Hund vård: Att handskas med Stings och sår

Oavsett hur skyddande eller vårda du är för din hund, kommer det att komma en tid att det kommer att stöta på några inte-så-vänliga element. Tänk på det – en hund är lekfull av naturen. Och det kommer att gå till platser och hörn där du inte.
Ibland leder detta till bett, stick och / eller sår. Om du inte vet vilka åtgärder att vidta när dessa fall uppstår, läs vidare och låt denna korta artikel hjälpa dig: Att handskas med ormbett
När det gäller ormbett, jag har goda nyheter och dåliga nyheter. Låt oss ta en titt på de goda nyheterna först. Lyckligtvis ormbett hos hundar är mycket sällsynta och enstaka. Å andra sidan är de dåliga nyheterna att om ett ormbett inträffar … om det händer din hund, kan det lätt visa sig vara ödesdigert.
Omedelbara åtgärder krävs om din hund är biten av en orm. Tillämpa Första hjälpen och ta din hund till en veterinär genast är de första stegen som kan rädda din hunds liv.
Här är några åtgärder som du kan vidta, särskilt om du är långt borta från hjälp. Om din hund blev biten av en orm på benet, kommer att knyta en näsduk fast ovanför bettet hjälper till att hålla ormens gift lokaliserad tills du kan ta ditt husdjur till sin veterinär.
Om du är hemma, så mycket som möjligt, vill du klippa bit med hörnet av ett rakblad. Snittet måste vara mellan fang märken och spola litet sår noggrant och grundligt med vatten. Efter detta måste du gnugga i några kaliumpermanganat kristaller.
Efter att ha utfört stegen ovan kan du ta bort näsduken knuten ovanför bettet. Dessutom bör en lite glukos och vatten också hjälpa. Hålla din hund varm är också viktigt tills han deltog hans veterinär.
Liggsår
Detta fall är mycket vanligt bland tunna skal hundar. Om du upptäcker en säng eller trycksår ​​på hundens hud, hört en veterinär bör vara ditt första steg. Tills hjälp anländer, rekommenderas att du använder zink salva och förband de delar full av sår.
Är bättre att förebygga än att bota! Du kan enkelt förhindra sår genom att ge mer uppmärksamhet åt god hygien genom att ge honom ett bad regelbundet och hålla hans sängkläder rena vid alla tidpunkter.
Insektsstick
När sommarsäsongen börjar, insektsstick är mycket vanliga hos hundar. Vanligtvis, de är orsakade av bin, getingar, etc och de flesta av tiden, dessa små critters attackera din hunds mun. Detta kan vara mycket smärtsamt och din hund kan hamna repor och krafsar på sin mun “dygnet runt, vilket kan orsaka mer skada.
Den kroppsdel ​​som är stucken bör noggrant badas med en bikarbonat soda lösning. En matsked av hushållens bikarbonat blandat med 1-2 liter vatten bör klippa det.
Om din hund är lätt upphetsad, kan du välja att ge honom 5-10 gram kaliumbromid att hålla honom lite lugnande samtidigt som nämnda åtgärder. Sist men definitivt inte minst, bör du ta ditt husdjur till veterinären för vidare undersökning.

Man Shih-Tzu Vs Kvinna Shih-Tzu …Vilket vill du ha?
Hur ta hand om din Rädd Kitten
Vad folk inte vet om Pitbulls
Kaniner: för avel och husdjur
Hundarnas Fetma: Hålla din hund Fettfri och Happy
Den bästa stora inhemska kattrasen för dig
Avelshundar och svårigheter Eye
Mest effektiva tips för potträning valpar
Hur man gör Natural Hundfoder
10 skäl till varför det är inte en bra idé att ta din hund att arbeta
Olika mutationer av Gouldian Finches

Leave a Reply