Holistic Pet Care – Homeopati

En av de mer hett debatterade områdena holistisk medicin är homeopati. Grundades i början av 19-talet av tyska läkare och kemist Samuel Hahnemann, är homeopati grundas på kardinal principen att lika botas med lika bota similars (ofta anges som lika botar lika). Hahnemann fann att ge ett homeopatiskt medel till en frisk patient orsakade specifika symptom – vad han kallade bevisa botemedlet. Han fann då att ge en liten dos av läkemedlet till en patient som uppvisar samma symptom skulle prod kroppen till självläkning åtgärder, men en dos som var för stor skulle orsaka en försämring av symtomen. Välja lämpliga homeopatikum är starkt beroende individualisering, till exempel, kan två patienter har samma typ av hosta, men en kommer att vara värre på natten och den andra kommer att vara värre på morgonen, och på så sätt kan de var och en ges en annan lösning .
Homeopatiska läkemedel är gjorda av en mängd olika vegetabiliska, mineral och animaliska ämnen, utspädda till olika potenser. Till skillnad från konventionella läkemedel, homeopatiska läkemedel blir mer potent eftersom de späds ut, så 1C (utspädd 1:100) är starkare än 1X (utspädd 1:10), och 12C (utspädd 1:100, 12 gånger) är starkare än 6C (utspädd 1:100, sex gånger). Rättsmedel är vanligast som sackaros pellets, doseras i små blå flaskor av Boiron Company och finns på många hälsokostbutiker (vanligen i 30C potenser). Arnica, för blåmärken och trauma, används ofta även av konventionella läkare och veterinärer, och kan ibland hittas på apotek tillsammans vanliga smärtstillande såsom acetylsalicylsyra och ibuprofen.
Förutom enstaka åtgärder, många utövare ordinera idag kombinerade åtgärder. Denna praxis gnistor debatt i homeopatiska kretsar, där vissa utövare (ofta kallade klassiska homeopater) förkastar kombination rättsmedel som direkt konflikt med Hahnemann principer och andra stöder kombinationer som förskott bygger på det arbete som Hahnemann kunde inte slutföra under sin livstid. Ett potentiellt problem med kombination rättsmedel är att det finns inget sätt att veta vilken åtgärd har haft effekt, så det är svårt att välja en annan lösning om det behövs. Detta är förmodligen mer relevant att kroniska tillstånd, där läkningsprocessen är långsam och kräver ofta en progression av åtgärder, det bör inte vara en fråga för den genomsnittliga sällskapsdjur ägare arbetar med akuta tillstånd.
Även behandling av kroniska sjukdomar är bäst till en skicklig homeopat kommer en förståelse för de grundläggande principerna och ett botemedel objekt i listan (sk Materia Medica) tillåter generellt djurägare väljer åtgärder på en första hjälpen-basis. Arnica för stukningar, sträckningar eller blåmärken, Nux Vomica för mag upprörd och kräkningar, och API: er för bistick är vanliga behandlingar för akuta tillstånd, och är ofta tillräckligt för att ge lindring. Homeopati är mycket säker, men använder fel åtgärd eller dosering kan förvärra symtomen. Ägare behöver använda sunt förnuft och söker veterinär hjälp om problemen inte löser kort eller bli värre.
Källor
Flaim, Denise. Det holistiska Dog Bok. New York: Howell Book House, 2003.
Goldstein, Martin. Den typ av animaliska Healing. New York: Ballantine Books, 2000.
Hamilton, Don. Homeopatisk vård för katter och hundar. Berkeley: Nordatlanten Böcker, 1999.
Little, David. Homeopatiska Online utbildning.
Puotinen, CJ. Encyclopedia of Natural Pet Care. Los Angeles: Keats Publishing, 2000.
Volhard, Wendy och Kerry Brown. Holistisk Guide för en frisk hund. New York: Howell Book House, 2000.

Frostskyddsvätska Förgiftning: Deadly för ditt husdjur
Tips för att hitta Golden Retriever Uppfödare
Tips om hur man väljer rätt stabila Horse Boarding
Hur ta hand om getter
Hur du håller ditt hem ren under Mud Season
När är Doggie Daycare en bra idé?
Hundarnas Fetma: Hålla din hund Fettfri och Happy
Grundläggande säkerhetsinformation för hästar, hästar, hästägare, älskare eller Riders
Recension: Däck biter PawTracks, Däck hundleksak
Hur man klär upp som figurer från Twilight-serien för Halloween
Att handskas med Separationsångest hos hundar

Leave a Reply