Hundarnas parvovirus: en hälsorisk för Valpar

En sex månader gammal Boxer valp förs in i en veterinärklinik. Hennes ägare hävdar valpen var helt bra dagen innan, äter, dricker, och alert. Nu valpen är kräkningar, slö, och kommer inte att äta. Kliniken personalen gå direkt till handling, att känna igen symtomen på en eventuell parvovirus infektion. De måste antingen diagnostisera eller utesluta viruset snabbt för att kontrollera sin framfart genom valpens kropp och dess förorening av kliniken.
Scenarier precis som detta hända varje dag i kliniker över hela landet. Medan vaccinationer och kontrollera exponeringen är avgörande för att förhindra infektion av hund parvovirus Gastroenterit kan viruset aldrig helt elimineras från en miljö som medger möjlighet för infektion oavsett vad säkerhetsåtgärder vidtas. Den tredje försvarslinjen för husdjur är kunskap om viruset och dess symptom. Ägaren till varje ung hund bör veta vad viruset en gång innebär det går en hund kropp, hur den behandlas, förebyggas och elimineras.
Ursprunget av viruset är okänt, men dess härdighet gör det möjligt att förorena miljöer för månader utan en värd. Viruset kan motstå ett brett område av pH-nivåer och höga temperaturer och är resistent mot flera vanliga desinfektionsmedel. Den överförs genom direkt kontakt med en smittad hund och indirekt överföring med förorenade material som skor, kläder och mattor. En infekterad hund kan sprida viruset i sin avföring i upp till tre veckor efter det att viruset har smittat hela kroppen (Merck 319). MarVistaVet förklarar Ett typiskt / genomsnittlig infektiös dos [av Parvovirus] för en ovaccinerad hund är 1000 viruspartiklar …En smittad hund kastar 35 miljoner viruspartiklar (35.000 gånger den typiska infektiös dos) per uns av avföring. Med så stora mängder av viruset som utsöndrades i en miljö genom en infekterad hund och enastående förmåga för viruset att överleva olika betingelser, kan viruset plockas upp någonstans.Hundar som är yngre än sex månader är mest sannolikt att kontraktet viruset. Även om inte troligt, det är fullt möjligt för hundar över ett års ålder och valpar som fått hela sin serie av vaccinationer för att bli smittad.
Viruset vinner inträde till en hund system genom näsan eller munnen. När den kommer in i hundens kropp, börjar den att replikera i orofarynx, utrymmet framför den mjuka gommen som bedriver intas material från munnen till matstrupen öppning (Kristus 137). Från orofarynx, sprider viruset sedan till blodomloppet, så att snabb tillgång till celler i hela kroppen. Det börjar sedan att attackera snabbt delande celler med koncentrerad infektion av celler i benmärgen, lymphopietic vävnad och celler inom jejunum och ileum i magtarmkanalen (Merck 319). Av tre dagar, de intestinala celler som ansvarar för utsöndring av elektrolyter, infekterade med viruset. Viruset i tarmkanalen orsakar kollaps av intestinala villi och hemorragisk diarré, så bakterier som normalt finns i tarmen att komma in i blodomloppet genom de komprometterade skyddande slem som linjer tarmen. Bakterier i vanligtvis steril blodomloppet kallas bakteriemi och kan leda till sekundära infektioner och septisk chock (320). Den fullständiga infektion kan uppstå i genomsnitt cirka 3-4 dagar.
Symtom uppträder med en parvovirus Gastroenterit infektion är en akut letargi, inte äta, feber, kräkningar och diarré. Ofta avföring med vara lös innehåller slem eller blod. Symtomen kan också vara ledtrådar till andra sjukdomar såsom en hund äter något som inte håller med honom, kolit, ett virus än parvovirus, eller en främmande kropp i tarmkanalen (Diagnos av parvovirus). För att bekräfta en infektion kommer veterinären att använda hundens historia, kliniska tecken som anges ovan, och laborationer. Många kliniker använder vad som kallas ett ELISA-test. (Merck 320). ELISA står för Enzyme Linked immunabsorberande analys. Ett ELISA-test utföres på klinik och resultaten är redo inom 15 minuter. Testet fungerar ungefär som ett hem graviditetstest med hjälp av en fekal prov från eventuella smittade hunden. En fullständig blodstatus (CBC) kan också genomföras för att kontrollera vita blodkroppar (WBC) nivåer. En CBC är inte en definitiv parvovirus test som celler kan återspegla andra infektioner och problem, men det kan vara en stödjande diagnostiskt verktyg. Om de normala lägre gränser för WBC räknas är 6000 celler per mikroliter kan en parvo-positiv patient har mindre än 1000 celler per mikroliter (Diagnos av parvovirus).
