Holistic Pet Care – Traditionell Kinesisk Medicin

Som omfattar rot holistiska filosofi, traditionell kinesisk medicin (TCM) bygger mycket på begreppen Qi (livskraften), betydelsen av det hela, och flödet av energi och är en av de tidigaste inspelade medicinska system. Legenden säger att den primära TCM texten gula kejsarens klassiker of Internal Medicine, skriven någon gång runt 4,000-3,000 f.Kr. (även nyare forskare placera den runt 1000-300 f.Kr.). TCM har en unik struktur av flera relaterade system, inom vilka behandlingar utförs. De primära TCM system inkluderar: meridianer, vilken länk vägar i kroppen till vissa organ och sjukdomar, de fem element teorin, som associerar meridianerna och organ med en av fem sammanhängande delar (trä, eld, jord, metall och vatten), var och en med sina egna egenskaper och korrelationer, och ytterligare associerar dessa med årstiderna, färger och tider på dygnet, Yin och Yang, resten av kompletterande motsatser, och de åtta principer, fyra uppsättningar motsatser som används som diagnostiska verktyg.
Det mest kända TCM terapi är akupunktur, som arbetar främst med Meridian-systemet. Kineserna tror att Qi strömmar genom kroppen via kanaler, längs vilka platser (akupressurpunkter eller akupunkter) som rör specifika inre organ, muskel eller gemensamma strukturer eller system nerv. I ett sjukdomstillstånd, finns det en blockering längs en (eller flera) av meridianerna. Sätta nålar på vissa akupunkturpunkter kommer att ta bort blockeringen, återställa flödet av Qi och återvänder patienten till hälsa.
Västerländsk medicin har i stort sett accepterat akupunktur som en legitim terapi, främst eftersom det kan förklaras i västerländska termer. Det finns en hög korrelation mellan platserna för meridianer och vägar nerv – en häpnadsväckande uppenbarelse överväger akupunktur praktiserades i tusentals år innan nerver upptäcktes och deras vägar spåras. Många akupunkturpunkter korrelerar till stora buntar av nervändar nära huden, dessa områden också visa en lägre elektriskt motstånd i förhållande till omgivande hud, som detekteras med vetenskapliga instrument som mäter variationer i detta motstånd. Slutligen anser västerländska teorin att införandet av nålarna gör att kroppen att frigöra endorfiner, som ökar blodflödet och stimulerar nervaktivitet. Av denna anledning är akupunktur ofta ordinerats av konventionella läkare och veterinärer för att underlätta smärtlindring.
Det finns variationer av den traditionella nål-baserade akupunktur. I vissa fall, är nålarna stimuleras med elektriska pulser (såsom används i sjukgymnastik), sterila flytande lösningar kan injiceras i akupunkturpunkter samt lasrar eller ultraljud kan användas i stället för nålar. Det finns också en praxis kallas moxibustion, där ört gråbo bränns antingen i pinnar anslutna till akupunkturnålar, eller i koner direkt på patientens hud. Ibland guld pärlor som bär en liten elektrisk avgift implanteras i akupunkturpunkter, att ta itu med kroniska obalanser. I likhet med akupunktur är akupressur, som innebär fysisk press på akupunkturpunkter, det finns också en teknik som kallas EFT (Emotional Freedom Technique), vilket innebär att knacka akupunkter med fingertopparna.
TCM gör också omfattande användning av kinesiska örter, ett komplext system utvecklas och förfinas under årtusenden, och skiljer sig från västerländska örter i några viktiga sätt. TCM tilldelar egenskaper (temperatur, riktning, funktion) för örter, och anser dem vara synergistisk – balansen och integrering av flera örter är viktigare än effekterna av enskilda örter. Av denna anledning, är kinesiska örter ordineras som föreningar snarare än enstaka örter. Medan TCM är ett komplext system, kinesiska örter kommer i färdiga, specifika formler och kan i allmänhet användas effektivt av dem som har liten eller ingen utbildning i teorin. Samma försiktighetsåtgärder som för västerländska örter tillämpas, särskilt i fråga om medicinering interaktioner. Det finns också en viss oro om kvalitet och förvanskning av ört formler som importeras från Kina, där regleringen är mindre strikt och det är tillåtet att införliva tungmetaller, liksom vissa mediciner, till föreningarna. Arbeta med en kvalificerad läkare, och forska källan till kinesiska ört preparat, kommer att minimera riskerna.
Förmodligen det äldsta grenen av läkekonsten fortfarande i praktiken har Traditionell Kinesisk Medicin en exakt, komplex struktur. Systemen för TCM kan användas separat eller i samband eller integrering med varandra. Dessa system innefattar de viktigaste övertygelser holistisk medicin, och betona vikten av livskraften, flödet av energi, och hela i läkningsprocessen.
Källor
Flaim, Denise. Det holistiska Dog Bok. New York: Howell Book House, 2003.
Puotinen, CJ. Encyclopedia of Natural Pet Care. Los Angeles: Keats Publishing, 2000.
Schwartz, Cheryl. Fyra Tassar Fem riktningar. Berkeley: Celestial Arts, 1996.
Volhard, Wendy och Kerry Brown. Holistisk Guide för en frisk hund. New York: Howell Book House, 2000.

Pennachio Jewelers en stor dröm blir sann i Glastonbury, CT
Pet Care: Råtta
Tropisk fisk: Hur ta hand om dem
Coyote Attacker i djur
Katt Ras: Persian Cat
Små vita Frogs
Vilken Dog Breed är rätt för dig?
Pet Care: Kinesiska Water Dragon
De bästa Hundraser för Outdoor Fun
Hur att välja den bästa Pet för din lilla barn
Den Hatchetfish: en fisk med vingar

Leave a Reply