Hjälpa till att bygga förtroende i en fruktansvärd hund

Jag antog min hund från vår lokala djurhemmet. Han är en härlig irländsk varghund mix som hade en ganska dålig start. Han kom från en situation där ägaren hade alldeles för många hundar att ta hand om dem ordentligt. Som en följd av missade min hund ute på sitt första år av livserfarenheter. Matthewdog som namnges av min dotter och hennes vän, var rädd för allt när vi tog hem honom. Sounds of trafiken eller de män papperskorgen dumpning dumpster skulle skicka honom till panik.
Vi började mycket långsamt att bygga hans förtroende och utveckla positiva associationer med olika saker han stött på. Alla våra utbildning var positiv och han fick en hel del förstärkning längs vägen. Det enda jag kunde inte kontrollera i hans rehabilitering processen var miljön. Vi bor i en lägenhet, så det finns en hel del aktivitet. Folk skulle komma runt hörnet utan förvarning, skulle bilarna slå, och ja, skulle sopor mannen kommer att tömma container. Vi hade träffat en återvändsgränd i sin utbildning. Frustrerad med detta beslutade jag att ta honom på en promenad i skogen.
Min dotter och jag packade upp några nödvändigheter och vi alla på väg till en lokal park. Det är inte mycket känt, så det var inte mycket gångtrafik i denna park. När vi först kom till parken, var min hund en darrande röra. Jag har inte tvinga honom från bilen, utan låt honom bestämma när han var redo. Jag var beväpnad med några ganska bra godsaker att förstärka sina goda val. Han hoppade ur bilen och försiktigt fortsatte till skogen. Han klev försiktigt på spåret, osäker på de olika ljuden och texturer på marken. Vår första promenad var inte mycket avslappnad. Men sedan var jag inte mycket avslappnad heller.
Vi kom tillbaka till samma parkera nästa dag, och min hund hade en mycket mer självsäker steg. Han började utforska, fortfarande försiktiga, men mer hoppfull. När vi kommit halvvägs av leden, var hans svans inte längre stoppade och han rörde inte en min från varje buller hörde han. Det var en stor seger för mig. Detta var den mest avslappnad jag hade sett min hund. Vi började ta honom till parken varje dag för hans promenad istället för skrämmande stadsdel han var van vid. Jag satte honom på en bit av en längre koppel för att hjälpa honom att undersöka sin omgivning lite lättare. Ibland skulle vi stöta på en annan person, och jag skulle helt enkelt leda honom vägen tills personen gått oss förbi. Jag skulle göra en punkt att försöka nya utmaningar varje gång vi gick till parken. Vi skulle försöka att gå igenom den löpande creek eller hoppa över en fallen stort träd. Med varje framgång, kunde jag se hans förtroende bygga. Nyckeln var jag aldrig gjort honom göra något han inte bekväm med, men skulle låta honom berätta när han var redo. Jag har börjat integrera små promenader tillbaka i grannskapet och hans förtroende överföring också.
Människor går till skogen för att slappna av. Vandring lindrar stress och förnyar oss. Jag har varit en vandrare sedan jag var liten och ville Matthewdog vandra också. Jag kände dock att eftersom han var så rädd, skulle han livrädd för skogen. Jag glömde något ändå. Det kan vara en konstig, ny plats, men det är mycket välkomnande och avkopplande för de flesta hundar. Så vi anammade den makt avkopplande vandring och min hund har aldrig sett tillbaka sedan

Engelska Spots Ras profil
Ta hand om ditt husdjur nymfparakiter
Loppor och Tick Förebyggande för din katt
De farligaste hundar ha för husdjur
Förskjutning av käftarna hos hundar
Vård av Ghost räkor i akvariet
Utfodring ditt husdjur Piranhas
Naturliga Ångest Relief för hundar
Nationella Dog Day Poem för din fyrbenta vän
Vanliga Chihuahua Hälsoproblem
Deprivation

Leave a Reply