Hur att identifiera och behandla Rippling hudsjukdom i Cats

Porlande hudsjukdom, känd som FHS (Feline Hyperestesi) inom det medicinska området, är en hudåkomma som drabbar kattdjur, vilket får dem att uppvisa udda beteende med orelaterade symptom. Detta kan lämna en känsla katt ägare förvirrad och frustrerad. Det finns inget riktigt lika irriterande som att se din katt vän agerar oförutsägbart och jamar i nöd. Denna smärtsamma tillstånd består av en mängd olika symptom och därmed har tillskrivits en mängd olika orsaker.
TECKEN PÅ FHS: Normalt katter som lider med FHS uppvisar tecken såsom krusningar bildas i huden längs kattens rygg. Katter biter oftast och klia deras svansar oupphörligt resulterar i håravfall, smärtsamma irritation och utveckling av sår. Den högt, ihållande jamar som ofta uppstår under kvällstimmarna är ett tecken på ångest. Katter visar ibland en utvidgning av eleverna och får stirra uttryckslöst ut i rymden. Racing runt i cirklar eller en oupphörligt rusa fram och tillbaka kan också indikera att din katt kan lida av FHS. Med detta är en mycket obehaglig hudsjukdom din katt kan vara extremt känslig och upplever obehag när de beröring, hanteras eller husdjur. Överdriven ryckningar i svansen förekommer också i katter som lider av FHS.
FHS går under många namn, inklusive porlande hudsjukdom, rullande hudsjukdom, självstympning syndrom, ryckningar katt sjukdom, kattdjur epilepsi och neurodermitis.
Möjlig orsak till FHS: Det visar sig att FHS kan vara ett resultat av flera typer av fysiska problem samt eventuella psykiska störningar. Fysiska orsaker pansteatitis, hjärnan infektioner / tumörer / trauma, olika naturliga eller hushåll toxiner / gifter, eller ens väckt den av allergiska reaktioner. Psykiska störningar, såsom tvångssyndrom (OCD) har varit kopplade till uppkomsten av FHS samt på grund av stress inblandade elementet.
Pansteatitis, även känd som Steatitis och matfett sjukdom orsakas av en brist på vitamin E i en katts kost. Brist på vitamin E i kombination med införandet av stora mängder av omättade fettsyror kan resultera i en felaktigt balanserad kost. Tonfisk är känt för att vara en stor boven i detta tillstånd när de matas i överskott. Denna sjukdom främjar smärtsamma konsekvenser i kattdjur.
Brain infektioner / tumörer / trauma kan orsaka invalidiserande anfall hos katter och sätta på effekterna av FHS som svar. Katter upplever kramper bör kontrolleras av en veterinär omedelbart för tecken på hjärnan infektioner, tumörer eller trauma.
Olika typer av hushåll och naturliga toxiner eller gifter i din katts miljö kan sätta på symtomen av FHS. Loppor dips och färger loppor ofta gånger innehåller mycket giftiga ingredienser som allvarligt kan påverka hälsan hos din katt. Se till att alla hushållsprodukter som är potentiellt giftiga för din katt lagras på ett säkert, katt-bevis område. Gör lite forskning innan de köper en produkt som kan innehålla element som är giftiga för din katt.
Allergier på grund av allergiska reaktioner mot loppbett, födoämnesallergier, och andra potentiellt försvårande faktorer kan också framkalla symtomen vid FHS.
Psykiska sjukdomar är också en möjlig faktor i produktionen av FHS i din katt. Tvångssyndrom har kopplats till försämring av FHS symptom. Kontrollera med din veterinär om behandlingsalternativ för detta tillstånd.
BEHANDLING: Behandlingen för FHS kommer att vara beroende av orsaken. Noggrann testning och eliminering av de tidigare nämnda orsakerna hjälper dig att lindra din katts smärta och obehag. Borttagning av stressfaktorer är ett måste när det handlar om symtom på FHS. Ibland en ökning övning, en förändring till en väl balanserad kost och mer omsorg är allt en katt som lider av FHS måste eliminera problemet, eller åtminstone lindra obehagliga symptom. När det gäller anfall din veterinär kan förskriva anti-konvulsiv medicinering. Anti-allergi medicin och eliminering av allergener kan hjälpa i fall där din katts allergier är den misstänkta orsaken FHS. Ta bort tillgång till potentiella toxiner, gifter, och behandling för eventuella infektioner bör också bidra till att befria din katt denna problematiska sjukdom.
Alltid rådgöra med din veterinär om korrekt diagnos, behandling och förebyggande åtgärder som finns tillgängliga för att hantera denna udda och plågsamma sjukdom.

Toy Rat Terrier en tuff och vänlig liten hund
I Obamas Vita huset hund
De bästa metoderna för att träna din hund
Dog Run Bully (aka Jerk)
Jolie, Min mops
Produkt granskning: Python Ingen Spill Rengör och Fill
6 Fisk bör du aldrig sätta i din akvarium
Silver Shark Faktablad
Din hund och du
Katter och hundar: Hur introducera dina husdjur
Cinco de Mayo

Leave a Reply