Holistic Pet Care – Hands-On terapier

Mycket har skrivits om vikten av beröring, från att hjälpa barn utveckla sin fulla potential till olika sätt beröring kan hjälpa kommunicera med och stödja patienter i långtidsvård situationer. Ett telefonbolag reklamkampanj som uppmanade folk att nå ut och beröra någon blev en av de mest kända paroller 20-talet, och frasen är fortfarande en del av den gemensamma folkmun. Det är inte förvånande då, att denna inneboende behov av att beröra och beröras har utvecklats till flera grenar av praktiska helande terapier, för människor och djur.
En av de mest allmänt accepterade holistiska metoder är kiropraktik, som nu är täckt av många planer sjukförsäkring inom humanmedicin. Kiropraktik omfattar manipulation och anpassning av ryggraden, när ryggraden är feljusterad kan irritera nerver, vilket kan orsaka olika fysiska symptom. Medan kiropraktik i allmänhet anses vara enbart för skador på muskler, ben och leder, påverkar nerv-nätverket hela kroppen. Kiropraktik har varit framgångsrik i att behandla ett stort antal tillstånd hos djur, inklusive beteendeproblem, endokrina sjukdomar, allergier, och naturligtvis muskel och ledskador. Vissa läkare rekommenderar regelbundna anpassningar som förebyggande vård, hålla skelettet i balans för att undvika sjukdom eller skada.
En motsvarighet till kiropraktik är massage, som fokuserar på musklerna istället ben. Medan de flesta alla erkänner avkopplande nytta av en massage, det finns också en läkande effekt. Massage släpper muskelspänningar, stimulerar det parasympatiska nervsystemet och förbättrar cirkulationen, främja läkning och allmänt välbefinnande. Liksom kiropraktik, är denna terapi i allmänhet mer populärt med djur idrottare, men kan vara till nytta för alla husdjur. Massage är också en bra relationsbyggande motion, stärka banden mellan människor och djur, och med ett par grundregler är lätt för den genomsnittliga sällskapsdjur ägare att lära sig.
En annan hands-on behandling, som på ytan förefaller i hög grad liknar massage, är Tellington Touch (TTouch) metod utvecklad av Linda Tellington-Jones. Den grundläggande TTouch Flytten är ett specifikt cirkulärt mönster, som utförs med bara kuddar i fingertopparna, det finns modifieringar av detta drag för olika situationer. TTouch går utöver bara röra dock och inkluderar hissar och övningar rörelse. Medan TTouch används för att läka skador eller sjukdom, är det också vanligt förekommande på djur med beteendeproblem frågor, särskilt ångest eller rädsla. Det underliggande syftet är att väcka cellulär intelligens och öka kroppskännedom, övningar såsom cavelleti eller stege går bidra till att öka koncentrationen och ingjuta förtroende. Liksom massage är TTouch relativt lätt för den genomsnittlige sällskapsdjur ägare att lära sig.
Den allmänna acceptansen av många praktiska behandlingar inom humanmedicin innebär att de är också populära behandlingar för husdjur, och kvalificerad personal är relativt lätt att hitta. För problematiska frågor eller kroniska sjukdomar, söka hjälp av en kiropraktisk läkare kan ge ditt husdjur lindring och hjälpa den att läka. För mindre frågor, eller som en förebyggande åtgärd, kan införliva delar av massage eller TTouch i rutinmässiga interaktioner hjälper till att hålla husdjur friska, passform och glad.
Källor
Flaim, Denise. Det holistiska Dog Bok. New York: Howell Book House, 2003.
Puotinen, CJ. Encyclopedia of Natural Pet Care. Los Angeles: Keats Publishing, 2000.
Tellington-Jones, Linda. Komma i TTouch med din hund. North Pomfret, VT: Trafalgar Square Publishing, 2001.
Volhard, Wendy och Kerry Brown. Holistisk Guide för en frisk hund. New York: Howell Book House, 2000.

Tio Bästa Hundraser för varmt väder
Little kända fakta om djur.
Hur gå din hund ordentligt
Leaf Grodor som husdjur
Välja en sällskapsfåglar
Hur Groom en pudel hemma
Förstå Hästar: 10 Intermediate Horse träningstips
Hur du vet när din nymfparakiter behöver gå till veterinären
Redtail Svart Sheet Shark Fakta
Allt om rasen: Kanadensiskt Pekare
Trimning ett problem hundens Nails

Leave a Reply