Hjärtsvikt hos hundar

Hjärtsjukdom hos hundar får förekomma i vilken rasen och med någon kön hundar och hundens ägare kanske inte ens inser att deras dyrbara husdjur har detta problem. Det är dåliga nyheter om hjärtsjukdomar, men det finns goda nyheter och de goda nyheterna är att om hjärtsjukdom hos hundar upptäcks tidigt, kan det positivt hanteras. Det finns två typer av hjärtsjukdomar hos hund och de båda kommer att utvecklas successivt med tiden med slutresultatet är hjärtsvikt. Den första typen av hjärtsjukdom uppstår när ventilerna i hundens hjärta förlorar dess förmåga att stänga korrekt och kommer att orsaka en onormalt blodflöde. Den andra typen av hjärtsjukdom uppstår när väggarna i hundens hjärta försvagas och tunnar. Båda dessa typer av hjärtsjukdomar är ansvariga för hjärtsvikt, vilket sker när hundens hjärta förlorar förmågan att adekvat pumpa blod. När hjärtsjukdom händer hjärtat fortsätter att pumpa hårdare för att pumpa den önskade graden av blod som behövs för hundens kropp att förbli frisk, orsakar mer skada på hjärtat.
Symtom på hjärtsvikt hos hundar som ägarna kan bli medvetna om är hosta, en hund som är slö, en hund med andningssvårigheter som uppträder även när hunden vilar, en hund som svimmar utan anledning, en hund som inte tål motion av något slag och en hund som kommer att förlora sin aptit och förlorar vikt. Om en hund uppvisar dessa symptom eller en kombination av dessa symtom, kommer hunden måste tas till en veterinär (veterinär). För även om dessa symtom är inte hjärtsvikt symptom, de är en kontrollampa tecken på att något är på gång med hundens hälsa och kommer att behöva ses över.
Diagnos av hjärtsvikt är mycket viktigt och kommer att äga rum hos veterinären kontor där hunden tas efter ägaren blir medveten om de symtom som nämns ovan. Veterinären kommer att följa upp med hundens hälsa med en fortsättning av sin historia, om hunden är en vanlig patient veterinären eller veterinären kommer börja ta en historia av hundens hälsa om detta är det första besöket hos veterinären. Efter att ha tagit historien kommer veterinären utföra en fysisk undersökning, där hunden ska noggrant tittat på och hjärtslag kommer att lyssna på. Veterinären kommer förmodligen att beställa blod-och urinprov som skall utföras och kan beställa röntgen, EKG och andra tester som skall vidtas för att främja diagnostisera processen på hunden. Att vara en regelbunden besökare till veterinären är viktig när hjärtsjukdom är ett problem eftersom behandling för hjärtsjukdom och förhindra hjärtsvikt har en mer positiv resultat med tidig upptäckt.
Det finns inget botemedel mot hjärtsvikt, men med tidig upptäckt, finns det vissa behandling att tillgå. Vanligtvis denna behandling i form av förebyggande åtgärder, som inkluderar att hålla situationen från att bli värre än det redan är. Diuretika kan föreskrivas eller veterinären kan dränera vätska från hundens bröst eller bukhåla med en nål. Förebyggande av hjärtsjukdom inkluderar regelbunden motion och en kost som är balanserad och undvika överdriven spänning och aktivitet, hög värme, hög luftfuktighet och en kost som är rik på natrium.

Fem lina Varumärken
Det mest bisarra hundras
Hur att föda Chinchillor
Hur Dog Parks kan vara en bra sak: Off the koppel och släppa lös
Rehabilitera en missbrukas och försummade hund
Feline övre luftvägsinfektion
Vikten av Saddle Fit
Adoptera en vuxen katt: Fakta och fiktion
Loppor: Att bli av loppor i hem
Lär dig att adoptera en katt
Tropisk fisk som husdjur

Leave a Reply