Hud Bölder hos hundar

Hundar kan, och oftast kommer att få åtminstone ett hud abscess under sin livstid. Hud bölder eller kokar, är hos hundar orsakas oftast av en bakteriell infektion. När detta händer, huden abscess kallas en furunkel och orsakas av hundens vita blodkroppar samla upp för att bekämpa bakteriell infektion och en klump orsakas. Den bakteriella infektionen orsakas oftast av en bakterie som infiltrerar en hårsäck sedan multiplicerar.
Hud bölder hos hundar kan börja som en enkel, anbud tillväxt på huden på hunden. Denna tillväxt blir så småningom en pus fyllt klump som orsakar hunden smärta och kan vara svårt att vid beröring. Huden abscess kan också brista innan det blir svårt, sprutar pus ut och ge hunden lite välbehövlig lindring från smärta som abscess orsakar.
Behandling av hud bölder hos hundar som orsakas av bakteriella infektioner kan oftast behandlas med hundägaren utan att behöva bära hunden till veterinären. Ägaren av hunden kommer att behöva lägga varma kompresser på det smittade området och låt verka i cirka 10 minuter. Dessa varma kompresser appliceras på huden abscess kommer att pus i huden abscess till ytan av abscess där ägaren kan sedan öppna den, så att den dränera och lätta på trycket och smärtan att hunden är bestående. Efter öppnandet av huden abscess bör hundägare titta på sekundära infektioner som kan uppstå. Om en sekundär infektion misstänks, kommer hunden att behöva göra en resa till veterinären som förmodligen förskriva antibiotika. Det är också viktigt att hundägaren att hålla hunden från att slicka området där abscess ligger på huden och se till att hunden har alla färskt, rent dricksvatten kan ha.
Hud bölder hos hundar kan vara mycket vanliga, men om hunden verkar ha dem om och om igen, kan veterinären behöva varnas som hunden kan ha någon annan hälsofråga som måste titta närmare på. En hund bör inte ha hud bölder om och om igen, och om de gör det, då är det dags att göra något åt ​​situationen. Hud abscesser är vanligtvis inte livshotande, vilket är goda nyheter, men den bakomliggande orsaken som är ansvarig för att de upprepas kan vara livshotande.

Hur man förbereder din hund att lära
Hur man sparar en hund från Parvo
Spara pengar på Pet Supplies
Husdjur: Marsvin
Överväganden för att bygga och underhålla ett tempererat Marine Aquarium
Akvarium Giants: vilka fiskar få enorma?
Symtom på blåscancer i Cats
Recension: Essentials clumping kattsand från Arm & Hammer
Din nya häst
Pet Sugar Gliders är lekfulla och roliga husdjur
Allt om rasen: Grand Anglo-Francais Tricolore

Leave a Reply