Hundkamper & hur man kan förebygga eller stoppa dem

Hundkamper är sällsynta nuförtiden eftersom de flesta städer har koppel lagar, har antalet strays minskat och fler och fler människor har sina egna husdjur kastrerade och kastrerade, vilket tar bort orsaken till de flesta matcher. När du är en ansvarsfull husdjur förälder och tar sig tid och ansträngning för att sköta ditt husdjur hälsobehov, tåg och umgås ditt husdjur, och hålla honom säkert med rätt utrustning, minskar du kraftigt risken en hund kamp kommer att inträffa.
Åtgärder för att undvika en Dog Fight
1 Vara ansvarig. Ta hand om alla dina husdjur vårdbehov genast för att undvika beteendeproblem. Var noga med ditt husdjur har alla sina skott och kastrerade och kastrerade unga.
2 Har rätt utrustning. Håll din hund i ett staket, i ditt hus, och eller på en tjuder. Lämna inte din hund bunden ut eller kedjas på permanent basis. Det är ett säkert sätt att skapa en ond hund. Har en stark, högkvalitativ koppel och en utbildning krage för att använda när du tar din hund på promenader. Ett flygbolag kennel är ett utmärkt utrustning som ger din hund en fristad och hjälper dig att hålla honom säkert finns ibland.
3. Umgås din hund. Var noga med din hund vet hur man beter sig runt andra hundar och främlingar. Ta honom på promenader i upptagen områden. Ta honom till hunden parken. Ange honom agility klasser.
4. Träna din hund. Ta honom till grundläggande lydnad klasser och tillbringar mycket tid med honom. Se till att han är lyhörd för dina verbala kommandon och är villig att lyda dig.
Även med dessa försiktighetsåtgärder kan ett slagsmål bryter ut då och då. Om detta händer, kom ihåg att hålla dig säker.
Situationer då Instincts tar över
Även den mest fogliga hund kan vara ett offer för grönögda monster. När du införa en ny hund i ditt hem, kan en kamp uppstå. Dessutom finns sällsynta tillfällen då en konstig hund kan attackera din hund.
Steg att ta att införa en ny hund
1 Välj neutral mark. Låt hundarna träffas och blir vänner på en hund park eller annan neutral plats.
2 Behålla kontrollen. Har en annan kompetent person till hands för att hjälpa dig. Håll hundarna på koppel tills du är säker på att de kommer att komma överens. Låt dem träffas flera gånger om du kan innan du förväntar sig att sambor. Låt dem sniffar varandra ordentligt och bli helt bekant innan du låter dem koppel. Håll koppel lös så hundarna kan utöva naturligt kroppsspråk och kommunicera med varandra via fredlig kroppsspråk. Förstå att det kan finnas vissa morrande och bråkar. Låta detta hända, men hålla en fast hand när det kommer till själva striderna.
3. Stagkassaskåp. Om dina två hundar komma in i det, kom ihåg att stanna säkert. Din impuls är att nå mellan dem, men gör det inte! Du kan bli biten. Istället använder du mest i kommando röst säga, nej! Dra hunden isär är med sina koppel och skilja dem åt. Om du inte kan få ta isär dem, kasta en tung filt över både hundar och sedan ta en i den efterföljande förvirring. Dock bör du aldrig göra detta. Om du har bra, starka utbildning halsband och koppel på båda hundarna, bör du kunna behålla kontrollen. När separerade placerar hundarna i deras lådor eller i olika rum tills de svalnat.
Avskräcka en konstig hund
1 Säkerheten först! Försök aldrig att fysiskt separera en obekant hund. Du vet inte vad som väntar. Du kan illa biten, och djuret kan ha rabies.
2 Var auktoritativ. Använda bästa kommando röst, säga nej! Dålig hund! så auktoritativt du kan. Hota hundarna övertygande med en ihoprullad tidning (den universella hunden skylt STOPP!) Bara svinga det strängt – faktiskt inte träffa hundarna. Görs på rätt sätt, kan denna taktik skicka elakaste hund förpackning med svansen mellan benen. Försök inte detta om du inte är befallande nog att dra bort det. Du kommer bara göra saken värre.
3. Istället: Ring 911 och om du har tillgång till en slang (särskilt med en högtrycksmunstycke) ger hundarna en god, hård besprutning. Detta kan bryta upp dem.
Chansen att du någonsin kommer att behöva bryta upp en hund kamp är liten, men om det händer, kom ihåg att behålla lugnet i kommando och säkert.

Hur spelar regelbundet med din katt hjälper till att utveckla en självsäker, friska Kitty
Asiens Dog Day Poem
Skötsel av din äldre hund
Veterinär Nödsituationer: vet hur man läser Pet nödsignaler
Allt om rasen: Kinesiska Chongqing Dog
Stora husdjur för nyfikna pojkar
Anoles som Husdjur: Vad du bör veta
Klippning din häst att se fantastisk för en show
4 tips för att utbilda en Jack Russell valp
Virka Mönster: Leksaker för husdjur
Grooming en häst

Leave a Reply