Hund promenad från en åskådare Point of View

Hund promenader (och hund tittar) har blivit en favorit aktivitet av miljontals djurägare. En park, stranden, ett lugnt bostadsområde, ett affärsdistrikt – alla dessa är bra områden att observera man (eller kvinna) med hans (eller hennes) bästa vän.
För fyra år hade jag en pendla som tog mig från Westside i Los Angeles till West San Fernando Valley genom Venedig, Santa Monica, Pacific Coast Highway, och Topanga Canyon. Längs vägen, hade jag tillfälle att observera otaliga djurägare promenader deras hundar. Det var ett rent nöje att se de många olika hundraser, och se hur ägarna hanteras sina hundar under promenad. Här är några av mina favoriter.
Hertigen och hertiginnan
Dessa två hundar (Alaskan Malamutes eller Huskies eller samojeder, jag är inte säker på vilken) var förmodligen den mest kungliga jag någonsin sett. Jag såg dem ofta, men det var en njutning att se dem gå tryggt ner Ocean Avenue, höll sina huvuden och svansar högt, borstade sina långa, tjocka, vita rockar till perfektion. Mannen i andra änden av sin koppel såg ut som en engelsk butler – jag ofta undrat om han var hundarnas ägare eller en professionell hund walker. De hade en lång gata att korsa innan någonsin når ett stoppljus så jag aldrig såg dem interagerande – de bara gick. Hundarna var inte antisocial dem de mötte men varken var de alltför vänliga. Deras morgon promenad hade en början och ett slut, och de förblev fokuserade på resan.
De tre björnarna
Dessa tre var inte björnar, naturligtvis, men det var vad de påminde mig om – Guldlock och de tre björnarna. Jag föreställde deras ägare försöker att besluta om storleken på djuret följeslagare hon ville och att inte göra det, tog en av varje – en liten hund, en medelstor hund, och en stor hund. Tittar på dem promenera längs gatan alltid fört ett leende till mitt ansikte. Den lilla hunden (en Chihuahua) var den mest energiska en i gruppen, fick det till hörnet först, sedan sprang fram och tillbaka väntar på resten av gruppen att komma ikapp. När ljuset förändrats, och det var dags att korsa gatan, skulle detta lilla hund stam på koppel, angelägen om att komma över. När den gjorde det, skulle det köra tillbaka på gatan för att hälsa sina kamrater. Uppenbarligen var det lilla hunden ledande inom denna grupp. Det var en komisk scen, jag såg fram emot att varje dag.
De Goldens
Jag såg flera par Golden retriever – en blond, en annan röd. Jag undrade om de två uppsättningarna någonsin sprang in i varandra och i så fall gjorde ägarna stannar och chatta, utbyta, diskutera för-och nackdelar för de två typerna av rasen? Fanns det lite rivalitet mellan någon av dem? Alla fyra av dem var vackra, kärleksfulla hundar. Båda ägarna verkade njuta av tillsammans med sina Goldens. Varje gång de kom till ett stopp ljus skulle hundarna vända sig till sina ägare genom att trycka sina kroppar mot dem, skulle ägarna når ner och lekfullt slita ett öra eller repa en furry rygg. Medan jag var inte tillräckligt nära för att höra vad de sa till sina hundar, stod det klart att hundarna njuter av uppmärksamheten. De Goldens var alltid en glädje att titta på.
Shih Tzus
Jag såg en hel del Shih Tzus ta en promenad med sina ägare ner Ocean Avenue. Dessa små hundar verkar vara en perfekt passform för lägenheten eller lägenhet bor som bor i området. Dessa små hundar påminner mig om små fluff bollar. De verkar alltid så full av energi, så full av liv, så stolta över att vara ute med sina ägare. Jag föreställde dem vakna upp sina ägare, överlåta dem i koppel och säger låt oss gå! De älskar sina promenader, de ser fram emot att umgås med de andra hundarna, åtnjuter de uppfyller de andra hundarnas ägare. Min gissning var att promenad var aldrig tillräckligt länge för hundarna, de kunde ha stannat ute hela dagen. Både hundar och ägarna alltid tycktes vara att ha så mycket tid. Det var alltid kul att se dem.
Pit Bulls / dobermann
Ibland skulle jag se någon ute en Doberman eller en grop tjur. Jag skulle studera hundar för några tecken på aggression. Jag såg aldrig en antydan till dåligt uppförande från någon av dessa två raser. Ser dessa hundar alltid gjort mig ledsen eftersom jag skulle bli påmind om det dåliga rykte de har fått under åren. Dessa är underbara hundar. Om älskade och omhändertagna på rätt sätt, finns det ingen anledning till varför någon av dessa två raser bör fruktade eller, ännu värre, förbjudas. Ägarna Jag observerade tydligt älskade och omhändertagna för sina hundar.
Schäfer valp
En av de sötaste hundar jag såg då och då var lite schäfer valp som inte kunde ha varit mer än 6-8 veckor. Dess ägare var en stor, bastant man. Jag skulle se dem på Main Street i Santa Monica, korsar gatan framför mig. Även om valpen var i koppel, skulle ägaren har alltid valpen i famnen tvärs över gatan. När de nådde andra sidan skulle valp placeras försiktigt ner på marken och två skulle fortsätta ner på gatan. Jag älskade att se hur mild mannen var med den lilla valpen och den totala tillit valpen hade mannen när de passerar gatan. Valpen visste att han var säker i mannens armar. Det värmde mitt hjärta att se dem de få gånger jag gjorde. På dessa dagar då jag inte, jag skulle undrar var de var och hur de gjorde.
The Dog Walkers
Hunden vandrare var lika intressant som hundarna. Jag njöt av att titta hur de skulle interagera med sina husdjur. Jag gillade de som tittade varje stoppljus som en möjlighet att prata med sina hundar, klia öronen, klappa ryggen, gnugga sina magar. Hundarna älskade det också. Oftare än inte, men skulle jag se någon som går en hund och både personen i slutet av kopplet och hunden var i sin egen lilla värld, ingen interaktion alls. För mig verkade det som sådant slöseri med bindning eller speltid. Dessa människor verkar inte vara härleda mycket glädje av sina promenader. De verkade tänka hund gå en syssla, något som de gjorde av nödvändighet, inte för att njuta av det. Jag tyckte synd om både hundar och ägare för att gå miste om denna dyrbara tid tillsammans.
Hund tittar på är ett roligt tidsfördriv. Nästa gång du befinner dig i ett område där djurägare är ute och går med sina hundar, ta några minuter att njuta av spektaklet – du kommer fram till din destination med ett leende på läpparna. Och vem vet? Du kanske får lust att anta en hund av din egen och bli en del av denna ritual. Jag vet att jag skulle – om jag hade en hund.

Konsten och steg för att skriva en meningsfull brev till mamma på Mors dag
Sommar Faror för din hund
Film Primer: Couples Retreat
Beagle som ett hus Pet
Ett bra tips för att hjälpa att träna din hund
Petland Demonstration – Plano, TX
Hypertrofisk kardiomyopati: Den ovanlig orsak av hjärtsvikt hos hundar
Cuz hund leksaker: Recension
Dog Run Bully (aka Jerk)
DIY hund lydnad utbildning Tips för överdrivet skällande
Produkt granskning: Safari Dog Nail Trimmer

Leave a Reply