Hur att befria din tank mikroalger

Du kan ha några stora problem med tillväxten av mikroalger i ditt akvarium. Det finns två stora grupper av mikroalger, och de kan vara ett resultat av två näringsämnen som är förhärskande i ditt vatten.
Du kunde ha för mycket fosfat i vattnet i din tank, och detta kan leda till gröna mikroalger tillväxt.
Det kan vara för mycket silikat i tanken vattnet och detta kommer att orsaka bruna mikroalger att bli ett problem.
Dessa tankar problem kunde ha kommit från själva tanken, eller omedvetet hobby, från dem.
Om någon av dessa två näringsämnen är över rätt nivåer mikroalger kan växa mycket snabbt och rasande, ta över din tank. Du kunde skörda alger, men det kommer inte att lösa problemet.
Du kanske kan genom skörd ta bort en hel del av mikroalger, men en del av alger som inte togs bort kunde dö. Om det dör det sönderdelas och bryts ned i tanken. Beroende på vilken typ av alger är det skulle kunna lägga till fosfat och silikat nivåer i tanken. Detta kommer att orsaka ännu mer alger att växa eftersom du lägger just det som gör att deras tillväxt.
Detta är förvirrande för dig eftersom du inte kan dra ut dem fortare än de bara vuxit tillbaka. Dra alger ur kommer att öka sin tillväxt genom att lägga fosfat och silikat.
Det är inte så svårt att ta itu med det som man kan tro. Du kan bli av med alla källor som tillför fosfat och silikat, men kommer inte att lägga mer. , Att kontrollera vattnet, saltet och tillsatser kommer att hålla det fosfat och silikat gratis. Lägg inte något som kommer att lägga till några näringsämnen till ditt vatten. Du kan behöva byta varumärken.
Byta vatten ofta hjälper skära ned på fosfat och silikat nivåer. När dessa nivåer huggs ner, då mikroalger kommer att dö ut. Om de dör kan du suga ut dem. Tänk om de dör i vattnet de kommer att lägga oönskade näringsämnen, och då har du en annan alger utbrott.
Det finns föreningar du kan lägga till ditt vatten för att minska och ta bort fosfat och silikat nivåer.
Du kan lägga till blå-ben eremitkräftor.
Forskning mikroalger och lära sig att använda produkter som kommer att få problemet under kontroll genom att minska fosfat och silikat nivåer.
Aldrig skrapa alger på glaset, du vill helt eliminera den. Du kan göra detta mer effektivt med en svamp. Torka från topp till botten, skölj och upprepa dessa steg. När all alger torkas bort kan du då vara säker på att alger är på väg till ut.

Hjälp husdjur överleva den ekonomiska krisen: 10 saker du kan göra
Cat Kroppsspråk
Bästa Jakt Hundraser
Celebrity Hundar med Real personligheter
Mellanliggande Horse Training Tips för en häst Handler
Din hund och frostskydd: Vad du behöver veta
Allt om rasen: liten grekisk Domestic Dog
Bästa Hundraser för en Running partner
Akvariefiskar Feeding Tips
Trötthet och värmeslag när du tränar din hund
Allt om att behandla kattloppor

Leave a Reply