Hund Tandvård: Hur att borsta hundens tänder

Det är verkligen inte svårt att borsta en hunds tänder. Faktum är att när det görs på rätt, kan borsta din hund följeslagare tänder vara en trevlig upplevelse och något som de ser fram emot varje dag. Här är några tips för att få din hunds tänder renare och hälsosammare.
Börja med en ren mun
Om din hund är fortfarande ung, bör han eller hon fortfarande ny och frisk tandköttet s och tänder att arbeta med. Om din hund är lite äldre, kanske du vill få honom en professionell tandvård check-up och rengöring först. Liksom människor, hundar får plack och tarter uppbyggd och som kan vara svårt att bli av med på egen hand. Dessutom kan man börjar med en professionell tandvård check-up med din veterinär hjälpa upptäcka eventuella befintliga problem och få dem upp om det behövs. En veterinär kan också ge ytterligare råd om vad tandvård skulle vara bäst för din hunds ålder och ras.
Välj din hunds tandkräm och tandborste
Fråga din veterinär om de har några rekommendationer om vilken typ av tandkräm och tandborste att använda för din hund. Det finns massor av produkter på marknaden för din pooch är tandvård och alla varierar i pris. Du kan enkelt plocka upp en god kvalitet tandborste och tandkräm för ett par dollar på din lokala djuraffär eller så kan du köpa några från din veterinär. Det rekommenderas att använda en mjuk pensel med tandborste och en smaksatt tandkräm som en nöt eller fågel smak. Använd inte mänskligt tandkräm när du borstar hundens tänder. Hundar kan inte skölja vad som finns i deras mun och svälja mänskliga tandkräm är inte säker för dem.
Välj en tid att borsta hundens tänder
Det finns inget rätt tid på dagen att borsta hundens tänder. Det rekommenderas dock att borsta dem minst en gång om dagen vid samma tidpunkt varje dag. Detta kan låta som mycket, men det kommer att bidra till att förebygga tandsjukdomar och göra borsta enklare om du håller dig med det. Vissa hundägare väljer att borsta sina hundens tänder innan de går på en promenad eller innan de får en behandling. Det är faktiskt en bra idé eftersom det blir din hund i en rutin och de ser fram emot den här gången.
Nu är det dags att borsta hundens tänder
Närma din hund försiktigt och erbjuder en smak av det smaksatta tandkräm. Om din hund är något som min, kommer han eller hon älskar det. Före införandet din hund till en tandborste, kan du lägga en liten hund tandkräm på fingret eller en steriliserad bit gasbinda och gnugga den försiktigt längs tänderna och tandköttet s. Om din hund är bekväm så långt med det här, så kan du fortsätta på och presentera honom för tandborsten.
Applicera tandkräm till tandborsten och försiktigt lyfta din hunds läppar och kinder upp. Ha alltid en vänlig ton och prisa din hund som du gör här. Du vill att de ska vara bekväma och inte rädd för att få sina tänder borstade. Få din hund van vid känslan av borsten genom att försiktigt flytta den i en långsam cirkelrörelse över sina tänder och tandköttet. Försöka arbeta bakifrån och framåt blir allt tänder kan du få. Borsta tänderna liknar hur du skulle borsta dina egna. Tryck inte hårt, försök att borsta alla tandytor och försöka rengöra tandköttskanten väl. Om din hund är tveksam eller ser upprörd när du gör detta, sluta. Ge det en dag och försök att borsta igen. Försök inte att borsta alla tänderna i ett skott i början. Du måste bygga upp din hunds förtroende och få dem använda för att borsta innan det kan ske. När din hund är att använda det, borsta tänderna tar ca 30 sekunder att göra och det blir mycket lättare med tiden.
Med de medföljande steg kommer inte bara lära dig att borsta hundens tänder, men det kan hjälpa dig att ta bättre hand om din bästa hund kompis. Att ge god vård och god munhälsa är inte bara viktigt, men det kommer att hjälpa din hund leva ett lyckligare, friskare och längre liv.

Farliga Canine Treats
Att välja rätt husdjur för ditt barn
Hur att plocka ut katt möbler
That Girl Versus Sex and the City
Din katts Loppis Behandling Förhindrar anemi
Den dagen jag förlorade min hund: Vilse i huset
PetSmart Dog utbildningar
Kava-Kava att lindra ångest hos hundar
Hur du vet när din nymfparakiter behöver gå till veterinären
Hur du håller din katt Off the Counter
Olika sätt att lära sig att träna din egen hund

Leave a Reply