Har ditt husdjur allergier?

Om du är en sällskapsdjur ägare du kan hitta dig själv önskar att ditt djur följeslagare bara kunde öppna munnen och berätta vad som är stör dem. Ibland är det enda indikation på sjukdom vi har är det fysiska uttrycket av ett symptom. Efter att ha tillbringat hundratals dollar och försöker flera typer av mediciner kan det hända att du verkligen fått en stor buckla i ditt lönekonto.
Jag har haft detta frustrerande upplevelse med två av mina hundar. En morgon min äldsta mops hund hälsade mig vid min säng med en svullen nos. Det såg ut som om hon hade en golfboll i den vänstra sidan av läppen. Vi tog henne till läkare. De flesta veterinärer jag har varit i har varit mycket bra, men den här läkaren tog en titt på henne och berättade att hon behövde operation. Han trodde att mullvad, hon föddes med, på hennes högra öga hade orsaka inflammation. Jag var skeptisk. Hur kunde en mullvad på hennes högra öga, att jag hade fått höra var ofarligt av andra veterinärer, orsaka svullnad på vänster sida av hennes läpp? Jag tog hem henne undrar vad jag ska göra. Den natten svullnaden gick ner och jag tänkte att hon kanske blev stucken av ett bi.
En vecka gick utan fler tecken på svullnad. Sedan från ingenstans för svullnad och klåda återkom, men den här gången var det på den andra sidan av hennes ansikte. Jag började tro att hon kanske var allergisk mot något och började forska. Min första tanke var att hon hade en födoämnesallergi. Många hundar kan vara allergisk mot ingredienser som vete, majs eller nötkött. Jag började eliminera vissa saker från hennes kost för att se om hennes symptom skulle försvinna. Normalt tar det ett par veckor för symtom livsmedel allergi att avta efter vissa ingredienser har eliminerats, men i hennes fall denna process visade inga resultat.
Jag uttryckte min frustration till en veterinär tekniker, som jag betalar för ännu en proposition utan diagnos från läkare, och hon föreslog att kanske min mops hade en reaktion på vissa doftämnen jag använde. Då gick det upp för mig att hennes ansikte svullnad inträffade nästan varje morgon när jag städade huset eller gjorde tvätt. Jag slutade omedelbart med produkter som Febreeze, luktborttagningsmedel matta, doftande tvättmedel och parfym. Hennes ansikte har inte visat några tecken på svullnad efter.
Efter min erfarenhet, insåg jag att det ibland är bäst att forskningen möjlig orsak till symtomen innan föra mitt husdjur till veterinären direkt. Att ta sig tid till forskning gör du ditt husdjur största bundsförvant. Du kommer att kunna ställa frågor ditt husdjur kunde aldrig ställa. Om ditt husdjur har någonsin klåda, matsmältningsproblem, eller svullnad, se till att be din veterinär om det kan vara relaterat till något ditt husdjur är att äta, dricka eller andas. Eller om det är något ditt husdjur inte äter tillräckligt av. Många djur klia på vissa platser för en mängd olika skäl när deras diet saknar vissa ingredienser. Till exempel har min andra mops hund ett problem med torr hud. Hans klåda blossar alltid upp när han inte får tillräckligt fettsyror i sin kost. För att bota denna började jag lägga kosttillskott fiskolja i sin kost som har varit kända för att minska inflammation och öka oljan i huden.
Det är bäst att hålla ett öppet sinne och inse att sällskapsdjur allergier kan behandlas utan användning av hårda och dyra receptbelagda läkemedel. Börja läkningsprocessen genom att använda uteslutningsmetoden och sedan införandet av bättre holistisk näringslära. Jag skulle aldrig ha kunnat effektivt behandla mina hundar utan vägledning och hund recept mat finns i Dr Pitcairns fullständiga guide till naturlig hälsa för hundar och katter. Jag har bara gett dig en procent av vad kan hittas i denna verkligt fantastiska och hjälpsamma bok om djurs hälsa.

Cat Kroppsspråk
10 Top Dog Training Supplies
Olika typer av djur Rehabilitering
Skötsel av hundar med allergier
Allt om parasiter
Välsignelse – En dikt
Housetrained Dog Pooping Inne House: Orsaker och lösningar
Hur att städa upp efter en sällskapsfåglar
Var hittar man den bästa Pet Memorial Produkter
Hur Husdjur göra människor glada
Sokoke katt egenskaper och Ras information

Leave a Reply