Hårbollar och loppor: Naturliga hem rättsmedel för frisk katt

Även om det är viktigt att få din katt veterinär uppmärksamhet för allvarliga sjukdomar, finns det ingen anledning att gå att köra till sällskapsdjur leverans butik för vardagliga katt elände. De flesta av produkterna ut sina styra problem som hårbollar är bara dyra syntetiserade versioner av huskurer och medicinska behandlingar för skadedjur som loppor har resulterat i nya anpassningar av ohyra som blir allt resistenta mot insekticider. Här är några naturliga hem rättsmedel för de vanligaste katt sjukdomar.
Hårbollar
Hårbollar kan vara lite kväljande att overhear eller städa upp, men de är i allmänhet bara en del ett av bromsarna som kommer med att äga en katt. Det finns dock några saker som du kan göra för att minimera situationen. Borsta hjälper avsevärt, men vara medveten om att vissa katter behöver betydligt mindre borsta än andra. En av de bästa billiga knep är att ge din katt lite smör. Tro det eller inte, kommer detta att hjälpa smörja matsmältningssystemet, låta håret passera på ett naturligt sätt. Jag har läst att vaselin är det bästa hem botemedel mot hårbollar, men lycka talar din katt i den.
Loppor

Loppor kan vara ett allvarligt olägenhet för både katten och ägaren, och det finns generationer av folklig visdom för naturläkemedel som behandlar problemet. Jag ska erkänna att jag nå för Frontline så fort jag ser ett tecken på loppor, men detta är en dyr post för hushåll som är allt tunna budgetar. Även höja kattungar inomhus är en bra lösning, är detta inte alltid möjligt för vissa katter och hushåll. Ungefär som den nya generationen av bedbugs, är kontroll den bästa politiken.
Ge katten den fruktade badet är det första steget, men den mest effektiva kontrollmetod en ren hem. Regelbundet dammsugning av mattor och klädsel är nyckeln, men glöm inte att tömma vakuumet utanför så fort du är klar. Rena sängkläder, tvätt och hushållens sängkläder är också mycket hjälpsamt. En annan del av slaget är bara jagar dem på din katt och hem och döda så många du kan. Om du inte har tvångssyndrom ännu, kommer du att vara på god väg om du låter loppor urartar.
Det finns verkligen inte någon mirakelkur för problemet, bara bra gamla gammaldags ren levande. Men här är några huskurer som gör din katt är mindre attraktiv för loppor. Vitlök avvärjer alla möjliga saker, och det är sagt att en del vitlök i en katts kost kommer att avskräcka buggar. Jag har också hört att eukalyptusolja på en katts halsband kommer att hålla loppor av, men jag skulle tro att det skulle vara en ganska stark lukt för en katt att stå ut med. Många svär att äppelcidervinäger i en katts mat är en av de mest affektiva huskurer.
KÄLLOR:

Min personliga berättelse om att anta en Shelter djur för Adopt-a-Shelter-Animal månad!
Ska du berätta ditt barn att hans / hennes husdjur dog?
Illrar och Aleuterna sjukdom
Cuz hund leksaker: Recension
Top tips för Dog Agility Training
Loppor och Tick Förebyggande för din katt
Hedgehog Grunderna
Topp 10 Mix hundar: hitta rätt Companion för dig
Colonial Anemoner: Hur du får ut mesta Färg från dem för ditt akvarium
De bästa metoderna för att träna din hund
Grundläggande fakta om Owl Finch

Leave a Reply