användas med strö gjord av halm)
8 Kvast
Den typ av material som används för sängkläder kommer att diktera vilken typ av gaffel är mest lämpliga för jobbet (spån eller tonhöjd).
Se till att ta bort alla foder hinkar, baljor och leksaker från din hästs stall innan du börjar rengöra. Använd kvast att sopa ner alla spindelnät som kan kvardröjande runt din hästs stall. Om din hästs stall ligger intill en annan stall med en häst som bor inne se till att inte skrämma de andra djuret med plötsliga, oväntade drag. Låt dem veta att du är där genom verbal kommunikation. Det kommer att hindra den andra hästen (er) från att bli stressad.
Ta din häst från hans stall och antingen vända honom på bete eller placera honom i en tom stall av säkerhetsskäl. Rengöring med en häst i stallet kan leda till allvarlig skada för dig eller häst. Öva god säkerhet protokoll som kommer att gynna dig och din häst.
Flytta rena sängkläder åt sidan av stallet. Om sängkläder är ganska blöt och tung använda den stora spade för att ta bort materialet. Placera den smutsiga sängkläder i skottkärran eller muck hink och ta den till en lämplig avfallsbehållare plats oavsett om det är en utsedd gödsel lugg eller annan plats som anges.
Kontrollera alltid att se att det inte finns någon våt eller smutsig strö begravd under ytan. Rengör stall och försök inte att överfylla skottkärra eller muck hink. Det vore olyckligt att behöva städa upp en andra röra när du har spillt innehållet eftersom det var överbelastad. Göra flera resor om det behövs.
Byt områdena strö som hade tagits bort med färskt, rent material och sprida ut det jämnt i stallet. Säsongen och typ av golv under strö indikerar hur mycket strö man bör gälla. Under varmare månader och med gummimattor foder golvet mindre strö behövs än under de kalla månaderna med cement golv.
En gång i veckan stall bör vara helt berövats alla sängkläder och ersattes med allt färskt material. Kvasten kommer att hjälpa sopa stallet ren under veckan underhåll och rengöring runt utsidan av stallet vid dagliga underhållet. Det finns flera luktreglerande lösningar och hästdjur säkra desinfektionsmedel som finns på marknaden som du kanske vill överväga att placera ner under strö i din hästs stall under veckan underhåll. Rådgör med er veterinär på produkter som finns.
Låt alltid golvet helt torrt innan du sätter tillbaka strö att motverka bakterie-och svamptillväxt.
När du är klar grundlig rengöring stall du bör kontrollera och rengöra din hästs vattenförsörjning såväl som hans foder hink, badkar och leksaker. Var noga med att inte spilla för mycket vatten i båset och skapa en våt röra i området du just rengöras. Byt dessa poster i stallet när du är klar rengöring.
Placera dina städredskap bort i en trygg och säker miljö utom räckhåll för nyfikna hästar och återgå din häst till sin bås. Din häst kommer att uppskatta komforten i en ren stall. Hästar som lever i välskötta miljöer är friskare och lyckligare.

Tips för att anta en äldre Golden Retriever
Har du den dummaste hund?
Anser att dessa saker innan du tar hund att arbeta
Hur Clip Cat naglar
Recension: Dogzilla Turbo Disc, Hållbar leksak för hundar
Träna din döva hund
Caboodleranchen – Ponte Vedra Beach, FL
Fem Vanliga Tandproblem hos hundar
Chalet med veranda
Tips för att köpa din första hund eller valp
Hur man tränar en katt att använda kattlådan

Leave a Reply