Hjälp för separationsångest hos hundar

Vad är Separationsångest? När din annars skötsamma hund konsekvent hamnar i trubbel när du är borta från hemmet, det finns en god chans att han lider av separationsångest. Symtom på separationsångest kan innefatta en eller flera av följande: skällande, tugga, hus nedsmutsning, destruktivt beteende och aktiviteter eskapistiska.
Är han inte bara vara en idiot?
Nej motsats till människans teori, hunden försöker att inte göra upp med dig för att lämna. Som människor, tror vi ofta att hundar är små lurviga människor som upplever samma tankar och känslor som vi gör. I verkligheten har hundar inte hjärnkapacitet att tänka framåt i tiden, inte heller har kapacitet att rita dessa underbara system för att få din uppmärksamhet. Din hund är helt enkelt tro att han är stressad och han kommer att göra vad verksamheten gör honom att må bättre, ofta tugga, kissar eller skällande. De skyldiga blick han har på sitt ansikte när du kommer hem är faktiskt en undergiven blick att han vet en av två saker från hans tidigare erfarenheter. Han kanske vet att han brukar få i trubbel när du kommer hem, eller han kan veta att han får problem när det finns bitar av soffan över golvet när du kommer hem. Min hund ser skyldig när jag kommer hem och katten har brutit något som han hittade på översta hyllan i min bokhylla.
Är detta ett vanligt problem?
Mycket. Separationsångest är särskilt vanligt hos hundar som nyligen har flyttat, bytt ägare, eller hade någon form av omvälvning i livet.
Hur reagerar jag?
Helt enkelt, gör du inte. Detta är ett oerhört svårt steg, särskilt för människor som har svårt att acceptera att hunden inte har någon baktanke. Oavsett vad du tror hunden tänker ha detta i åtanke, din hund agerar ur ångest. Allt som du göra för att öka sin stress nivå kommer att positivt utan att misslyckas, göra sin ångest värre. Nästa gång du kommer hem, kan ditt barn har examen från att äta en stol att förstöra hela uppsättningen matsalen.
Vad kan jag göra?
Om din hund har ett extremt fall av separationsångest, är det bäst att konsultera en professionell. Om han har skadat sig på något sätt bör du definitivt söka hjälp. Men ofta gånger du kan göra några enkla saker att förbättra din hunds sinnestillstånd när du är iväg.
Se till att han har gott om saker att göra medan du är borta. Ge honom ett par leksaker, ben, och kanske ett projekt i form av en Kong leksak eller Buster kub.
Tänk på att skadan vanligen sker i första halvtimmen till 45 minuter som du är borta. Kong leksaker fyllda med jordnötssmör och kibble kunde sysselsätta honom både fysiskt och mentalt för den tid. När han har gjort att han inte kommer ihåg hur stressad han var när du lämnade. Prova att frysa fyllda Kong!
Om din hund är lådan utbildade, satte honom i den. När en hund ordentligt har införts för att en back, kommer han se det som ett säkert den-liknande utrymme. Men om din hund har en historia av eskapistiska beteenden, inte använda lådan. Han kan skada tänderna eller spikar försöker få ut.
Låt TV eller radio på en station med en massa mänskliga röster. Om du använder radion, hålla sig till en nyhet station. Detta är inte att hålla honom sällskap så mycket som det är att överrösta ljud från utanför hemmet. Särskilt i ett hyreshus, om en hund hör röster middagstid, han kommer att tro att det är du och få stressad igen när han inser att det är inte du komma hem.
Om din hund tillbringar sin dag skäller ut genom fönstret på passerande människor (eller något annat) Stäng nyanser. Om du har några tankar att han skulle riva nyanser ned, försöka isolera honom till ett rum som är borta från framsidan av ditt hus. Detsamma gäller för bor i lägenhet. De flesta staden hundar lär sig mycket snabbt att skällande på människor i korridoren är ansträngande arbete. Men om din valp är långsam att hålet, försök hålla honom ur rummet där dörren finns.
