Hundar livrädd för åska: Vad kan man göra

Om din hund är rädd för åskan, du vet precis hur svårt det är att ta itu med pacing, flämtande, skakande, gnällande, frossa, stönande och så vidare som åtföljer denna irrationell rädsla. Min hund är livrädd för åska, och jag har försökt alla möjliga saker för att hjälpa henne. Efter att ha gjort en lite online forskning har jag funnit att människor hantera detta problem på olika sätt. I den här artikeln vill jag dela dessa metoder tillsammans med vad som har fungerat för mig och min hund.
En metod som många människor verkar ha framgång med är hyposensibilisering. Detta är ofta ett bra sätt att lära djur och barn hur man handskas med irrationella rädslor. Av rädsla för åska, kan det vara tydligen ganska effektivt att använda en DVD-eller CD av ett åskväder. Du kan köpa DVD-och CD-skivor för åska ganska billigt. I själva verket har en av de dollar butiker bra för bara en dollar. Tanken är att du kan spela CD-skivan tyst under lugna tider för att få din hund vänja sig vid tanken att åskan inte kommer att skada honom. Detta kan hjälpa din hund vänja sig vid ljudet av åska, men han kan fortfarande vara rädda på grund av de elektriska störningar och den höga mängden ozon i luften.
Du kan också prova att flytta in i ett litet, fönsterlöst rum med din hund när det är stormigt. Snuggle under en filt med hunden i en stor stol. Din hund kommer förmodligen fortfarande att vara nervös och kusligt, men han skall bli tröstade. Genom att stanna borta från fönster, kommer du förhindra att din hund från att kunna se blixten, och förhoppningsvis kommer bullret från åskan vara lite dovt. Det kan också bidra till att ge några vitt brus som musik eller TV baffel ljudet av åska. Om din hund kommer att acceptera det, kanske du vill erbjuda en tugga leksak.
Nu, efter att ha sagt allt detta, måste jag säga att min egen hund, Amber, är omedveten om alla dessa metoder. Hon kommer krypa upp med mig i en stor stol täckt av en filt till krypa ihop, gnälla, skaka, stöna och byxa i mitt ansikte, men inget belopp av att vara i ett litet rum, som erbjuder en leksak eller något annat kommer att lugna ner henne . När det gäller att spela min CD dollar store för åska går – det är lika illa som en riktig åska till hennes sätt att tänka, oavsett hur tyst jag spelar det! I själva verket har hon blivit så känslig för själva idén om åskväder, att en lätt duggregn utan åska och blixtnedslag kan skicka henne till en frenesi.
För Amber, jag har haft att ta till naturliga sedering. Jag ger henne en 250 mg kapsel på kava kava – ett växtbaserat muskelavslappnande medel. Om jag försöker sova, satte jag henne i hennes bur med en filt över den för extra säkerhet. Annars ligger hon på mig skakar, stönande och flämtande. Eftersom hon väger 75 pounds, är detta helt ogenomförbart!
När jag använder kava kava för mig själv, tar jag tre kapslar. Min hund väger lite mer än halva min vikt, så jag ger henne en kapsel, en gång. Detta verkar vara tillräckligt för att ta udden av för henne. Du kommer att vilja prata med din veterinär om rätt dos av kava kava för din hund. Ärligt talat, kan din veterinär vet ingenting om det och kan tyda på att du använder receptbelagda lugnande medel i stället.
Eftersom jag undviker receptbelagda läkemedel för mig själv, undviker jag dem för mina husdjur. Kava kava är mild och ganska ofarliga. Nyligen har det varit i nyheterna för skadliga biverkningar, men dessa har alltid visat sig vara resultatet av massiv konsumtion av örten tillsammans med alkohol eller andra droger. Jag har använt kava kava säkert i år som en sömn stöd eller att hjälpa till med muskelvärk efter ett ansträngande träningspass. När den används enligt anvisningarna, tror jag det är ganska säkert och effektivt.
Oavsett om du använder en naturlig botemedel eller ett receptbelagt läkemedel är upp till dig. Vad du än väljer, fortsätt med försiktighet och titta på din hund noggrant för eventuella tecken på biverkningar någon medicin du ger honom. Ge inte kava kava eller något annat till en katt utan att rådfråga din veterinär. Katter är mycket känsligare än hundar och massor av människor och hund mediciner och produkter kan döda dem.
Om du har flera hundar som är stora sissy-barn om åska, är det förmodligen en bra idé att separera dem eftersom de bara få varandra mer upphetsad. Jag har funnit att med en låda för varje hund är en bra idé. Mina hundar är både väl lådan utbildade och gillar att vara i sina lådor när något skrämmande pågår.
Självklart, om du ska ut och du förväntar dig ett åskväder, är det en bra idé att lådan din hund i förväg. Åtminstone lämna din hund inne i stället utanför. Hundar är mycket sannolikt att bli förlorade, skadade och / eller dödade under åskväder om de upplever irrationell rädsla. De bult försöker hitta säkerheten och kan hamna trassla in sig i ett staket, körs över eller möta någon annan fruktansvärda öde. Självklart, om din hund är som min, har du inte något val i frågan. Om jag skulle lämna henne utanför under ett åskväder, jag skulle återvända säkert hem för att hitta hon rivit dörren ner!
Här är en artikel av mig som förklarar lådan utbildning och visar en bild på min galna hund!
Internutbildning din hund

Välja en frågesport Dog Breed: Att välja rätt hund rasen för din livsstil, för din familj
Glowlight Tetra Faktablad
Portugisiska Vatten hund gör ett bra husdjur
Behandlingsalternativ för hundar med Hip och ledbesvär
Hund trälådor Tips för den frustrerade Husdjur ägare
Topp 5 kattleksaker
Hundar är inte bara människans bästa vän, de är också en kvinnas bästa vän
Den hälsosamma val: Förstå Hundfoder Etiketter
Degloving Skador i djur
SPCA av CT Pet Antagande: en stor händelse, men inte gjort bra
Dog Houses of Idag

Leave a Reply