Hantering av fästingar och taggar i hundens Pad

Om du och din hund lever i en något avlägset område där vägen inte är av betong eller asfalt, är en tagg hitta sin väg till din hunds pad ganska vanligt. Men oroa dig inte, det är av begränsad karaktär särskilt jämfört med incidenter som ormbett, förgiftning, etc.
Det är som att ha en blåsa i foten. Om det är behandlat och åtgärdas direkt, kan det vara lätt att glömma. Här är vad du behöver göra: – Ta en titt på hur din hund går och fungerar. Om han haltar och ständigt slickar sin fot, troligen finns det en nagel fastnat i hans pad.
– En närmare titt på det kan avslöja tagg intakt och fast störtade i hans pad. Var försiktig – ta tag i slutet av törne och försiktigt men bestämt dra ut. Med alla medel, bryter inte taggen eftersom detta kommer att orsaka mer problem och obehag för din hund.
– Efter att dra ut, bör du tvätta eller bada foten med varmt vatten, torka den och använda lite jod. Och det är det! Inga ytterligare åtgärder är nödvändiga och din hund ska känna mycket bättre nu … redo att spela igen.
Å andra sidan kan en trasig tagg presenterar en mer komplicerad uppgift. Du behöver några prylar för att hantera denna: 1. Bra belysning
2 Ett par ögon med 20/20 vision
3. Ett par rena pincett
Detta är den bästa kombinationen. Nu här är vad du behöver för att se upp för – om du inte hittar taggen eller spricka trots noggrann sökning, bör du blöta foten och pad noggrant i ett badkar med varmt vatten och tvätta efteråt. Du bör göra detta två gånger om dagen i 2-3 dagar.
Om 3 dagar har gått och din hund är fortfarande haltar, är det lämpligt att rådgöra med din veterinär. Taggen kan ha arbetat rätt i de djupare och köttiga delar av dynan. En lokalbedövning kan vara nödvändigt att rensa bort det.
De där irriterande Fästingar
Om du inte har sett fästingar innan de är ovala och grå (eller brun), och blodsugande critters som orsakar en hel del irritation dina hundar. Dessa små skadedjur slår vanligtvis under vintersäsongen. Det är särskilt sant om din hund används för flockning får.
Så hur eliminerar du dessa blod-suckers från din hund?
Detta görs genom att använda en svabb över Cottonwood som är indränkt i sprit, eter eller kloroform över fästingen … det borde komma i direkt kontakt med fästingen huvud. När du har tagit bort fästingen ska du avtorkning såret kvar med en tinktur av jod två gånger om dagen i 2 dagar.

Hur hundar får Bandmask och hur man behandlar dem
Lär dig att lära din språk hund Logga
Granska Acadiana Cafe i San Antonio, Texas
Investera i en Koi
Dog Agility Training Tips: Weave polacker
Hur ta hand om din hamster
Olika skäl till varför din hund är halta
Förhindra Destruktiva Chewing
Katt beteende: Varför en katt Spela med Prey?
Är ren en hundens mun?
Hur Testa din hunds intelligens

Leave a Reply