Det viktigaste du kan göra är inte som kommer och går är en stor sak. Om du ger din hund långa farväl och ännu längre hellos, du förstärker hans tro att detta är en ångestframkallande situation. När du lämnar, kasta honom Kong och säga en enkel, jag är strax tillbaka. När du kommer tillbaka (detta är mycket viktigt) helt ignorera honom som han hoppar och skäller och viftar. Kontrollera dina meddelanden, tvätta händerna, stänga fönstren och bara göra normala mänskliga saker under de första 5 minuter eller så. Ett par minuter efter din hund har lugnat ner, då kan du ge honom en kärleksfull men ändå lugnt hälsning.
Räkna ut vilka delar av din lämnar ritual har blivit ledtrådar för din hund. Ibland hundar visar tecken på agitation så tidigt i processen som någon torka håret, en halvtimme innan de faktiskt lämnar. Observera honom noga, gör en lista över dessa signaler, och spendera en hel del tid att göra dessa signaler när du inte lämnar. Om du verkligen arbeta på det, dessa signaler förlorar snabbt sin betydelse i din valp sinne. Du kan även gå runt med dina nycklar i bältet-slinga om nycklarna är en stor källa till stress (och de vanligen är).
Liknar desensibilisering din hund till ledtrådar som du lämnar, kan du börja nu att okänsliga honom till själva lämnar. Flera gånger under dagen, lämnar. Och sedan komma tillbaka. Oroa dig inte så mycket om hela din frånvaro så mycket som hur ofta dina frånvaro – till exempel om du behöver kontrollera e-post och ta ut soporna, förvandla det till två resor. Din hund lär ett par saker från denna övning. En är att din lämnar inte nödvändigtvis betyda att du kommer att vara borta under en längre tid. Den andra lärdomen är att du lämnar hela tiden, och saker som inträffar hela tiden blivit rutin.
Det rekommenderas att under din process för rehabilitering din hund, bör han aldrig få uppleva stress av en riktig frånvaro. Tyvärr, för de flesta människor, det är helt orealistiskt. Jag har sett otaliga hundar komma över sin stress medan människor fortfarande fortsätta om deras normala rutiner (min hund ingår). Om du kan, har någon kommit över och gå honom medan du är på jobbet, ta honom till en doggie dagis, eller komma hem under lunchen för att ta honom på en promenad. Om du är någon som är hemma mycket, prova och köra dina ärenden i flera olika sessioner istället för en lång. Ofta människor som arbetar i hemmet har mer av ett problem med rehabilitering att människor som arbetar utanför hemmet på grund av att hunden används för att ha någon runt hela tiden.
Min sista förslag är att lydnad träna din hund. Ta en klass eller göra privata i hemmet lektioner. Lydnadsträning stärker banden mellan dig och din hund samt ger honom ett stort förtroende uppsving.
Pharmaceutical intervention
Ibland en hund upplever så höga nivåer av ångest, är det nödvändigt att sätta honom på ångestdämpande medicin för ett par veckor under uppförande modifieringsprocessen. Om du tror att din hund är på denna nivå (om han inte äter och säkert om han någonsin skadat sig försöker fly hemmet), har han utvärderas av din tränare som i sin tur be din veterinär att förskriva rätt läkemedel.

Recension: Dogzilla Turbo Disc, Hållbar leksak för hundar
Allt om rasen: Bosniska Grov-Haired Hound
Poodles – den mest intelligenta av alla raser
Hur att identifiera och behandla Rippling hudsjukdom i Cats
Hur Nosparti en hund
Rehabilitera en missbrukas och försummade hund
Tillhandahålla vatten för dina hästar under sommaren
Sommar Tips för husdjur
Valueheart hund hjärtmask medicin
Tips för att hjälpa dig välja en hund från ett härbärge
Allt om rasen: Grand Anglo-Francais Tricolore

Leave a Reply