Hundarnas pyometra: En anledning att ha din hund kastrerad

Djur sterilisering förespråkar ofta markera en önskan att avsluta överbefolkning av oönskade husdjur när argumenterar för spaying tikar. Även om detta är en värdig sak, inte övertala den inte var kärleksfull hundägare. För vissa frågan kvarstår varför ska jag ha mitt husdjur kastrerad?
Det finns otaliga invändningar ägare måste spaying sina hundar. Vissa anser att kostnaden oöverkomliga, andra tror att deras hund stamtavla finns goda skäl att hålla henne kvar. Dessutom finns det en stor mängd felaktig information cirkulerar om förfarandet. Även om alla hundägare bör ha rätt att fatta detta beslut, måste det vara en informerad en. De som väljer att inte ha sina husdjur kastrerad så småningom kan finna sig kämpar en dödlig infektion som kallas pyometra.
Pyometra (från latinets Pyo, pus mening och Metra, med hänvisning till livmodern) är ett tillstånd där infektion orsakar livmodern att fylla med giftiga pus. Oftast inträffar hos äldre hundar 3-6 veckor efter en värmecykel. Detta beror på att när en hund går till värme livmoderhalsen slappnar inför befruktning. Om hunden inte blir gravida bakterier ges möjlighet att komma in i välkomnande miljö i livmodern och föröka sig.
Symtom på pyometra kan vara letargi, avsaknad av aptit, uttorkning, viktminskning, uppsvälld mage och framför allt, en illaluktande flytningar från vulva. Om pyometra lämnas obehandlad livmoderväggen så småningom brista, spilla sitt unken innehåll och orsakar död.
Kirurgi är oftast den rekommenderade behandlingen för en hund med pyometra. En veterinär måste ta bort den infekterade livmodern försiktigt utan att släppa något av giftet inom. Detta är en känslig och riskfyllt förfarande som kan kosta fem gånger så mycket som en rutinmässig spay, men resultatet är detsamma. Lyckligtvis kommer en framgångsrik operation leda till fullständig återhämtning. Eftersom den felande organ har tagits bort finns det ingen risk för återfall.
Någon frågar sig fortfarande varför ska jag ha mitt husdjur kastrerad? måste överväga möjligheten att deras älskade livskamrat utveckla pyometra. För mer information kontakta din lokala veterinär.

Manx: Är denna katt rätt för dig?
Top tips för Dog Agility Training
Naturliga Flea Borttagning för ditt husdjur
Lätt knep för att lära din valp
Produkt granskning: PetSafe No-Bark Dog Collar
Hamilton Pet Meadow i Hamilton, New Jersey
Bästa DIY Dog tvättar i San Antonio, Texas
The Perfect allergivänliga hundar för personer med Pet allergier eller astma
Hur man gör Quick & Simple Homemade leksaker för ditt husdjur
Amerikanska Lamalese: Hundar Bred specifikt som Companion
10 Essentials för din nya valp

Leave a Reply