Hemlagad kattmat-färska, välsmakande och hälsosam

Med den senaste tidens larmrapporter om smittade sällskapsdjur, många kattägare letar efter ett sätt att mata sin favorit kattdjur hemlagad mat. Detta är praktiskt, mycket hälsosammare för din katt, och kan ge dig en bättre förståelse för din katts kostbehov. Du kan fortfarande vill köpa torrfoder till foder sparsamt. Torr kattmat hjälper till att förhindra en ansamling av Tarter på tänderna och förhindrar tandköttsproblem genom att hålla kattens tänder och tandkött polerade. Se till att mycket friskt vatten är alltid tillgänglig för din katt, speciellt när de konsumerar torrfoder.
En katt behöver protein, kolhydrater, fetter och vitaminer och mineraler precis som människor gör. Katter kräver kött-baserad protein för tillväxt, vävnad tillväxt och förnyelse, och produktionen av blod, antikroppar och enzymer. Katter kräver stora mängder protein i sin kost, och detta återspeglas i vad de lämnar i kattlådan. Detta förklarar varför hundar ibland hittar kattlådan innehåll så lockande. Katter behöver fett i sin kost, kan de inte producera fett på egen hand. Kolhydrater behövs sparsamt, och vitaminer och mineraler är viktiga för en katts hälsa, särskilt så för kattungar
För din katt att få rätt mängd vitaminer och mineraler för sin ålder och aktivitetsnivå, köpa kosttillskott på din lokala djuraffär eller veterinär kontor. Kosttillskott kommer i många former som kan blandas med hemlagad kattmat, men de flytande såser är mycket bekvämt. Du kan lägga till fett i din hemgjorda kattmat genom att mycket små mängder av smör, olja av majs groddar, olja av vetegroddar eller olja av solros groddar. Dessa är lättsmälta av kattdjur.
Du kan försäkra att din katt får en liten bit av kolhydrater med varje måltid genom att lägga en liten mängd kokt ris eller kokt potatis till maten. Den viktigaste ingrediensen i hemlagad kattmat bör alltid vara kött eller fisk. Du kanske vill erbjuda ångad och urbenat fisk bara 1-2 gånger per vecka för att undvika din katt luktade skumt. Kött är en lätt att förbereda alternativ. Orgel kött såsom hjärtan och lever bör tillagas, undvika lever mer än 3 gånger i veckan, innehåller för mycket A-vitamin för din katt. Alla andra kött är bra, laga mat som du normalt gör, undvika ben och kryddor.
Hemlagad burk mat kan frysas i måltid storlek delar. De flesta katter föredrar mat på rummet tempererade, så ta ut långt i förväg. Alltid hålla rent färskvatten tillgängliga vid alla tidpunkter och servera din katt vän mat i en ren skål varje gång. Bli inte nedslagen om du katt blir det är näsan åt dina hemlagade rätter vid första. Det är alltid klokt att hålla några beredda kattmat hands för att underlätta din katt i det nya hälsosam kost.

Att föra Bunny Hem: En guide till Bunny boende alternativ
Äga ett husdjur kan påverka din livskvalitet
Rehabilitera en missbrukas och försummade hund
Hur förstå dina fåglarnas beteende, del två: vocalizing och skrikande
Din hund och din matta: Hur man tar bort Vomit från dina mattor
Vanliga livsmedel anses vara farliga för hundar
Typer av Horse Shoes
Hur att borsta kattens tänder
Välja en sällskapsfåglar
Hur du får din hund att sluta skälla
Livet som Cocker mamma

Leave a Reply