Har ditt husdjur kanin kastrerad

När jag vände 30, var jag mycket deprimerad (nu när jag är 50, jag inser att det inte vettigt). Min make och barn placerade den perfekta presenten på mig, den perfekta presenten för att få mig ur min funk. det var en vacker bebis, svart och vitt, mini lop eared kanin. Hon hade två svarta ögon och svart lop öron. Hon var vacker och tillgiven. Jag heter hennes Snuggles och och blev snart en stor del av vår familj.
Snuggles inte abunnyin en bur. Hon var strö utbildad och hade fullt kör i kammaren. Hon skulle springa och stora oss när vi kom hem från jobbet. Varje morgon skulle hon Buzz, dunk (ja Thumper namngavs det för en anledning!) Och hoppa på sängen och kyssa min näsa för att väcka mig. Hon var en sådan glädje! Hon skulle stå på hennes Hing ben och kuk huvudet åt sidan. Vi undersökt hur man tar hand om henne och gav henne rätt mat och veterinärvård.
När hon var fyra, hon var inte sig själv, slutade hon att äta. Vi tog henne till en veterinär och fick veta att ge henne vanlig yoghurt att hjälpa henne matsmältningen. Det verkade göra susen. Efter en stund var hon sitt gamla jag. Vi var så tacksam att veterinären hade rekommenderat att ovanligt behandling.
Sedan en dag när Snuggles var 4 och 1/2 hon inte hoppa på sängen. hon om stel på golvet. Hon levde, men något var väldigt fel. Vi rusade henne till det lokala veterinär akutsjukhus. De tog henne genast och gjorde tester och en undersökning.Det var en plågsam väntan.
När läkaren kom ut, berättade han att Snuggles beaktas en hysterektomi. Hon hade cancer. Vi, naturligtvis, sade att gå vidare. De höll Snuggles natten och drivs på morgonen. Hon överlevde operationen, men skakade av operationen var för mycket för henne känsliga system och vi förlorade henne. Jag var inte ens där för att säga adjö. Det ger fortfarande tårar i mina ögon tänker på sin döende på något konstigt ställe ensam.
Veterinären berättade att 80% av de kvinnliga kaniner developcancerand dör när de är 5 år gamla. Detta är 100% förebyggas om den kvinnliga kanin är kastrerad. Detta görs när de är unga och starka och kirurgi är inte lika traumatiskt för sina system. Om bara någon skulle ha berättat för oss att vi kunde ha haft vår vän med oss ​​i många år, eftersom den genomsnittliga livslängden för en frisk kanin är 7 till 12 år.
Om du har ett husdjur kanin eller känner någon som gör det, vänligen få dem kastrerade och berätta för din vän också. Om sparar så mycket sorg!

Hur att välja den bästa hund mat till din hund
Hur förstå dina fåglarnas beteende, del två: vocalizing och skrikande
Internutbildning din katt
En översikt av den sällsynta Kaspiska Häst Ras
Viktiga frågor att ställa en hunduppfödare
Den irländska setter: en hund av intelligens och skönhet
Häst Longering 101 för nybörjare
En Pet Antagande framgångssaga: 1 år senare
Dödsorsakerna i Valpar och hur man mata dem för hand
Sju tips du måste veta innan träna din Chihuahua
Hur bli av loppor med en inomhus / utomhus katt

Leave a Reply