Hålla din hund säker från Värmeslag

Som vi alla vet, hundar flämta hela tiden, ibland får dregla på våra kläder. Men vet du varför? Detta beror på att de inte kan svettas. De saknar förmåga att frisätta kroppsvärmen ordentligt och kan inte känna när det lider av värmen, vilket kan orsaka livshotande problem.
En hund kylsystem fungerar från bottom-up. Så det snabbaste sättet att de svalna sig är genom sin buk och nedre regioner. Under sommaren kan du hitta dem som ligger i ett hål i marken, eftersom jorden är cool och ger dem möjlighet att släppa sin värme och kyla ner.
Det finns även några hundar som redan benägna att värmeslag, och är mer benägna att få det ofta. Till exempel stora hundar och hundar med korta nosar som mastiff, mops och boxare. För hundar kan värmeslag vara dödligt, så vi måste vidta försiktighetsåtgärder så att vi kan hålla våra bästa vänner friska och levande. Nedan finns några sätt att hålla din hund säker från värmeslag.
1 Håll runt en riklig färskt vatten för din hund
Vatten kan hjälpa till att kyla ner hunden, och ju kallare det är, desto mer effektiv. En idé som människor använder är även placera is i skålen, så att vattnet är så kallt som det skulle kunna vara. Kom ihåg att alltid byta vatten också, bör sinus hundar dricker inte ur gammal vatten, oavsett om de har värmeslag.
2 Minska din hunds aktiviteter
När det är mycket varmt ute, bör du inte tillåta din hund att bli trött och överhettning. Hundar brukar inte göra det på egen hand, eftersom de älskar att springa runt och leka, även om deras kroppar lider. Du kan låta din hund motion, men se till att hålla det lugnt och inte alltför tröttande, låt dem vila på en sval plats efter sådan verksamhet.
3. Ge Cool områden för din hund
Shade är mycket viktigt att hålla din hund sval, så se till att det finns alternativ för din hund att vila i skuggan från den oförsonliga sön Luftfuktigheten är också en faktor i hundarnas temperatur, så att inte hålla dem inlåsta i en bil, en källare, växthus eller andra varma och slutna platser. Skuggade och luftkonditionerade platser är bäst att hålla din hund säker. Kom ihåg att aldrig placera din hund i en sluten plast kennel snarare hålla dem i en öppen-wire kennel. Detta beror på att en så liten plats som inte tillåter luft att komma in som lätt kan en hund öka värmen mycket snabbt. Att vara i vatten kan inte kylas ner din hund, eftersom de avgaser sig simning och värmeslag kan slå dem.
Kontrollera din hund var så ofta för tecken på värmeslag så att du kan hjälpa så snart du upptäcker dem.
För mycket flämtande
Överdriven salivering
Muntorrhet
Hyper-ventilation
Utmattning eller trötthet
Desorientering
Kräkningar och / eller diarré, ibland med blod
Om du hittar din hund lider av dessa, då har nog värmeslag. Du måste börja behandlingen direkt genom att föra din hund till en sval plats. Om du kan, ta deras temperatur. Temperaturer från 105 till 106 grader Fahrenheit är ganska allvarligt, och om den når 107 och uppåt, det är en nödsituation. Du bör försiktigt slang dem med kallt vatten, för att få dem kyls. Om din hund är förvirrad och / eller svaga och har en mycket hög temperatur, sedan ge din hund en kall vatten lavemang. Din hund kan behöva akut behandling, inklusive en injektion av kortison.Kom ihåg att om din hund lider av värmeslag, håll dig lugn och följ anvisningarna. Alltid vara beredd på värmeslag, och inte panik om det händer.

Rekommenderad Tidsplan för vaccinering av hundar
Grundläggande illervård
Jag trodde att det upp
Halloween: Pet Säkerhetstips
Ta hand om din hund under sommaren
Vikten av att maintaing dina hundar Vikt
Vattnets hårdhet i ditt akvarium
Hur ta hand om hundar med Hip och ledbesvär
Uppgifter som krävs för rida Bridleless
10 Bästa Inomhus Hundraser
Välja en frågesport Dog Breed: Att välja rätt hund rasen för din livsstil, för din familj

Leave a Reply