Hur att hjälpa hundar som är rädda åska

Vem vet varför vissa hundar fruktar åska och andra inte? Dess klara många hundar bryr medan andra har en sådan sever rädsla för åska de kan skada sig själva. Vi har en hund åska fobiska. Hennes namn är Grace och hon börjar skälla på första muller och kommer inte att sluta förrän timmar efter att allt är över. När hon satt på Auto Bark hon kan inte sluta. Alla tekniker som diskuteras här har hjälpt – lite. Ingen har botade henne. Så sökandet fortsätter efter ett botemedel mot min hund rädsla för åska, men allt är värt ett försök. Dessa tekniker kan hjälpa dig.
En teori är att hundar störs av statisk elektricitet i luften som kommer med blixtar och stormar. Prova att decharging din hund genom att lätt gnugga en torktumlare blad på (eller bara nära) din hund. Även viftar den över hunden utan att vidröra hunden med arket eliminerar statisk. Det är värt ett försök, men det gjorde inte långsam Grace ner.
Ge din hund lugnande medel verkar ett alternativ. Rådgör med din veterinär och följa hans eller hennes rekommendationer. Min veterinär tror inte droger är lämpliga för Grace rädsla och jag respekterar hans åsikt. ALDRIG ge din hund någon medicin, över disk läkemedel eller homeopatiskt medel utan att rådfråga din veterinär. Några av de produkter som marknadsförs till lugna hundar är olämpliga och skadliga. Bara gör det inte. Om din veterinär föreskriver något, ge det ett försök.
Försäkra din hund att allt är okej. Vi har försökt det flera gånger genom att sitta i soffan med Grace klappa henne och lugna henne. Vi har även haft henne och lätt återhållsamma hon försöker hålla henne från att gå till fönstret och gå in doggie hysteri. När allt är över, hon kommer till oss och plopp ner med en suck fysiskt röra så mycket av hennes människor som möjligt. Även den värsta åska är på hjälper trygghet inte.
Positiv förstärkning kan hjälpa. Vi har försökt att erbjuda behandlar när det åskar. Vi har upprepade gånger försökt prisa och petting om hon slutar skälla, ens för en sekund, belöna henne för det önskade beteendet. Vi har försökt tala om för henne att sluta skälla, men så länge det är fortfarande dånande, glöm det.
Prova att desensibilisering hunden genom att exponera den för åska på en CD eller DVD. När Grace arbetat upp över åskan hon reagerar också till surroundljud inklusive baseball spel och någon show med höga eller mullrande ljud. Även om det inte fungerade på åska, det fungerade att desensibilisera Grace när ett tåg gick precis utanför fönstret under hundträning klass varje vecka. Jag skulle säga tåg behandlar i en glad röst och börja släppa godsaker som Amtrak Sped av. Åska behandlar fungerade inte men de andra två hundar som inte störs av åskan var glad att dela på godis.
Distrahera hunden så att de inte kommer att märka åskan. Det fungerar för oss bara i ett mycket tidigt skede av en storm när det finns långt mullrar. Slå upp TV: n så att hon inte kan höra det fungerar en kort stund. Det hjälper också när stormen är över, är nåd skäller fortfarande och vi måste hitta ett sätt att stänga av henne. Om din hund kan distraheras från att skälla på åskan kommer vara till stor hjälp.
Att sätta din hund i en låda eller en säker plats kan hjälpa. Jag tror inte hundar lämnas i burar på en regelbunden basis. En storm kan vara en bra anledning att lådan under en kort tid, om det verkar för att göra din hund mindre stressad. I den mån det tystnar åskan, sätta Grace i en låda i källaren inte lugna henne lite. Med hjälp av en låda kan vara en nödvändighet för att hundar som riskerar att skada sig under stormar. Bara få hunden så snart som möjligt efter stormen och få dem tillbaka till deras normala rutt. Om hunden gillar gömmer sig under sängen och det verkar hjälpa, låt henne. Det är hennes säker plats.
Rädsla för åska är ett verkligt problem för många hundar. Om din hund bara skäller eller döljer, anser dig lycklig. Vissa hundar är destruktiva eller skada sig på grund av rädsla. Gör ditt bästa för att hjälpa, kontakta din veterinär och när allt annat misslyckas bara rida ut. Din hund kan inte hjälpa det och behöver din kärlek och förståelse.

Curb din hund! Vad det nu betyder
Föra din nya Kitty Hem: Åtgärder för att göra det lättare för er båda
Hårbollar och loppor: Naturliga hem rättsmedel för frisk katt
Äga en Bull Mastiff: En hund ägare Guide
Hur man sparar din katt från UVI (urinvägsinfektion)
Go Orange för djur på fredag
Översyn av nuvarande Solana Aquarium
Varför Katter gör underbara följeslagare
De senaste nyheterna om Tidy Cats Kull för små utrymmen och flera katter
Lassie Stay Home
Tips för Horse Training: avancerade steg

Leave a Reply