Hundarnas Separationsångest: Vad är det? Vad kan du göra?

Vad orsakar separationsångest?
Negativa beteenden hos hundar kan orsakas av ett antal faktorer. När din hund utvecklar separationsångest, är han rädd för att vara ensam. Denna rädsla kan vara ett resultat av tidig avvänjning, brist på vårda från människor som valp, plötslig förändring i miljön, separation från en särskilt gynnad familjemedlem, och ett antal andra faktorer.
Precis som med barn, om din inställning är alltför strikt, kan det orsaka problem. Omvänt, om du är för eftergiven, kan problem uppstå också. När du betalar för mycket uppmärksamhet till din hund, blir han alltför beroende av dig och bortskämd. Detta kan orsaka att din hund att inte kunna tolerera din frånvaro.
Hur kan du berätta om din hund har separationsångest?
Naturligtvis är alla sociala varelser ogillar isoleras. Vid bedömningen ett beteende, är det viktigt att du först identifiera de normala och förväntade beteenden och undvika att försöka rätta till dem. Om din hund är ensam och destruktiv eftersom han är ensam kvar alldeles för mycket och inte har något att göra, det är inte hans problem – det är ditt. Om din hund är verkligen inte får tillräcklig uppmärksamhet, måste du ta itu med det genom att hitta en sätt att ge honom tillräckligt socialisering.
Men om du tar din hund på regelbundna promenader, leka med honom och spendera stillestånd med honom, och han är fortfarande uppvisar orolig beteende, kan du titta på separationsångest. Om din hund steg följer du rätt på hälarna varje gång du flytta och / eller uppvisar angelägna urinering (som kissar eftersom han är upprörd, inte för att han faktiskt behöver) när du är närvarande, kan han lider av separationsångest . Likaså om din hund visar angelägen skällande utan någon uppenbar anledning, gråt, gnällande och ylande oavbrutet, försöker fly från ditt hem eller någon annan märkliga beteende i din frånvaro, är separationsångest förmodligen den skyldige.
Ångest är ett stort problem för hundar precis som det är för människor. Om en hund är orolig för länge, kommer han lida fysiskt. Han kan förlora sin aptit, lider nervös mage (kastar upp och har problem med diarré), och han kan bli mycket destruktivt, riva upp dina ägodelar och ditt hem.
Vad kan du göra?
Få din hund som används för att vara på egen regelbundet redan från början. Var noga med att spendera mycket kvalitetstid med din hund genom att ge honom en promenad och lite speltid på regelbundna tider på dagen, varje dag, men också se till att han har lite tid på egen hand för att leka med sina egna leksaker, vila, och så vidare. Var noga med din hund har matats, vattnas, och hade en chans att befria sig själv. Ge honom lämpliga leksaker för att hålla honom upptagen, och låt honom få tid ensam varje dag. Förstår att detta kommer att bli svårt för valpar. De behöver fortfarande massor av uppmärksamhet, så ha tålamod.
Crate utbildning: Ett flygbolag kennel kan din bästa vän i internutbildning en valp och hjälpa din hund att känna sig trygg i din frånvaro. Om du börjar tidigt med lådan utbildning, kommer din hund kommer att visa sin låda som hans privata rum. Han kan till och med gå in i hans låda på egen vila och ha lite ner tid.
Till att börja Crate Training, låt din hund stanna i lådan under en kort tid medan du går ut på en kort ärende. Börja med 15 minuters intervall och successivt arbeta upp till längre perioder. Lämna aldrig din hund crated mer än 8 timmar. Efter att till att din hund är ordentligt utfodras och vattnas och ta ut honom att befria sig själv, försiktigt hjälpa honom i hans låda med en favoritleksak. Lämna inte mat och vatten i lådan. Det kommer bara leda till en enda röra.
Säg adjö till din hund. Försäkra honom att du kommer att vara tillbaka snart och gå ut genom dörren. Aldrig ser tillbaka! Din hund är säker på att protestera lite i början. Förstör inte honom genom att gå tillbaka, eller kommer han bara lära sig att han kan styra ditt beteende genom att gnälla och gråta. Han kommer säkerligen att lugna ner efter några minuter.
Om han inte gör det – om grannar uppger att han fortsätter att gnälla och gråta under lång tid – här är några saker du kan prova:
Stäng av rummet ljus, men lämna ett ljus på någonstans i närheten så att din hund inte kommer att vara i totalt mörker.
Lämna en radio spela för att hålla honom sällskap.
Enkel hans ångest med en dos av kava-kava innan du går.

När du återvänder från ditt ärende, ta din hund ut ur hans bur och rätt till sin toalettbesök område. På detta sätt kommer du undvika olyckor i huset, och det kommer att ge din hund ett par minuter att spendera tid med dig när du återvänder. Detta är en hund favorit belöning!
Även om det är bäst att börja Crate Training med en ung valp som inte har haft en chans att utvecklas ett fall av separationsångest, är detta också en utmärkt metod att använda i itu separationsångest hos äldre hundar. Även de kan protestera först när de införs till lådan, kommer de flesta lär sig snart för att se lådan som en tyst, säker, privat plats. Den initiala monetära utlägg för lådan kan verka skrämmande, men vad det kommer att spara på skadade och förstörda personlig egendom kommer att visa sig vara väl värt det!
För mer information om fördelarna med lådan utbildning och hur man tar hand om din hund, kan du njuta av: Hur man har en glad, frisk, välanpassad hund

Rolling Thunder! Hör min gnällar!

Kava Kava att lindra ångest hos hundar

Internutbildning din vuxna hund

Förklaringar till vissa beteenden husdjur katt
Canine Bloat – Gastric Dilitation och tarmvred (GDV)
Särskild Kitty kyckling och ost Fuktig kattgodis recension
Tips om hur man väljer rätt stabila Horse Boarding
Hur du lär din hund att komma när kallas
Fördelar med att äga en boxer
Förbjudna Lovers – fri vers Poem
Några av de bästa utomhus Hundraser
Jack Russell terrier
Skönheten av små hundar
Cat Adoptioner i Colorado Springs, CO

Leave a Reply