Hund Förgiftning: Tre typer varje ägare måste veta om

Hundar – man kan säga att de är en av de mest förgiftade djur runt. Vad inte kan vara skadligt för en människa kan lätt visa sig vara dödligt för en mindre djur som din golden retriever eller din mops.
Bland de typer av förgiftning, är matförgiftning en av de vanligaste. Och denna kategori av förgiftning även grenar ut till 3 underkategorier. Att veta var en av dem, symptomen, och nödvändiga åtgärder måste ta om din hund är förgiftad är viktigt.
Låt oss ta en titt på dem: Matförgiftning Typ 1 – Toxiner
Överlägset, är detta den vanligaste och lyckligtvis minst allvarliga bland de 3. Diarré, svår buksmärta, och blod-färgade gödsel – det är de mest synliga symtom som en hund förgiftad med gifter manifest.
Gifter kan vara från kokta eller rå mat. Ja, har även färdiglagad mat toxiner som kan förgifta din hund. Sant, processen för uppvärmning, kan kokning eller tillagning av mat eliminerar bakterier och andra skadliga mikroorganismer som finns i den. Men det kommer inte att ta bort de gifter som redan finns.
Om detta händer, vilket ger en mild laxativ är viktigt. Du kan använda en halv eller upp till 2 teskedar av ricinolja och / eller Epsom salter. Nu smaken är inte mycket tilltalande att vara ärlig, så att du kan lägga till en tesked konjak för att ändra smaken.
Men när den avger ett laxermedel, se till att din hund inte lider av diarré, dysenteri, och se till att det inte finns några blod-fläckar i hans avfall. Om hans avfall blod färgade eller om attacken inte har klarats upp inom 12 timmar bör du konsultera en veterinär direkt.
Matförgiftning typ 2 – Bakteriell förgiftning
Detta är en mer allvarlig typ av förgiftning. Symptomen är: feber (ca 102,5-103,5 ° F), kommer din hund ser ut och känns deprimerad, och kommer att vara tätt skal. Du kan använda de första hjälpen nämnde jag det första avsnittet, men du måste ta med din hund till en veterinär … tid!
Du bör också tvätta noggrant och desinficera händerna efter att du kommit i kontakt med en förgiftad hund. Det kan hota till människor om bakterierna intas.
Matförgiftning Typ 3 – Kemisk Poison
Detta är den sista på vår lista över olika typer av matförgiftning. Kemikalier som paraffin, fotogen, etc. kan finna sin väg till din hunds mat. Nu doften kommer att vara mycket skadliga att din hund kommer sannolikt vägra maten.
Å andra sidan finns det fall där din hund inte kan vädra giftet (som råttgift och repellenter blandas med hundmat). Om det händer måste du ta ditt husdjur till veterinären direkt. När det gäller kemiska gifter, det finns inget slut-alla-vara-all lösning. Behandlingen bör vara specifika.

Tecken av urinvägsinfektioner i din katt
Hur att dissekera Någon (en eller) sak
Fem goda skäl att lämna din hund hemma eller på dagis, medan du arbetar
Vad man ska mata ditt husdjur kanin
I försvar av dogfighting offer
Min hund är min bästa vän
Easy Tips för att ta väl hand om hamstrar
Värdiga Pet Tjänster: en begravning hemma för husdjur
RÖTMÅNAD
Allt om Grävande Owls
Bäst av AC Halloween Special Effects

Leave a Reply