Hodgkins sjukdom hos hundar

Hodgkins sjukdom hos hundar är en typ av lymfom, som är en cancersjukdom som påverkar hundens vita blodkroppar. Även om den specifika orsaken Hodgkins sjukdom hos hundar verkar vara genetik, är miljöfaktorer också misstänks vara en orsak. Denna sjukdom, när detta upptäcks hos hundar, är i allmänhet placerad i hundens lymfkörtlar. När en hund har Hodgkins sjukdom, kommer hundägaren märker att hundens lymfkörtlar är större än normalt. Om ägaren skulle gräva djupare i denna situation kan de finna att hunden har en obalans av vita och röda blodkroppar med mer vita blodkroppar än röda blodkroppar. Dessa lymfkörtlar finns i den främre delen av hundens hals och även om de kan vara större än vanligt, de är oftast inte smärtsam. Om Hodgkins sjukdom inte diagnostiseras och behandlas det kommer att fortsätta påverka andra körtlar, fortsätter med de återstående körtlar i hundens hals. Hunden får inte ha några andra symptom förutom de svullna körtlar och svullnad i körtlar kan komma och gå.
Det är viktigt för en hund tas till en veterinär (VET) när en ägaren först upptäcker svullna lymfkörtlar för om behandlingen inleds så snart som möjligt, är prognosen mycket god. Men hundägare eller vaktmästare måste vara medvetna om att detta hälsotillstånd är inte en som bör lämnas för att se om det kommer att gå undan eller kommer att läka på egen hand. Hodgkins sjukdom hos hundar är dödlig om den inte behandlas, och om det inte behandlas tillräckligt snabbt.
Hodgkins sjukdom är ett mycket allvarligt hälsotillstånd som ska diagnostiseras och behandlas av en veterinär. Veterinären kommer förmodligen rekommendera kemoterapi som behandling för Hodgkins sjukdom. Ibland hunden kommer att få immunmodulatorer, som är specialiserade föreningar kan placeras på en strikt diet med låg kolhydrater och rik på Omega 3 eller veterinären kan även föreslå att operationen göras på hunden. Även med behandling som har börjat mycket snabbt in i sjukdomen period kan hunden ha en upprepning. Om det händer, då hunden kan behandlas igen, vilket kan sätta den i remission igen.
Även om Hodgkins sjukdom är en cancer, hundar som får diagnosen det gör ofta riktigt bra om de behandlas inom kort. Detta är goda nyheter för dem och deras ägare.

Amerikansk cocker spaniel: hudproblem, vårtor
Tennessee generalförsamling anser Bill att reglera Puppy Mills
En rolig hund Story
Du är min väldigt lite Peruker
Hålla ditt husdjur säker från Coyotes
Hur du tränar utan koppel Tillförlitlighet
Top Five Bästa Dirty Jobs Episoder genom tiderna
Att handskas med en överstimulerad och försagd katt
Fördelar med borstar Hundar Tänder
Bästa Hund Sängar för små hundar
Fira Great Outdoors månad med din hund

Leave a Reply