Hur att borsta kattens tänder

Den sjukdom som våra katter är mest benägna att drabbas av är tandlossning. Lyckligtvis nog, är denna sjukdom både lätt att förhindra och behandla. Minska symptomen på tandsjukdomar kan lätt uppnås genom att ändra upp din katt väns kost och lite extra tandborstning arbete. Här är några tips på hur du kan borsta din katts tänder.
För det första bör du börja med en frisk mun, betyder det att du inte ska börja borsta din katts tänder innan det har haft professionell tandvård. Detta är inte fallet för en ung katt som har perfekta tänder och tandkött, kan du vara ganska säker på att du kan börja borsta tänderna direkt.
Andra, bör du få en speciell mjuk tandborste och tandkräm från veterinären som är speciellt utformad för katter. Aldrig använda samma tandkräm som du själv använder, eftersom bakpulver kan orsaka problem för katten. Det finns särskilda tandkrämer avsedda för katter “borsta behov, som har en smak som katten kommer att njuta. Du behöver en borst tandborste, eftersom inget annat når det område som ligger under tandköttskanten, eftersom detta är det område där de flesta bakterierna samlas.
Det är viktigt att veta att de övre, bakre tänderna är oftast de första att drabbas av tandlossning. De flesta människor inser inte att det plack som byggs upp under på ytan av tänderna, upp större delen av bygget ligger strax under tandköttskanten. På mindre än 36 timmar, kommer denna plack förvandlas till tandsten, som, förresten, inte kan avlägsnas genom enkel borstning. Utan borstning kommer ansamling av tandsten bara ökar och frågan blir mer och mer allvarlig. Sålunda, är det viktigt att hålla området under tandköttskanten ren och frisk.
Du bör utveckla en rutin, så att du kan borsta din katts tänder varje dag utan krångel. Ett bra tips är att ställa borsta sessionen precis innan en kattens dagliga behandla, så istället för att försöka undvika dig och sessionen kommer katten ser faktiskt fram emot det. Efter en rutin kommer också att hålla dig från att vara lat och strunta i kattens behov.
Borsta din katts tänder
Det första steget i att borsta din katts tänder, vore att införa det till smaken av det veterinärmedicinska tandkräm. Din katt vän bör vara ganska förtjust i smaken. Låt katten vara under en tid, och sedan låta katten äta pasta och smeta pastan på kattens övre, bakre tänderna, bara på området under tandköttskanten. Efter detta bör du vara säker att använda tandborste. Du bör sträva efter att nå området under tandköttskanten med borsten. Det vore lämpligt att rengöra de bakre tänderna först, sedan flytta till fronten, flytta penseln i en sällsam rörelse. Rengöring session bör inte ta mer än en halv minut. Kom ihåg att det är viktigt att förebygga tandlossning, så inte våld försöka rengöra hela munnen, bara den övre ryggen ..
Sammanfattningsvis trots din hårda arbete med rengöring av kattens tänder, vissa katter kräver fortfarande professionell rengöring ibland, precis som människor gör. Noggrann borste arbete kommer definitivt att hjälpa att minska antalet gånger du behöver för att besöka veterinären. Detta kommer i sin tur leda till mindre stress för dig och spara tiden väntar på veterinären skrivbord.

Rosy Reds promelas: Underhållning Alla år
Att handskas lyckligt med din Chewing valp
DFW Spay dag i Dallas, TX
6 Fisk bör du aldrig sätta i din akvarium
Den irländska setter: en hund av intelligens och skönhet
Hur man ger din hund en över disk hosta suppressant
Sargeant s Loppis och Tick Medicinering: Är det säkert för ditt husdjur?
Lär din hund att skaka din hand!
Hur man sparar en hund från Parvo
Hund Förgiftning: Tre typer varje ägare måste veta om
The Joy of rädda ett liv Thru Shelter antagen

Leave a Reply