Handfeeding baby papegojor eller nymfparakiter

Baby papegojor och nymfparakiter är några av de mest fula små varelser man kan tänka sig! Men när väl utfodras och socialiseras de förvandlas till en av de mest intelligenta och vackra djur i världen. Oavsett om du är bekant med voljär arter eller inte, handen utfodring en ganska enkel och lätt uppgift att utföra.
Först, det spelar ingen roll om du är handen utfodring papegojor eller cockatiels som systemet för matning och formeln är desamma. Personligen föredrar jag kaytee Exakt formel handen utfodring. Jag har tagit upp många, många barn på denna formel och de gör alltid underbart. De största skillnaderna i papegojor handen utfodring och Nymfparakit s är mängden utfodras och hur lång tid man måste mata dem. cockatiel s avvänja vid ungefär sex eller sju veckor. Papegojor är oftast mycket längre beroende på dina art.
Andra måste du bestämma vilket system du använder för att hands foder, eftersom det på olika sätt. Vissa människor använder en sked med sidorna böjda uppåt, andras använda en pipett. Jag gillar att använda en spruta, ingen nål förstås. Jag tycker att sprutan är mindre rörigt och det hjälper också mig att bedöma hur mycket ungen äter vid varje utfodring. Du kan prova alla tre och se som bäst passar din stil.
Tja, när du har beslutat om leverans, måste du bestämma om när du ska dra din unge från boet. Vissa uppfödare är som att dra på två eller tre veckor och andra svär de är inte lika tama om inte dras så snart de kläcks. Jag har dragit Nymfparakit är på två och tre veckor och båda gångerna var de mycket tamt. Jag tror att det beror på hur mycket hanteringstid ges till ungen, inte hur tidigt du drar dem från boet. Ju mer du hanterar dem, deras vingar, fötter, huvud, näbb, och svans, den Tamer din fågel kommer att bli.
Om du bestämmer dig för att dra så fort de kläcks ihåg de måste matas inom en timme eller två för kläckning eller de kan dö. Även efter den första utfodring måste matas varannan timme under de första tre dagarna eller så. De måste hållas vid en konstant temperatur på omkring 80 eller lite ovanför. Om ungen blir för kallt, kan detta orsaka dödsfall eller gröda sakta ner. Beskär långsammare är där maten inte tas upp av tarmen på grund av en kall miljö och maten stannar i sin egen produktion för länge och kan orsaka en blockering eller förstöra och orsaka bruden blir sjuka. Värm inte kycklingarna antingen som detta kommer att leda till döden också. Om du ser bruden flämtande, eller sprawled det är nog för varmt.
Efter de första tre dagarna den planerade utfodring kan gå till var tredje timme för cirka tre eller fyra dagar. Då kan du gå till var fjärde timme dag och natt och hålla detta schema tills ungen är ca två och en halv veckor gamla. Efter ungen är två och en halv veckor gamla kan du ta bort natten utfodringar och mata var fjärde timme under dagen så att ungarna grödan att tömma ut på natten. För dem som drar kycklingarna på två veckor, börjar med var fjärde timme dag och natt, då, om den tredje dagen, kan natten utfodring tas bort. Om du drar i tre veckor, är ingen natt matning behövs.
Nu, hur att mata din brud är enkelt. När du använder kaytee handen utfodring formel blanda upp det enligt tabellen på baksidan ska det se ut som rinnande pudding. Kom ihåg att du är deras enda vattenkälla på denna punkt, det är mycket viktigt att inte göra det för tjockt. Nästa ta din spruta eller sked i ena handen och bruden huvud med den andra och sätta sked eller sprutan kycklingarna vänster sida av munnen, bör detta vara din rätt. Mata inte på höger sida av fågeln eftersom detta kan möjligen kväva honom på grund av att deras luftrör är på den sidan och det är mycket lätt att tvinga mat ner i lungorna. När du är rätt placerade, öppna försiktigt kycklingar munnen med sked eller spruta och tryck kolven något eller luta sked så att maten att komma in i munnen. Låt ungen svälja, upprepningen tills ungen skörd ser fullt. Du vill inte att det ska se ut som en basketboll, stram med huden sträcks, bara rundade och full. Om du över foder, ungen kommer att mer än som kräkas och töm den skörd och måste åter matas.
Jag hoppas detta har hjälpt dig att komma igång med handen utfodring. Det är väldigt givande att se något föds, för att vårda den och ta hand om den och sedan se det fullvuxen och friska veta att du är ansvarig. Njut av dina barn!

Hur att befria din tank mikroalger
Hundar är Osjälvisk
Återhämtning efter din hunds Ortopedisk förfarande
Anser att dessa saker innan du tar hund att arbeta
Njursvikt hos hundar
Några av de bästa utomhus Hundraser
Hantering av fästingar och taggar i hundens Pad
Gratis Recept för hundmat och Treats Dog
Hamilton Pet Meadow i Hamilton, New Jersey
Hur man blir en yrkesmässig brottare
Ta din hund att arbeta? Åh, det tror jag inte.

Leave a Reply