Hålla ditt husdjur säker från Coyotes

De flesta vilda djur undviker konfrontation och kommer bara attackera när trakasseras, men detta är inte alltid sant för prärievargar i dag. Dessa hundar har blivit aggressiva rovdjur på grund av det faktum att deras naturliga miljö allvarligt har inkräktat på. Dessa dagar prärievargar ses allt oftare i bostadsområden söker mat och vatten. Faktum är att prärievargar ses ganska ofta i mycket stadsområden.
Prärievargar kan vara rädd bort med icke-dödande enheter som paintball gevär, mal krukor och kokkärl, smällare och så vidare. Det är emellertid bäst att upprätthålla en miljö som inte lockar prärievargar alls. Håll alla vattenkällor som fågelbad och sällskapsdjur rätter bakom stängsel för att förhindra prärievargar ska kunna komma åt dem. Lämna inte hund-och kattfoder ut som det kommer att locka dem. En prärievarg naturliga diet består av små skadedjur, kadaver, och fåglar samt några frukt och vegetation, men dessa är allt knappa. Till en prärievarg, en katt eller liten hund en utmärkt måltid, så om du bor någonstans nära skog, öken, eller Prairie, måste du vara mycket säker på att titta på ditt husdjur noga när det är utanför. Se till att ditt husdjur är alltid up-to-date på rabiesvaccin.
En fullvuxen prärievarg väger mellan 30 och 45 pounds. Det är ungefär lika stor som en medelstor hund. Prärievargar kan köra omkring 30 miles per timme, och de är naturligtvis mycket mer aggressiv och ond än din genomsnittliga hus katt eller hund. Dessutom prärievargar kör ofta i familjegrupper, så de är mycket få gadda sig samman i större hund.
Du kan identifiera en coyote döda genom mönstret av sår och utfodring. Mycket ofta kommer prärievargar dödar en större djur genom att ta strupen. Detta orsakar kvävning och ger coyote fördel. Coyote kan behöva justera sitt grepp för att hålla ett bra grepp om sitt byte. Av denna anledning kommer du ofta se en serie bitmärken i halsen och halsen av ett djur som har angripits eller dödats av en prärievarg. Om djuret springer iväg, kan prärievargar gripa svansen eller bakbenen för att sakta ner så att den kan fångas. Prärievargar brukar börja äta sitt byte i de mjuka områdena, magen (speciellt av vård honor) och bakom revbenen. De kommer också att attackera hondjur som är i arbete, att dra nytta av djurets oförmåga att fly och äta den framväxande spädbarn.
Ibland är det svårt att säga om ett djur har dödats av prärievargar eller hundar. Coyotes är effektiva. Om en prärievarg dödar ett djur ser du vilken typ av sår som beskrivits ovan, och slaktkroppen kommer att ha förbrukats åtminstone delvis. Feral eller vilda hundar är också ganska effektiva. Deras döda ser en hel del som en prärievarg döda. Å andra sidan, de inhemska hundar som har fått är lösa oftast inte mycket effektiva mördare, så du kommer att se en hel del stympning i djur som har dödats av lösa inhemska hundar. Dessutom hundar som utfodras döda vanligtvis för idrott och inte äta deras döda.
Om din hund eller katt blir attackerad av prärievargar, är det mycket troligt att dödas och ätas. Inte äventyrar dig själv genom att försöka ingripa om du inte har möjlighet att göra det på ett säkert sätt (det vill säga om du har en pistol och är en tillräckligt bra skott för att döda prärievargar innan de dödar ditt husdjur). Mal grytor och stekpannor och sprutning i coyotes med vatten sannolikt att vara till hjälp i detta fall. Det är bäst att hålla sig borta från skada långt och ringa 911 för att få hjälp.
Om du har möjlighet att rädda ditt husdjur, bör du få den till veterinären så fort som möjligt för korrekt behandling. Dröj inte, även om såren inte ser allvarligt. Det kan finnas en hel del blåmärken, riva och trauma internt. Dessutom små sår och / eller sticksår ​​tenderar att bli smittad snabbt. Självklart, om ditt husdjur blöder ymnigt, ska du ansöka första hjälpen. Håll en kompress med ren trasa eller gasväv ordentligt mot såret tills blödningen stoppar eller saktar betydligt och fäst den med ett bandage. Sedan rusa till veterinären.
Coyotes är föremål för alla samma sjukdomar som hundar, så du kommer att vilja se till att hålla din hunds (och kattens) vacciner uppdaterade, särskilt rabies. Om ditt husdjur är biten av en prärievarg (eller andra vilda djur) är det en bra idé att ha din veterinär ge det en rabies booster.
Uppenbarligen är det allra bästa sättet att hantera en prärievarg attack att aldrig låta det hända! Håll ditt husdjur säker i din trädgård eller på koppel hela tiden. Håll ett öga på ditt husdjur. Låt inte dina katter eller hundar vandra omkring utan tillsyn. Ta ditt husdjur inomhus nattetid. Lämna aldrig en hund kedjade och hjälplösa utomhus på natten. Håll örat mot vinden. Om du hör prärievargar i ditt område, se dina husdjur säkert finns.
För mer information om vilda djur, kan du njuta av:
Djurens välbefinnande och Turistnäringen

Hundar och ormbett i USA

Ormar och andra Natives

Att anta en hund i Massachusetts
Pet Boarding: Kontrollera om din katt eller hund är glad och säker
Lite om den kinesiska Crested
Boarding din hund: Hur man hittar en trygg och säker kennel för din hund
Hund grooming tips
Hur huset träna en hund
Sjukförsäkring för husdjur
Hur man väljer ett namn för din hund
Träna din döva hund
5 skäl till varför man inte ska ta din hund att arbeta
En hyllning till Oscar

Leave a Reply