Häst Stall Rengöring: Halm, sågspån, hyvelspån och pellets

Min favorit stall sängkläder för hästar är halm. Den här inställningen är troligen tillbaka till mina gamla fullblod kapplöpningsbanor dagar. Jag tror rengöring ett stall säng på halm är enkel och effektiv. Görs på rätt sätt, det finns mycket lite avfall. Du börjar med att rengöra ett hörn först stapla den goda halm där och arbeta dig runt alla fyra hörnen. Välj ut några kvarvarande gödsel och våta områden i mitten och sedan ludd halmen tillbaka runt stallet. Verkligen, är det så enkelt? Jag tror att om en häst skulle kunna ha något att säga i frågan, kanske de gillar halm bäst också. Det är ungefär lika naturligt som kan vara till där de skulle ligga ner om valet utanför. Jag kan tänka mig dem ser ut på ett fält av högt gräs när man tänker på att ta en tupplur och sedan ser tillbaka på en (hypotetisk) inom sågspån. Hmmm … Det tråkiga halm det som är det är nästan lika dyrt som hö i de flesta delar, och i vissa delar av landet är det nästan dubbla priset av hö. Efterfrågan på halm i landskapsarkitektur är till stor del ansvarig för sugrör “höga priser.
Sågspån är den mest använda strö i stall. Om man är lycklig och har en riklig lagringsutrymme, kan de få det dras in av dumper belastningen, som är den mest ekonomiska rutten. När du köper säckar sågspån, skulle jag våga säga att det kostar lika mycket till sängs din häst som det gör att mata dem. Sågspån har ytterligare nackdelar. För en, som namnet antyder, är det damm. Damm är inte bra för en häst, den finare sågspånet desto högre risk för respiratoriska sjukdomar. Du kan fukta sågspån när du lägger stallet ner, men fukten kan bara vara fukt (inte blöt) och den önskade mängden fukt kommer snart avdunsta. Om du går igenom din hästs stall och röra upp damm, föreställa Dust Bowl din häst skapar under loppet av en dag eller natt. Lägg till att din häst huvud är nära marken en hel del av tiden när man äter hö, och ren andning för honom eller henne i ett stall säng på dammiga sågspån är högst osannolikt. Det finns också hästar som är allergiska mot oljor i sågspån. Dess ägare gör klokt i att hitta sågspån eller kutterspån återges från ugnstorkade skogen. Annars har du en häst med kronisk nässelfeber och lagt potential för andningsproblem.
Flis. De är verkligen söt. Och för det mesta, gör de sitt jobb. De lägger ner en bra säng för hästarna att ligga på, stå i, och befria sig själva. Vissa träflis är mer absorberande än andra. Det huvudsakliga problemet med flis är att de håller sig till gödsel, vilket orsakar stora mängder avfall. En gång i tiden, städade genomsnittliga ladan besättningen stannar en gång i veckan. Träflis var stor då. Nu stannar städas dagligen. Rengöring ett stall säng på flis kräver tid och diskriminering. Om kostnaden är en fråga, man kan inte bara gå in och börja vräka-hackning. Du måste vara kräsen (no pun intended) på det sätt du tar bort de smutsiga delarna av stallet. Annars är det som att kasta pengar ut genom dörren. Underhållande frågan igen om där skulle en häst ligga ner ute i naturen, har vi en pensionerad fullblod avelssto som tycker flis är de största saker på jorden. När hennes stall är sängen, hon ner och rulla och ser ut som en trä-chip julgran när hon allt är sagt och gjort. Hon älskar uppenbarligen känslan av mjuka sängar.
Pine pellets. Dessa produkter är bra för trädgården ladan. Du måste börja med en bra bas, vilket kan bli dyrt. De flesta tillverkare rekommenderar 5-6 påsar att starta. Men när gjort, bås sängen på tall pellets, som knubbig upp när återfuktad är enkla och mest effektiva. Nackdelen med tall pellets, enligt min mening, är att de också blir dammiga. Och innan mycket lång, titta rent smutsiga och kan bli ganska illaluktande.
Detsamma kan sägas om Corn pellets. Det är ett bra sätt att lägga parkett på din egen gård, särskilt om du bara har ett fåtal hästar. Du börjar med en bas, fem eller sex påsar, beroende på storleken av stallet. Och du kan antingen lätt fuktiga ner eller låt din häst urin blöta ner. Du väljer bara ut gödseln, och lämna alla utom de tyngsta våta fläckar. Detta är en del av processen och det är en barnlek rengöring ett stall säng detta sätt. Problemet jag hade med majs pellets var att andra människor i ladan klagade lukten. Det var bra under sommaren, när alla dörrar och fönster var öppna. Men när faller hit och ladan stängdes på natten, blev lukten något överväldigande att vissa kommer på morgonen. Den vanligaste kommentaren var att det luktade som majs mäsk.
Oavsett vilken produkt man väljer, är det viktigt att hålla din hästs stall rena och som dammfritt som möjligt, med en solid bas för god fot och när de ligger ner. Jag har sett lador där alla sängkläder är på väggarna och mycket lite i mitten av bås. Logiken bakom detta är obegripligt för mig. Jag är inte i lager pålning sängkläder så jag kan dra i mitten två eller tre dagar från och med nu. En häst stall bör vara säng att arbeta bäst dag ut och dag in. Ston behöver lite extra strö i ytterkanten av sin stall. Valacker behöver extra sängar i mitten av sina bås. Vissa hästar är lättare att städa upp efter än andra. Vissa går på ett ställe, några drag vad de har gjort överallt. Det bör bara ta några dagar att rengöra en hästs stall för att bestämma deras mönster. Säng därefter.

Tämja en Feral katt
Illaluktande hund Breath: Orsaker och behandling för dålig andedräkt hos hundar
Ridning Lektion: Tips för att hjälpa dig att lära och behålla fler
Pet Care i sommar
Allt om rasen: Österrikiskt Pinscher
Hjälp för separationsångest hos hundar
Octomom och jag delar så mycket gemensamt
Avel Sugar Gliders
Fem skäl varför du ska hålla din hund hemma
Hur att behandla Regn Rot och regn Skålla hos hästar
Utbildning familjens hund: Dog beteendeproblem: Topp 10 skäl Familjer orsakar dem

Leave a Reply