Hur att berätta för din katt är stressad

Alla kattägare vet att katter kan vara reserverad. Vissa verkar till och med ha beslutat att människor är mer problem än de är värda. Vi oroar alla men om vår katt är stressad. Naturligtvis kan saker som resor till veterinären vara stressande. För vissa katter har besökare i deras hus kan vara stressande. Så hur kan du säga din katt är stressad och vad kan man göra för att hjälpa?
Först måste du veta vad en stressad katt ser ut. Ett mycket vanligt tecken din katt är stressad är att de har mycket vidgade pupiller. Deras elever är ofta mycket stort och ser ut som jättelika fat. En annan mycket bra indikator är att titta på svansen. Ofta när katten är stressad de kommer puff ut sin svans. Pälsen på svansen skall stå på slutet och ser befjädrade. Detta kan också vara ett tecken på en katt som är rädd, så var uppmärksam. Vissa katter, om mycket stressad, kan sluta använda kattlådan. Underlåtenhet att använda kattlådan kan också vara ett tecken på anther medicinskt problem, till exempel en urinvägsinfektion, så se till att du utesluter de ut först. Nu när du vet några tecken, vad kan man göra för att hjälpa?
Det finns flera saker du kan göra för att hjälpa nöd din katt. Först, om du har i rummet, försöka ge din katt ett tyst rum som de kan koppla av i. Detta är inte ett rum som du måste ägna åt bara katten, men det bör vara en lugn plats att de kan gå in i och slappna av. Placera en katt träd eller lägenhet där en utmärkt sak. Om du inte har ett helt rum med bara ett litet hörn att placera lägenhet eller träd kommer att fungera. När katten använder det, försök att låta det slappna av. Inte fuss över katten, låt katten vet att det är säkert och är fri att sova och koppla av utan att besväras. Ett annat enkelt sätt att hjälpa nöd dig katt är att använda lugnande dofter. Det finns många som du kan köpa i djuraffärer. Feliaway är förmodligen det bästa. Det är en syntetisk version av feromoner som frigörs genom mor katter och andra katter som hjälper till att lugna din katt. Du kan köpa en diffusor som plus i och distribuerar doften över möts 50 meter, eller så kan du köpa en spray och bara spraya runt huset och på objekt som du kan sätta i en bärare för att minska stressen att resa eller gå till veterinär. En annan produkt som har fungerat bra för mig var Nutri veterinären diffusor. Den har en angenäm arom och verkligen hjälpte min katt. Det är i grunden aromaterapi för din katt, det är en doft som hjälper lugna dem, i extrema fall, kan medicinering hjälpa. Det är dock något som du måste diskutera med din veterinär.
Efter att ha behandlat en katt som blev stressad jag vet hur stressigt det kan vara för en katt ägare. Ibland bara ge din katt det utrymme som de behöver kan hjälpa. Andra gånger, bara helt enkelt ge syntetiska feromoner eller andra lugnande dofter för din katt kan hjälpa. Det viktiga är att om du tror att du katt stressad att du har din veterinär kontrollera din katt för att se till att det inte är en mer allvarliga medicinska problem.

Hundar på kontoret är Nej Perk
En Pet Antagande framgångssaga: 1 år senare
En guide till hemsökta hus i och runt Seattle, Washington för 2009
Julen hundgodis
Hedgehog Grunderna
Allt om rasen: Atlas Terrier
Hus Breaking Envisa Hundar
Hur Inspektera Kitten Rescue Center innan de antar från dem
Hur enkelt identifiera Betta Sjukdomar
Kit-Kit och Kitty Nap spel
En hyllning till Abby

Leave a Reply