Hästar: En Köpguide

Det verkar som om drömmen för varje liten flicka är att äga en häst, men vad exakt bör du letar efter? En häst är en stor investering, och det finns många faktorer som går in ditt beslut att köpa. Oavsett om du tittar på en ponny för den lilla flickan i ditt liv, eller om du har bestämt dig för att ta steget för dig själv – du behöver se till att du är väl informerad.
Först måste det finnas vissa ridlektioner på plats. Innan du faktiskt köpa en häst, måste du veta hur man rider. Om inte, är det som om du köper en bil utan körkort. Det är helt enkelt inte praktiskt. Så hitta någon kunnig och be om en rekommendation för en tränare. Om du inte känner till vem som helst, de gula sidorna är alltid en bra resurs. Ge din lokala stall ett samtal och ställa in ett möte för att titta på deras anläggning, och när du gör det, ställa frågor! Det finns inget sådant som en dum fråga när du lär. Fråga om priser, se till att de kan ge en häst för dig att lära på, och se till att allt ser på sin plats. Hästarna måste se friska, ljusa ögon och bekväma vardagsrum arrangemang och anläggningen måste vara snyggt och säkert. När du har valt en tränare behöver du flera sessioner innan du är redo att överväga att köpa en egen häst.
Det finns många faktorer som går in äga en häst, och det är viktigt att veta vad du får in. Första anser den finansiella delen. En häst är inte en billig investering, och det pris som du betalar för att ta hem är bara början. Mat, husrum och veterinär vård är de viktigaste kostnader – för att inte tala utnämningarna med hovslagare för att få din hästs fötter trimmas. Se till att du är ekonomiskt sunda nog att ta detta ansvar. Det finns få saker grymmare än att inte kunna ta hand om din häst. Tänk för ett ögonblick, men är dina pengar inte det enda du ska investera.
Din häst kommer att behöva en hel del tid med dig. Utfodring, vattning, mocka stallet, grooming, och fler är på din framtid. Dessa sysslor kan inte vara så roligt som ridning, men för rätt att ta hand om din häst de är alla absolut nödvändigt. Att försumma din häst kan leda till kostsamma veterinär räkningar och lidande på din hästs del. Om du är redo att ta på sig ansvaret, dock, och du är fullt förståelse för vad din häst behöver från dig – så är du redo att börja leta efter din dröm häst.
Det är bäst att börja din sökning genom att be dem du känner. Din tränare kommer sannolikt att känna av några hästar till salu. De kan även ha en eller två för att intressera dig där. Om inte kan en vän kunnig om hästar komma till hands här och kan möjligen peka dig i rätt riktning. Det är mycket viktigt, men att veta var din nivå är. Är du fortfarande en nybörjare eller är du en avancerad ryttare? Svaret på denna fråga kommer att låta dig veta vilken typ av häst du ska leta efter. Överskatta inte dina kunskaper! En häst som är för mycket för dig kan förstöra glädjen av häst ägande och kan leda till allvarliga skador. Din tränare kan ge synpunkter på vilken nivå av häst skulle vara det bästa för dig.
När du går att se en häst, är det första att titta på sin konformation. Detta är att bygga och struktur av hästens kropp ram. Titta på benen. Är de raka, fyrkantiga och välbyggd? Finns det gott om ben nedanför knäet? Är hovarna starka med en bra mängd av hälen? Din hästs ben är dess grund och det finns lite viktigare. Om den grunden inte är väl byggd man kunde sluta med en osund häst. Observera hästen medan den går. Finns det någon oegentlighet i gång? Detta kan vara ett tecken på ett problem. Halsen bör inte vara för lång eller för kort och det bör vara en gradvis båge. Detta är särskilt viktigt om du planerar att använda din häst i tävlingar. Huvudet skall vara i proportion till kroppen, och bakdelen skall vara välväxt och stark eftersom det är där din häst kommer att få sin framdrivning av.
Efter din första observationer måste du rida hästen. Det kan vara mycket farligt att få på en häst som du inte vet, så gör det med försiktighet. Se när hästen tyglad. Godtar det lite? Om den inte gör det, kan det betyda att det finns ett problem inom hästens mun eller det kan helt enkelt vara ett tecken på ett beteende problem. När sadeln är fastsatt uttrycker det irritation? Hur reagerar hästen till den person häftning upp? En häst med en trevlig och acceptera inställning är oftast mycket roligare att jobba med. Om du inte är bekväm montering, be ägaren att rida först och titta noga på hur hästen fungerar när den rids. När du är klar, rida hästen själv. Se till att du går igenom alla gångarter – skritt, trav och galopp. Se till att hästen är lyhörd för både ben signaler och tyglar. Om du är nöjd med hästen efter ridning – du är bara ett steg bort från ditt köp.
Den sista och viktigaste steget är att kontakta en veterinär. De kan göra en grundlig undersökning som kommer att säkerställa att hästen är sund och en god investering. Ibland kan det finnas problem som inte är uppenbara och veterinär kan vanligtvis hitta dem åt dig. För att hitta en veterinär, be om en rekommendation från någon lokalt. Om hästen du tittar på inte finns i din stad, måste du skaffa en egen. Vara klokt i ditt beslut, och försöka se till att veterinären är seriös. Om hästen kan passera denna veterinär kontroll kan du göra en säker beslut att köpa. Se till att du är nöjd med allt som du har sett, och kom ihåg att din häst är en investering.
Äga en häst kan vara en underbar och givande erfarenhet så länge du väl är förberedd. Kontrollera att du har följt alla de åtgärder som krävs, och du och din häst ska vara på väg till ett meningsfullt förhållande!

Att handskas med din hund är kliande hud
Go Green Gnagare: Natural Pet Food för marsvin, hamstrar, kaniner, gerbiler, möss och råttor
Välja det perfekta namnet för din hund
Höftledsdysplasi hos hundar: Har Ärftlighet och näringslära påverka din hunds Hip hälsa?
Bästa Fem kattgodis för dina Kitties
Utbildning själv att träna din hund
Trimning ditt husdjur tånaglar
Dödliga Hjärtmaskar Sätt din katts hälsa på spel
Lyssna på Höra Say
Öron Bölder hos hundar
Hur man korrekt Groom en Shetland Sheepdog

Leave a Reply