Om veterinären bekräftar parvovirus infektion är behandlingen en kombination av stödjande vård och terapier för att behandla symtomen. Det finns ingen specifik terapi för att eliminera viruset. Stödjande vård är försedd med intravenös vätsketillförsel som återställer vätskebalansen i kroppen. Kräkningar och diarré kontrolleras med läkemedel. Antibiotika endast uppmuntras i svåra fall som inkluderar svår blodförlust och förlusten av intestinal integritet (att bakterier i blodet). Under den inledande behandlingen är mat och vatten inne tills kräkningar avtar. När hunden kan hålla ner mat, en intetsägande kost rekommenderas. Kokt kyckling och ris är godtagbara och det finns flera kommersiella receptbelagda dieter avsedda för användning efter infektioner såsom parvovirus. Denna diet är oftast fortsattes i 7 – 14 dagar (Merck 320).
Sanering är nyckeln för att förhindra infektion i andra utsatta hundar som finns kvar i den miljö där den smittade hunden hade varit. Förorenade områden bör rengöras noggrant med ett effektivt desinfektionsmedel. En effektiv hushåll desinfektionsmedel är blekmedel. En 1:30 spädning inaktiverar virus och kan användas för att desinficera ytor och i mul-bad för att desinficera skodon. Leksaker, skålar, sängkläder och boytor bör alla desinficeras. Alla i kontakt med den smittade hunden bör desinficera sina händer, kläder och skor och varje gång de går in i kontaminerad miljö (320). Viruset tål frysning vintrar i marken och lämnar den förorenade marken förorenad tills varmare väder tinar marken. Skuggade områden utomhus bör övervägas förorenade i sju månader, medan områden med god solljus bör övervägas för fem månader. Inomhus är viruset inte längre effektivt efter en månad. En at-risk hund kan införas inomhus förorenade miljön efter en månad. Som tidigare nämnts kan viruset aldrig helt bort från en miljö, så det är viktigt för hundar som ska vaccineras på rätt sätt (Vaccination och förebyggande).
En valp bör ges en serie av vaccin för bästa skydd. Valparna 1. Vacciner bör ges mellan 5-8 veckor. Annat vaccin ska ges var 2-4 veckor tills 16 veckor, med en booster ges varje år efter den första serien. Denna serie rekommenderas för alla valpar eftersom den ålder då vacciner träder i kraft varierar med varje enskild valp. En vacciner effektivitet varierar på grund av de antikroppar som tillhandahålls av mamman när valpen först föds. Omedelbart efter födseln, den första mjölken tas emot av valpen som kallas råmjölk, som innehåller moderns antikroppar som skyddar valpen i några veckor innan skyddet börjar avta. När ett vaccin, oavsett om det innehåller en levande, ändras eller dödade virus, ges till en valp, kommer alla kan maternella antikroppar förstöra virusvaccin. Det kommer att finnas en tid då moderns antikroppar kommer inte längre att kunna skydda valpen från en infektion, men kommer att vara tillräckligt stark för att förhindra vaccinet från att skydda valpen. Denna tidsperiod är vad som kallas fönstret av sårbarhet (Vaccination Alternativ / förebyggande). Genom att ge en serie av vacciner, kan de maternella antikroppar inaktiverar flera av vaccin, men så småningom antikropparna kommer att vara för minskad att förstöra alla vacciner, så att valpen den bästa chansen att utveckla sina egna antikroppar. På grund av oförutsägbara när moderns antikroppar inte längre livskraftig och vacciner är effektiva är det viktigt att förhindra att unga valpar som inte fått alla vacciner från exponering för viruset. Några sätt att göra detta är att hålla valpar från vuxna hundar som har rest och hålla valpen borta från områden där andra hundar ofta som djuraffärer och parker.
Canine parvovirus är en infektion som alltid tas på allvar av proffs djurskötsel. När hundar lämnas oskyddade eller symtom redovisas ej snabbt kan en infektion bli dödligt inom några timmar. Även om ingen hund kan vara 100% skyddad och det finns ingen garanti en hund aldrig kommer bli smittad, vaccinera, kan begränsa exponering och desinficering kända förorenade områden kraftigt minska en valp risk. Kunskap om viruset och hur man kan förebygga och kontrollera att det är det bästa försvaret mot infektioner. En veterinär kan ge vaccin och ytterligare information om viruset och individ-specifika tips för hur man skyddar en hund. Som alltid är förebyggande den bästa medicinen.

Hedgehog Day är 2 februari!
Aubrey Organics Gör en Natural Organic Schampo för hundar
Hur att rengöra hundens tänder
Några riktigt förbryllande husdjur
Poodles din hund
Hur en katt kommer att bo med människor
Degus är sociala djur som kan vara bra följeslagare
Hundar – Sjukförsäkringar krävs eller inte?
Bränn Första hjälpen för din fågel
Att hitta rätt kattleksaker: Hur du håller din kisse Amused i den nuvarande ekonomin
Hur man kan stoppa din hund från att hoppa upp på dig

Leave a Reply