Hedgehog Day är 2 februari!

Du har förmodligen hört talas om Groundhog Day … den traditionella semester där en groundhog kommer ut ur sitt hål och ser för sin skugga. Om han ser sin skugga, han ska bli rädd och gå tillbaka till sitt hål, förutsäga sex veckor i vinter. Om han inte ser sin skugga, kommer detta innebär vinter sluta snart. Det är en rolig liten semester som njuter både barn och vuxna. Men har du någonsin hört talas om Hedgehog dag?
Enligt legenden är Hedgehog dag faktiskt den ursprungliga Groundhog Day. För tusentals år sedan, varje år den 2 februari, använde romarna en igelkott att förutsäga om vintern skulle sluta snabbt eller fortsätta. Istället för att titta på igelkotten på morgonen, skulle romarna titta på igelkotten på natten. Om igelkotten såg sin skugga på grund av den tydliga månen, skulle det innebära en längre vinter. Igelkotten skulle veta att fortsätta ide. Legenden säger att när människor började att bebo Nordamerika, de ville fortsätta denna tradition. Men eftersom det inte fanns några lokala igelkottar tillgängliga, en infödd djur … den groundhog … användes i stället. Därför, i början av Groundhog Day.
Här är några fakta om igelkottar, som hjälper dig att fira sin speciella dag.
Namnet igelkotten kommer från ljudet en igelkott gör … hog-liknande grymtar … och det faktum att det gräver igenom häckar för att hitta insekter, maskar, sniglar och andra små critters att äta.
Kvinnliga igelkottar stannar gravid i ca 34 dagar. De ger då upphov till 05:56 spädbarn.
Baby igelkottar kallas hoglets! De är vita när de föds.
Vid födseln är en igelkott ryggrad mjuk och kort. Som det blir äldre, blir det ryggrad skarp och taggig, erbjuder försvar mot rovdjur.
Manliga igelkottar kan ha upp till 500 ryggar på dem!
Igelkottar har mjuka, lurviga ben, ansikten, svansar och sida.
Igelkottar gör frustande och klicka ljud. När de är glada, spinna de!
Igelkottar kan äta ormar. Deras spikar skydda dem från ormbett. Igelkottar har långa tungor. När de luktar något de gillar, dregla de, och sedan använda sina långa tungor att sprida saliv på sina ryggar! Forskarna vet inte riktigt varför igelkottar gör detta. Det kan vara ett sätt för dem att göra sina egna doft kamouflage med sin omgivning. Eller kan saliven vara ett toxin för rovdjur.
Igelkottar kan göra sig giftiga. De äter giftiga växter, som de är immuna mot. De slickar sedan sina ryggar. Detta är ett sätt för dem att lägga ännu en försvar mot rovdjur.
Igelkottar kan simma och klättra i träd … och om en igelkott faller från ett träd, studsar det!
Lycklig igelkott dag!

Var man får tag Exotiska husdjur till salu
Hur man planerar en väg resa med din hund
Det coonhound kan jaga
Vattnets hårdhet i ditt akvarium
Designa en Doggie Tee för hund vänner
Hur Inspektera Kitten Rescue Center innan de antar från dem
Platy Faktablad
Utbildning av Undergiven hund
Hur Groom en katt utan att repas
Träningstips för din nya valp
Hur att hitta rätt veterinär för ditt husdjur

Leave a Reply