Hem rättsmedel för din hunds torr kliande hud

Om du är en hund ägare, kanske du märker din hund rullar på rygg, gnugga hans kropp längs möbler eller ständigt kliar hans hud. Det kan finnas många orsaker till detta, t.ex. loppor, allergier, dålig kost, insektsbett och infektioner. Oavsett orsaken, kommer din hund vara obekväma om han har torr kliande hud. Men låt dig inte avskräckas, det finns många lösningar som kommer att ge lindring till din älskade husdjur.
Precis som hos katter, orsakar loppor gå mjäll. Dagliga skötseln är ett måste. Detta kommer att ta bort mjäll och löst hår från din hunds päls. Detta stimulerar också blodcirkulationen till huden.
Medan du borstar din hund, leta efter torra fläckar på huden. Använd detta te recept för att behandla dessa torra fläckar. Koka en kopp vatten. Placera två påsar Timjan te i vattnet. Vänta tills vattnet att svalna till rumstemperatur och häll det i en sprayflaska. Spraya lösningen på de torra fläckar.
Du kan också använda olivolja på din hunds torra fläckar. Sätt olja på händerna och gnid in i hans päls, se till att du rör vid hans hud.
Se till att din hund blir tillräckligt med olja i sin kost. För var femtonde pounds din hund väger, tillsätt en tesked olivolja i hans mat. Fiskolja är också bra för återfuktning dig hundens hud. Detta kan köpas i tablettform eller flytande form. Du kan antingen ge den till din hund muntligen eller använda vätskan direkt på huden.
Du kan också köpa Calendula extrakt från din lokala hälsokostaffär. Du kan antingen använda den till torra fläckar eller kamma igenom din hunds hela päls. Detta har antibakteriella egenskaper och är utmärkt för att bekämpa infektioner. Tea tree olja är också utmärkt att använda för infektion.
När du badar din hund, slipa upp en kopp havregryn i en mixer eller kaffekvarn och lägga i vattnet. Se till att badvattnet inte är för varmt eller för kallt. Den tumregel är om temperaturen i vattnet är obehagligt för dig, kommer det att vara obehagligt för din hund också. Du kan även köpa havregryn schampo från din lokala djuraffär.
Om du också har torr kliande hud, kan problemet vara att luften i ditt hus kan vara för torr. Du måste öka luftfuktigheten med hjälp av en luftfuktare eller Vaporizer.
Slutligen, om loppor är den skyldige av din hunds torr kliande hud och du är trött på att ge honom loppa bad, kommer en liten förändring i kosten kan göra underverk. Din hund kan även slicka hans läppar när du gör detta. Allt du behöver göra är att lägga till några vitlök till sin mat. Du kan antingen skära upp en kryddnejlika eller köpa den i flytande eller kapselform. Vitlök är ett utmärkt loppa motbjudande. Det gör att du undrar om de är relaterade till vampyrer.
Referens: Hund ägare i femton år

Setters Bra jakthundar och hundar Familj
Dog Training Tulsa Tips: Hur att bryta upp en Dog Fight
Skallerorm Undvikande Utbildning för din hund: Förhindra ett potentiellt dödligt Rattlesnake Bite
Dog Fat problem? En hund Ramp och nya anti-fetma läkemedel kan Hjälp
7 frågor att ställa till hunduppfödare innan ett valp
Din hund och din matta: Hur man tar bort Vomit från dina mattor
Mindy vid Regnbågsbron
En titt på pyometra och chock i hundar
Graduation Day är här
Hjälpa dina Ball Python Shed framgångsrikt
Dog Training för nybörjare

Leave a Reply