Hund vård: Att handskas med brist på mjölk och trasiga naglar

Det finns många olika förhållanden och sjukdomar som en hund kan ställas inför. En hundägare måste vara redo att ta hand om sin lurviga kompis när detta inträffar. Två av dessa situationer är (1) brist på mjölk hos ammande tikar och (2) som har trasiga naglar.
Låt oss ta en närmare titt på dem: Brist på mjölk för ammande Kvinnor
Detta tillstånd kan sätta din tik och hennes valpar i fara. Den ger en mycket utmanande tillstånd till dig som hundens ägare. Detta är ibland orsakas av otillräcklig protein som rötter från att ha väldigt lite rått kött i din hunds diet.
Du ser, en ammande tik behöver mycket protein för att producera tillräckligt varm mjölk för hennes kullar. Du kan lägga till mer kött på ditt husdjur kost att göra generösa ersättningar av protein. Men om det inte klippa det, bör du rådfråga din veterinär så fort som möjligt.
De kan tillämpa ett hormon injektion som har varit framgångsrik i att hjälpa tikar plågas med det nämnda villkoret. Dessa injektioner används hypodermiskt och måste ges omedelbart efter parning.
Du kan hjälpa genom att försiktigt massera din hunds mjölkkörtlar med hjälp av en varm olivolja. Detta gör ett bra jobb att stimulera blodtillförseln till mjölkkörtlar och hjälpa producera mer mjölk för hennes kullar.
Hund med brutna naglar
Detta är ett mycket vanligt tillstånd, särskilt om din hund är en sport ras när din hunds dagg klorna inte tas bort. Men det betyder inte att du ska ignorera detta. Brottet kan vara vid basen av din hunds nagel medan den andra delen av spiken slits ur ditt husdjur tassar. Alternativt kan riva inträffa halvvägs ned spiken kropp medan spiken rot är stadigt fäst på huden vid basen av din hunds klo.
En snabb påminnelse – Försök inte att dra eller ta bort trasiga delen. Även om det kan tyckas liten, är det tufft och dra av den kan orsaka smärta för din hund.
Här är vad du ska göra: du måste försiktigt bada det med varmt vatten som har en icke-irriterande antiseptisk. Detta är nästa steg. Därefter bör du placera en kudde av bomull woo över den skadade nageln / klo. Detta bör hjälpa till att ta hand om den brutna delen av spiken tillsammans med resten av tån.
Placera ett bandage över hans skadade pad kommer att säkerställa att den brutna men behandlade spik hålls ren och kommer inte att rivas bort från tån tills den är färdig och säker att tas bort. Förresten, borde det steget göras av proffs – hundens kirurg.

Bästa Hundraser för allergiker
Hund grooming tips
Tips för en ny hund Ägare: Hur mycket kostar det att mata en hund?
Lär din hund att skaka din hand!
Allt om rasen: Elo
Min ständiga följeslagare
Rå Turkiet Friskare Katter
Hur man korrekt Rengör en Guinea Pig Cage
Skötsel av en förlamad hund
Borrelia i Cats
Var man får tag Exotiska husdjur till salu

Leave a Reply