Hund lydnad utbildning Tips: inlärningspsykologi principer

Tips 1: Vet vad du gör
Börja inte träna din hund innan det blir någon grundutbildning i lydnadsträning (som att läsa den här artikeln). Om du gör fel, kan du bilda dåliga vanor i din hund som kommer att vara svår att bryta.
Tips 2: Börja träna din hund så snart som möjligt
Om du har en valp, börja lydnadsträning så snart du kan. Om du har antagit en äldre hund från ett härbärge eller någon annan, börja träna så snart du sätta det i ditt hem.
Tips 3: Var konsekvent
Den viktigaste principen i lydnadsträning för din hund är konsekvent. Om det finns regler och principer som följs hela tiden, kommer din hund att ha en mycket lättare tid att lära sig vad som förväntas av den. Det är därför det är viktigt att börja träna så fort din hund kommer in i din hem för första gången.
Tips 4: Tåg hela dagen
Se till att variera tid och plats där du tränar din hund. Ditt mål är att principerna för lydnad som du undervisar att överföra till varje situation, oavsett om i ditt hem eller inte. Om du gör alla dina träning i vardagsrummet efter middagen, då din hund kommer sannolikt att bara svara i ditt vardagsrum efter middagen.
Tips 5: Var medveten om Förstärkning Typer
Positiv förstärkning är den typiska formen av belöning som människor tänker på: att ge något bra, som att ge din hund en behandling när de är lydiga. Negativ förstärkning är också ett belöningssystem, men det fungerar genom att ta bort något oönskat (till exempel om din munkorg hund beter bra, du tar bort nospartiet).
Tips 6: Var medveten straff Typer
Förhoppningsvis behöver du inte använda bestraffning ofta på din hund. Det finns två typer av straff också. Positiv bestraffning är när du ger din hund något som kommer att vara önskvärt, till exempel en sträng röst. Negativ bestraffning, å andra sidan, tar bort något gott, som att ta bort din hunds favoritleksak när de missköter sig.
Tips 7: Belöna Ytterst bra beteende
Du kan inte förvänta dig din hund ska kunna uppvisa de lydiga beteenden du letar efter direkt. Du måste börja med att belöna beteenden som är nära vad du vill. Till exempel, om du försöker lära din hund att sitta och det bara inte kommer att göra det, belöna den när den sitter när tryck appliceras på dess nedre delen av ryggen. Fortsätt denna för en stund, och sedan öka standarden, och stoppa givande att beteende och endast belöna när den sitter på egen hand (eller om det inte kommer, om du bara lätt knacka sin rygg). Detta kallas formning, och det är ett sätt att lära hunden vad du letar efter genom att belöna saker som är närmare än dess typiska beteende.
Tips 8: Belöna inte Bad Behavior
Om din hund är klart missköter, inte ge dem en behandling, och hålla inne en del tillgivenhet för en tid. Du vill inte att förstärka dåligt uppförande!
Tips 9: Använd en variabel belöning schema
När din hund är utbildad väl, börja belöna ibland istället för hela tiden. Prova att belöna var tre gånger beteendet uppvisas, eller ungefär var 5 gånger, varierande det något. På så sätt kommer din hund få en vana att göra beteendet, även om belöningar inte är närvarande, men de kommer fortfarande att arbeta för något bra.
Tips 10: Fortsätt erkänner gott uppförande
När din hund är utbildad, kan du inte förvänta dig att fortsätta uppför sig på obestämd tid. Se till att hålla märka och uppskatta gott uppförande, och ge din hund belöningar i form av godsaker eller verbalt beröm.

Valp Farming
Sällskapsfåglar – Köpa och underhålla en bur
Hur du håller din katt Off the Counter
Hundar är inte bara människans bästa vän, de är också en kvinnas bästa vän
Njursvikt hos hundar
Pet Kyrkogårdar, Memorial och Kremering Services i Tacoma, Washington
Ditt första husdjur råtta
Fem skäl varför du ska hålla din hund hemma
Varför Det är inte alltid en bra idé att ta med din hund eller husdjur att arbeta
Rabbit Språk – Inte så svårt att lära sig!
Hur man kan eliminera lukten av katt urin och Spray

Leave a Reply