Hand om hästhovar – Behandla Equine Thrush

Vid närmare inspektion av illaluktande hoven eller hovar, ser du även en sekret – en svartaktiga urladdning runt grodan området och i grodan själv. Det är häst trast. Du måste behandla det på en gång och fortsätta behandlingen för att förhindra tillståndet från att attackera omgivande vävnad, manifesterar sig själv i foten och så småningom även sprider sig till andra fötter – och värre scenario – som orsakar hälta.
Din veterinär kan berätta de tekniska termer och, naturligtvis, behandla din häst för trast. Men om din hästs trast har inte gått för långt och du är villig att engagera sig i dagliga vård och behandling som krävs för att eliminera den, kan du behandla framgångsrikt tillståndet med ledning av din hovslagare och genom att använda tillgängliga läkemedel.
Vad är Equine trast?
I lekman språk, är torsk en svampinfektion – orsakas av bakterier som trivs i fuktiga, smutsiga förhållanden. Den förekommer oftast i bås som inte regelbundet högen ut, som bibehåller fukt, eller som har en kombination av fukt och smutsiga förhållanden.
Som ni kan se, därför kan trast infektera din hästs fötter om din stall förvaltning är lite slarvigt. Din häst kan också avtala torsk om du inte regelbundet rensa ut sina fötter så att fukt, avföring, urin och smuts kvar i hoven, så bakterier att frodas. Slutligen kan en häst med super känslighet vara ovanligt känsliga för de bakterier som orsakar trast.
Generellt påverkar tillståndet grodan och de omgivande vävnaderna. Den presenterar en fuktig, svart urladdning med en verkligt otäck lukt. Du kommer att finna att det finns inget tvivel om att lukt – det helt enkelt stinker.
Bota Thrush med daglig behandling
Behandlingen för torsk är inte svårt, men det kräver din dagliga engagemang. Det är viktigt att omedelbart ändra din stall ledning och grooming rutiner. Läs Gamla Gray Mare diskussion (Vård för hästhovar – inspektera och rengöra), det finns på DressYourHorse under den gamla Gray Mare artiklar.
Grundläggande steg att behandla Equine Thrush
1 Värva omedelbar hjälp av din hovslagare. Han eller hon kommer trimma hovar, vinkla dem korrekt och ta bort mycket av den infekterade vävnaden. Om möjligt, låt din häst gå barfota. Du kan också diskutera packning fötterna och lägga kuddar vid nästa skoning, när trasten är borta. Var försiktig om du väljer pack & pad: Använd den här metoden bara med en erfaren hovslagare.
– Hoof-packning kan bekämpa trast. Bäst att bli av med dragkraft först men.
– Hoof-packning behandlingar består av tjocka tjära eller kitt packas runt groda och täckt med en läder pad, då hästen är skodda (inte olikt skoning showen häst utan en viktad sko).
– Packning åtgärder har fördelen att bidra till täta skräp. Detta är särskilt användbart när du inte kan behandla hoven dagligen.
2 Flytta hästen till ett torrt område. Om hästen är uppställda, upprätthålla en ren, torr, väl-bäddsrum stall. Om din häst är begränsad i våta, smutsiga förhållanden eller alltför lerig betesmark, måste du flytta honom till en torrare miljö för att eliminera den ständiga exponering för fukt.
3. Attackera trasten med hovslagare rekommenderade medicinering – det finns flera utmärkta val på marknaden. Få trasten där den lever. Detta innebär i de tuffa ställen, särskilt i grodan och hälen. Gamla Gray Mare rekommenderar att du använder en spruta. Frikostigt sprutar vätska eller mjuka salva in i de djupaste sprickor i grodan, med särskild uppmärksamhet på hälen. Sätt sprutan djupt in i vävnaden och dopp i medicin.
En mycket effektiv medicin för svampinfektion är inte gjort speciellt för hästar – den är gjord för att behandla svampinfektioner i ko spenar och juver. Det säljs i en spruta och kan sprutas direkt in i groda som redan beskrivits ovan. Gamla Gray Mare har sett det används på ett stort utställning stabil med bättre resultat efter bara en vecka eller två av behandling, i samband med en av de populära trast salvor.
Du kan också prova jod eller full styrka blekmedel. Båda fungerar bra för en mycket kort repetitiv cykel. Aldrig använda dessa vätskor under en längre tidsperiod, eftersom de har en allvarlig uttorkande effekt på hov vävnad och är för hårda för att användas rutinmässigt.
Du kan också prova outspädd äppelcidervinäger eller väteperoxid för lindriga fall av svampinfektion.
4. Applicera trast medicin med en liten styv borste eller använda massor av rena kompresser, tvingar borsten eller svabbprover in i sprickor och springor. Mätta undersidan av hoven liksom väggarna hoven. Du vill ägna stor uppmärksamhet åt de svåra att nå platser.
5. Efter applicering av läkemedlet, håll foten upp och ner för en minut att skapa ett slags skål för att hålla det mesta av helande vätska eller salva kupade i hoven.
6. Behandla hästen på daglig basis och när du får tillståndet under kontroll, skära medicineringen till varannan dag och så vidare tills du kan behålla med dagliga rengöring och en tillfällig tillämpning av hoven balsam.
7. Slutligen rekommenderar Old Gray Mare du hålla koll på hoven torr under behandlingen. Behandla svampinfektion kan vara ganska aggressiva och kan överdrivet torka ut hoven med tiden. Glöm inte att använda hov balsam varannan dag längs coronet bandet hela vägen runt hoven, men särskilt vid hälen ovanför grodan.
8. Om din häst är utsatt för återkommande episoder av trast även om du noggrant behålla sin stall, måste du inrätta en förebyggande vård regim som styr problemet. Rengör din hästs hovar dagligen. Med några dagar, tillsammans med hoven balsam, använda utspädd blekmedel, en trast produkt, väteperoxid eller utspädd äppelcidervinäger.
Slutligen, utveckla ditt spel plan för att förhindra svampinfektion i första hand!
Denna artikel och andra häst-relaterade artiklar av The Old Gray Mare finns på DressYourHorse.

3 typer av kostnader som kommer med att äga ett husdjur
Allergivänliga hundar: Bor med Pet allergier
Fem goda skäl att lämna din hund hemma eller på dagis, medan du arbetar
Portugisiska Water Dog – bästa valet för allergiker?
Bekväma Bits för hästar
Cat Spel: Få ut mesta möjliga glädje av din katt
Rider uppträdande på Rides Horse Trail
Top Hundraser för Running
Tuppfäktning: Hur avla en bra Broodcock
Vad är Adoptera en katt månad?
Hur man hittar gratis planer på att bygga din egen katt Condo

Leave a Reply