Hamster sjukdomar: Hamster Wet Tail

Efter att föra din nya hamster hem från djuraffären du kanske märker att det är agerar lite konstigt. Under tider av stor stress såsom en förändring i miljö kan hamstrar kontrakt lätt en sjukdom som kallas våt svans. Våt svans är en vanlig infektion som effekter små gnagare och kan vara dödlig om den inte ta hand om direkt.
Vad är Wet Tail?
Hamster vård är mycket viktigt att upprätthålla en hälsosam och aktiv husdjur. Hamstrar är oftast mycket vänliga och lekfulla när friska men när de har våta svans, kan det motsatta ses. Våt svans är mycket vanligt bland smågnagare och kan vara mycket smittsam. Det är viktigt att ta bort alla andra hamstrar som är i kontakt med den smittade husdjur.
Med våt svans kommer hamster har svår diarré som leder snabbt till uttorkning. Hamstrar är små varelser så kommer även en dag utan vatten kan vara dödlig.
Symtom på våt Tail
Symptomen på hamster våt svans är oftast enkla att diagnostisera. Med diarré är den viktigaste och mest allvarliga symptom, kan du se delar av avföring caked till hamstrar “päls. Du kan också märka att din hamster är inte lika aktiv som det en gång var dagar före eller när det var i djuraffären.
Andra symtom är en icke intresse att äta eller dricka, och det kan se svag och sjuk. Hamstrar är nattdjur och brukar spela under natten och tidigt på morgonen. Om du ser en förändring i deras sovande vana, även detta kan vara ett tecken på våt svans.
Orsaker till Wet Tail
Den främsta orsaken till våt svans är stressrelaterade. Detta är anledningen till att många hamstrar som lever i en djuraffär miljö drabbas av sjukdomen. Hamster våt svans orsakas oftast när hamstrarna levereras till djuraffären. Leveransprocessen orsakar svår stress på de små djuren samt ofta föränderliga miljö.
Unga hamstrar är mer benägna att blöta svans än vuxna. Många människor som inte är medvetna om hamster sjukdomen kommer att köpa ett nytt husdjur som redan har sjukdomen. Detta resulterar vanligen i döden en dag eller två efter att hamstern är köpt. Förutom stressfaktorn kan hamstrar kontrakt även våt svans genom att äta fel mat eller för mycket frukt och grönsaker.
Hur kan man förhindra Wet Tail
Rätt hamster vård är det bästa sättet att förhindra våta svans. Börja med att köpa en äldre hamster som är fri från tecken och symtom på vått svans. Det är bäst att köpa din hamster när det är mellan 4 och 6 veckor. Också undvika att köpa hamstrar som har varit i kontakt med andra smittade hamstrar.
Efter att föra din nya hamster hem, sätta en DRI-tail medicinering i dina hamstrar “vattenflaska för de första 3 veckorna. Kom ihåg att hamster våt svans orsakas oftast av stress så gör allt i din makt för att undvika det. Din hamstrar bur ska vara på en varm plats med minimalt brus.
Lämna din hamster i hans bur under minst 3 veckor och undvik att röra det under den tiden. Leverans färsk mat och vatten dagligen samt små bitar av färsk frukt och grönsaker. Ta alltid ut färska livsmedel en timme senare för att undvika att din hamster äter ruttnande mat. Ändra din hamstrar sängkläder minst en gång i veckan.
Hamster Wet Tail
Våt svans är en allvarlig hamster sjukdom som kan orsaka snabbt närmar sjukdom och onödiga dödsfall. Hamstrar är små critters så det är viktigt att behandla tecken på våt svansen omedelbart. Med rätt hamster vård, bör du kunna hålla din hamster utan sjukdomar och glad och aktiv.

En ny besökare – Del 3
Frostskyddsvätska Förgiftning: Deadly för ditt husdjur
Deland, Florida Lokala Pet skyddshem att adoptera en katt för juni Adoptera en katt månad
Avmaskningstabletter hundar och katter: naturliga alternativ
MarineLands kejsare 400 Filter recension
Trader Joe Peanut Butter Soft hundgodis och Blue Dog Bakery Premium Low Fat hundgodis
Top Saltwater havsfisk för ditt akvarium
Grymt Presenttips för hundar
Fyra enkla sätt att förstöra en hund
Bör du välja en ny valp eller vuxen hund?
Påskharar Gör inte bra husdjur

Leave a Reply