Hjärtmaskar i katter och hur man behandlar dem

Hjärtmaskar ibland förknippas mer med hundar, men katter får dem också. Hjärtmaskar är parasitära maskar som transporteras i larver form till nya offer som kan inkludera hundar och även människor. Hjärtmaskar sprids av myggor. Larverna är initialt mikroskopisk och myggor äter dem vid matning på infekterade djur och i sin tur passera larver på nya djur eller i vissa fall människor.
Om din katt är biten av en av dessa myggor infekterade med hjärtmaskar, larverna ta sig igenom din katts blodkärl till hjärtat där de tar upp bosättning. Maskarna kommer festa på viktiga områden runt din katts hjärta. Hjärtmaskar vid deras mogen fas är 9-11 inches i längd. Vid denna punkt, kan de börja släppa barnet hjärtmaskar i din katts blodet. Detta kommer att leda till skador på hjärt-kärlsystemet och eventuella plötsliga död din katt.
Tyvärr är din katt med risk för hjärtmask, även om han / hon är en innekatt. Målet är att döda mikroskopiska larver innan de kan mogna till vuxna stadier av hjärtmask. Ge din katt regelbundna doser av hjärtmask förebyggande medicin kommer att skydda honom / henne mot dessa livshotande parasitmaskar.
Symtom på hjärtmask hos katt varierar. Vissa katter visar inga symptom alls, några hosta och vissa bara visar tecken på att vara i dålig hälsa. När hjärtmask har bosatt sig i din katt, är behandling knepigt och kan vara farliga. Vissa läkemedel skapar döende maskar och dessa döende maskar kan fastna i artärerna i hjärtat. Och eftersom maskarna har levt i artärerna, artärerna redan inflammerad. Och vissa kattraser svarar på mediciner annorlunda. Din veterinär kommer att kunna avgöra den bästa behandlingen för din katt. Ibland katter som är allvarligt infekterad hjärtmask måste behandlas på sjukhus.
Förebyggande åtgärder är den bästa vägen att gå och är säkrare än behandling. Effekterna av parasiter på äldre katter är mer skadligt. Prevention och behandling kommer att hålla din katt frisk och bekväma som han / hon blir äldre. Var noga med att prata med din veterinär om vad förebyggande medicin som är bäst för din katt. Namnet hjärtmask är mycket lämplig, eftersom dessa maskar gå rakt på din katts hjärta. Förebygga dessa parasiter från att komma in din katt i första hand kommer att spara ditt husdjur liv hotas och genomgår möjliga obehagliga symptom i samband med dessa parasiter.

Hur du tar din hund blodtryck
Att välja rätt husdjur för ditt barn
Tips för hur man Groom en katt
Hur att hjälpa hundar som är rädda åska
Deprivation
Adoptera en katt i Waco, Texas
Den stora Albatross
Hur man handskas med din hund är rinnande
Lära din hund att gå på hälen
Hur du tränar din hund att inte dra på ett koppel
Hand om hästhovar – Inspektera & Clean

Leave a Reply